Ty oficiální preview se mi fakt líbí - na album se docela dost těším.
Mám jedinou starost, že po odchodu Portnoye ubyde člověk na backing vocals, tzn. že buď to bude muset zařídit lehce falešný a ne vždy zcela přesvědčivý Petrucci, nebo na to bude LaBrie sám a bude to poněkud ploché, což se mi zdálo u On the Backs of Angels...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Ták neodolal sem. Stáhl sem to a musím říct že jako celek to na mě pusobí užasně. Náročné skladby na poslech. To sem třeba u Black Clouds necítil. Spoustu riffů moc vyhrávek přechodů prostě DT. Strašně zábavné na poslech.LaBrie mě překvapil a mile..melodický zpěv.Nelítá ve výškách..přesně tohle potřebuje.Na jednu stranu mi tam ten Portnoy chybí ale na druhou stranu sem možná rád že se tohle v historií DT událo...Jsou to DT ale plus ještě něco.Petrucciho práce na albu..jedním slovem šílenost..u ničeho nechybí ta kytara.Je tam prostě furt jak akustika,mazec přes messinu,čistej kanál boží! Kromě teda jedné klavírovky!!!A to já oceňuju. Rudess žádné šílenosti..všechno co na albu hraje je melodický má hlavu a patu.Myung zdá se mi že je mnohem víc slyšet než za dob Portnoye nwm jestli je to mixem ale sem rád že ho slyším.A ještě jedna věc..když šílenosti(sola,vyhrávky)tak NE jak jsme byli zvyklí.DT na mě ted prostě působí tak že už nikdo doufám po poslechnutí neřekne že tam jede každej za sebe.Pracujou jako kapela a to sem moc rád. Z Manginiho mám zatím zvláštní pocit na albu..ale to je asi věc poslechu..nic nesoudím. Ale už podle toho co sem si to párkrát poslech. Musím říct že- A Dramatic Turn Of Event -řadím u DT hodně vysoko. Dobré album! Je tam všechno co DT nabízí plus něco nového... Těším se až to dopíšu a zas si to pustím. Doporučuju všem! A ještě dodám Breaking All Illusions přesposlední skladba na albu.Napsal ji Myung a musím říct že to jede poznat..uplně jiná věc než cokoliv na albu !Pro mě ten člověk nemusí mluvit ale hlavně ať skládá!
A nehledě na to že je to na stažení tak pro mě jasná věc že si album koupím.
Na novém cd mě ani jeden song či riff nezaujal a neutkvěl v hlavě, jak to bývalo u starších alb. První i druhý poslech mě docela zklamal, ale časem v tom začnu objevovat ty všechny vychytávky a geniality.
Nejvíc se mi asi líbila Lost not forgotten a instrumentální část Outcry (ale ale... )
po druhem poslechu jsem unesen, neskutecne se mi to libi, rukopis Dream Theater zustal kompletne zachovan
edit: a abych svoje postrehy doplnil, prijde vam taky ze se Petrucci totalne utrhl ze retezu? celkove bych to album nazval jako vetsi, hutnejsi, s vice soly, vice vyhravkami a klasicky skvelym soundem, radim hodne vysoko
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.”Frank Sinatra
Kdyžtak tu někdo postněte, když najdete nějakou dobrou cenu na e-shopu.
Zvuk má Petrucci naprosto namakaný, tomu já říkám hutný zvuk v těch tvrdých riffech...
Konečně jsem se dostal k poslechu ADTOE, a to pro jistotu dvojnásobnému. Musím říct, že mě ta deska docela příjemně překvapila, po prvním poslechu bych to hodnotil asi slovy "docela dobré, jen možná trochu málo momentů, po kterých člověku spadne čelist" - těch silných okamžiků jsem tam napoprvé moc nenašel. Dalo by to také přeložit tak, že mě to zaujalo víc jak SC, ale méně jak BC+SL.
Je tam cítit, že se bez Portnoye kapela opravdu někam posunula, celkově to je "méně metal, více barev", a ten posun mě baví. Asi to bude deska, kterou posluchač bude déle odhalovat a prozkoumávat, aby si ji užil do posledního tónu.
Pokud bych měl něco vypíchnout, tak nejvíc mě zaujaly asi skladby Bridges in the Sky, Outcry, Breaking All Illusions a Beneath the Surface.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
bubucci píše:Kdyžtak tu někdo postněte, když najdete nějakou dobrou cenu na e-shopu.
Zvuk má Petrucci naprosto namakaný, tomu já říkám hutný zvuk v těch tvrdých riffech...