problém s peakem
Pravidla fóra
- TakJakyhoMeZnas
problém s peakem
Zdravím,
mohl bych požádat o radu ohledně peaku?
Věc se má tak: mám zvukovku Lexicon Alpha a mikrofon Shure beta 57a.
A k problému: nahrávám-li můj zesilovač (Carvin legacy), tak ho nemůžu nijak vytavit, abych dostal dobrý zvuk.
Vytavit myšleno jít s potákem volume za 9. h. Na zvukovce začne svítit peak a je vymalováno...
Co už jsem zkusil:
vzdálenost mikrofonu od boxu - dal bych ho už nedal - mizela dynamika a zvuk ztrácel "na frekvencích"
stáhnout vstupní úroveň na zvukovce téměř na minimum i v Logicu - nepomohlo...
Řešení podle mně - mikrofon, ikdyž utáhne o něco míň než třeba klasika sm57, by to být neměl, protože live na betu hraje dost lidí (napadá mně třeba Petrucci) a ti rozhodně s hlasitostí nešetří.
Nejspíš zvukovka (soudím tak podle toho, protože jsem viděl pár lidi na YT - konkrétní příklad třeba Ola Englund - nahrává přes mobilní zvukovku Apogee One a apce taví celkem solidně...)
Koukám po téhle krasavici (Midi nechci) http://kytary.cz/tc-electronic-desktop- ... /HN107833/
Jde mi jen o to, jestli mám pravdu v tom, co jsem vejš zmínil. Samozřejmě jsem koukal všude možně po úrovních vstupní hlasitosti, co zvukovky utáhnout, ale buď mi to nic nedalo, nebo byla úroveň stejná jak u alphy, jenže nahrávalo se na ně normálně...
Apogee mně taky zaujala, ale nějak jsem nepochopil řešení, jak to ní píchnout monitory a vůbec mi nepřišla moc pohodlná, co se mích požadavků týče ( na každou fuknci vlastní poták, atd...)
Díky moc za odpovědi
mohl bych požádat o radu ohledně peaku?
Věc se má tak: mám zvukovku Lexicon Alpha a mikrofon Shure beta 57a.
A k problému: nahrávám-li můj zesilovač (Carvin legacy), tak ho nemůžu nijak vytavit, abych dostal dobrý zvuk.
Vytavit myšleno jít s potákem volume za 9. h. Na zvukovce začne svítit peak a je vymalováno...
Co už jsem zkusil:
vzdálenost mikrofonu od boxu - dal bych ho už nedal - mizela dynamika a zvuk ztrácel "na frekvencích"
stáhnout vstupní úroveň na zvukovce téměř na minimum i v Logicu - nepomohlo...
Řešení podle mně - mikrofon, ikdyž utáhne o něco míň než třeba klasika sm57, by to být neměl, protože live na betu hraje dost lidí (napadá mně třeba Petrucci) a ti rozhodně s hlasitostí nešetří.
Nejspíš zvukovka (soudím tak podle toho, protože jsem viděl pár lidi na YT - konkrétní příklad třeba Ola Englund - nahrává přes mobilní zvukovku Apogee One a apce taví celkem solidně...)
Koukám po téhle krasavici (Midi nechci) http://kytary.cz/tc-electronic-desktop- ... /HN107833/
Jde mi jen o to, jestli mám pravdu v tom, co jsem vejš zmínil. Samozřejmě jsem koukal všude možně po úrovních vstupní hlasitosti, co zvukovky utáhnout, ale buď mi to nic nedalo, nebo byla úroveň stejná jak u alphy, jenže nahrávalo se na ně normálně...
Apogee mně taky zaujala, ale nějak jsem nepochopil řešení, jak to ní píchnout monitory a vůbec mi nepřišla moc pohodlná, co se mích požadavků týče ( na každou fuknci vlastní poták, atd...)
Díky moc za odpovědi
"You feel alright then you hear a music ring"
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: problém s peakem
jenom taková technická, když to nahráváš, vidíš i vizuálně nahraný track že je přebuzený? fakt jdeš k nule nebo přes ní? estli jenom alpha neplaší
je mi divný že by alpha i s gainem na min dávala tak silný zisk.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- TakJakyhoMeZnas
ano - i v sw je ten signál přebuzený
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no tak jestli je technicky vše správně zapojeno a nastaveno, a přes to to clipuje, zbývají ti defacto dvě možnosti.
1. použít limiter/kompresor na insertu
2. opravdu snížit hlasitost apecu
že přes betu hrají jiní tezko takhle srovnavat, mají krapet jiné preampy, limitery atd atd
Ještě bych zkusil někde pujčit jinej mic estli nebude nějaký technický zádrhel v Alphě
1. použít limiter/kompresor na insertu
2. opravdu snížit hlasitost apecu
že přes betu hrají jiní tezko takhle srovnavat, mají krapet jiné preampy, limitery atd atd
Ještě bych zkusil někde pujčit jinej mic estli nebude nějaký technický zádrhel v Alphě
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Hlavne nevim, kde se berou informace, kdo jak svuj aparat tavi nazivo.
Videl bych to na tu Alphu, protoze prebudit dynamickej mikrofon je temer nemozny a stejne tady jde o jiny problem. Prebuzeny mikrofon pridava zkresleni, ale nemusi jit pres nulu na prevodniku.
Alpha zadny fyzicky insert nema a pouzit ho az v DAWu je nesmysl, takze tudy cesta nevede.
Pravdepodobnejsi mi ale prijde problem mezi klavesnici a zidli
Videl bych to na tu Alphu, protoze prebudit dynamickej mikrofon je temer nemozny a stejne tady jde o jiny problem. Prebuzeny mikrofon pridava zkresleni, ale nemusi jit pres nulu na prevodniku.
Alpha zadny fyzicky insert nema a pouzit ho az v DAWu je nesmysl, takze tudy cesta nevede.
Pravdepodobnejsi mi ale prijde problem mezi klavesnici a zidli
Naposledy upravil(a) Wohma dne 26.08.2011 9:44, celkem upraveno 1 x.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- TakJakyhoMeZnas
koukni se na hlasitost - na ten apec jsem hrál a s knobem v týhle poloze řve víc jak můj carvin.
Ola nahrává v pohodě a nic k tomu nepoužívá - jen sm57, apogee one a rovnou do logicu.
Na základě toho to nechápu - podle mně to bude zvukovou...
Naposledy upravil(a) TakJakyhoMeZnas dne 26.08.2011 9:48, celkem upraveno 2 x.
s Alphou bych to mohl zkusit (jestli se tak chova normalne), akorat nemam tu Shure Betu57, ale Beyerdynamic M 201N ... ale na zkousku chovani Aplhy by to melo stacit.
- TakJakyhoMeZnas
zkus navrhnout něco, co jsem nezkoušel a nahoře nezmínilWohma píše:Pravdepodobnejsi mi ale prijde problem mezi klavesnici a zidli
U Blackmora nezalezi jen na nastaveni masteru, ale pro lead kanal je tam jeste lead volume a to nema moc nahlas. Takze klidne muze hrat potiseji nez tvuj Carvin na 9h.
Je k tomu nejakej software na ovladani? Mixak nebo tak?
Je k tomu nejakej software na ovladani? Mixak nebo tak?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
ty si napsal nahoře spousty věcí, ale nenapsal jsi to základní.
Kam máš a jakým kabelem zapojen ten mic, jestli je to ve správném vstupu xlr, jestli máš gain uplně na minimu zepředu, jestli v mixeru od lexiconu (něco k tomu MUSÍ být v ovládacích panelech) jsi taky snížil a kde konkrétně úrovně. popř screen, jestli tam není zaplá nějaká kravina ala další soft gain atd atd.
Jestli si zkoušel nahrávat do jiného softu (audacity atd) můžeš mít v logicu zaplou nějakou blbost omylem atd atd.
Ten output level na alphe (podle fotky) je k čemu, jen ke sluchatkum nebo ovlivnuje výstup karty i skrze usb?
Mi se pořád zdá, že je tam něco divného principiálně. Ale je možný, že ta alpha prostě je natolik špatná, že nezvládne co po ní chceš.
S apogee to nemůžeš srovnávat, ta má parádní preamp. a vo tom to je.
Kam máš a jakým kabelem zapojen ten mic, jestli je to ve správném vstupu xlr, jestli máš gain uplně na minimu zepředu, jestli v mixeru od lexiconu (něco k tomu MUSÍ být v ovládacích panelech) jsi taky snížil a kde konkrétně úrovně. popř screen, jestli tam není zaplá nějaká kravina ala další soft gain atd atd.
Jestli si zkoušel nahrávat do jiného softu (audacity atd) můžeš mít v logicu zaplou nějakou blbost omylem atd atd.
Ten output level na alphe (podle fotky) je k čemu, jen ke sluchatkum nebo ovlivnuje výstup karty i skrze usb?
Mi se pořád zdá, že je tam něco divného principiálně. Ale je možný, že ta alpha prostě je natolik špatná, že nezvládne co po ní chceš.
S apogee to nemůžeš srovnávat, ta má parádní preamp. a vo tom to je.
Naposledy upravil(a) pupack dne 26.08.2011 10:51, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tohle se mi úplně nezdá. Alphu jsem doma měl a na tento problém jsem nikdy nenarazilpupack píše: Ale je možný, že ta alpha prostě je natolik špatná, že nezvládne co po ní chceš.
Ale samozřejmě ji nelze srovnávat s dražšími kousky. Dost mě překvapilo, jak moc se projevil upgrade na Lexicon Ionix.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
osobně tomu taky nevěřím, chyba bude v nějaké kravině, popř ve vadném kusu či prostě "je to rozbité"Nero píše:Tohle se mi úplně nezdá. Alphu jsem doma měl a na tento problém jsem nikdy nenarazilpupack píše: Ale je možný, že ta alpha prostě je natolik špatná, že nezvládne co po ní chceš.![]()
Ale samozřejmě ji nelze srovnávat s dražšími kousky. Dost mě překvapilo, jak moc se projevil upgrade na Lexicon Ionix.
- TakJakyhoMeZnas
pupack - nevím, jestli to myslíš ironicky, nebo vážně, ale kabel mám tenhle - http://kytary.cz/pro-co-m-30/HN096206/
zapojeno mám do XLR na alphe (kam jinam...)
ano - gain je opravdu na minimum
ovládací panely lexicon alpha k applu nevede - prostě zapojíš a funguje
softwaru jsem zkoušel - Logic, audacity, cubase, pro tools, reaper, myslim ze i nejaký mangos, nebo jak se jmenoval - u všech problém
output level pouze koriguje výstupní hlasitost do beden, sluchátek...
monitor mix zase reguluje uroven signalu, kterou do alphy posilas bud z pc, nebo z nastroje
s prominutim, ale tenhle problém mám už dlouho a nemysli si, že jsem nezkoušel kroutit vším, co na alphe je, hledat urovne v pc, nebo zkouset neco najit v sw (jak jsi zminil)
Tenhle tread byl založenej z důvodu, jestli někdo neměl zkušenost z alphou, přestoupil jinam a je spokojený jako například paris zmínil.
Edit: linkem na tu TCE zvukovku jsem se chtěl zeptat, jestli přestup na firewire bude znatelný
zapojeno mám do XLR na alphe (kam jinam...)
ano - gain je opravdu na minimum
ovládací panely lexicon alpha k applu nevede - prostě zapojíš a funguje
softwaru jsem zkoušel - Logic, audacity, cubase, pro tools, reaper, myslim ze i nejaký mangos, nebo jak se jmenoval - u všech problém
output level pouze koriguje výstupní hlasitost do beden, sluchátek...
monitor mix zase reguluje uroven signalu, kterou do alphy posilas bud z pc, nebo z nastroje
s prominutim, ale tenhle problém mám už dlouho a nemysli si, že jsem nezkoušel kroutit vším, co na alphe je, hledat urovne v pc, nebo zkouset neco najit v sw (jak jsi zminil)
Tenhle tread byl založenej z důvodu, jestli někdo neměl zkušenost z alphou, přestoupil jinam a je spokojený jako například paris zmínil.
Edit: linkem na tu TCE zvukovku jsem se chtěl zeptat, jestli přestup na firewire bude znatelný
No ten Konnekt bude kazdopadne rozdil, v prevodniku i preampu. A latenci taktez, pokud je to pro tebe dulezite. Ta serie Konnekt ma velice dobry prevodniky (v te prosumer sfere mozna vubec nejlepsi) a prinejmensim nadprumerny preampy.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- TakJakyhoMeZnas
ještě mi stačí říci, že to vyřeší můj problém a tím končí moje otázky
No reknu ti to takhle - mel jsem asi 4 ruzny zvukovky (bohuzel ani jedna nebyla Alpha nebo Konnekt, i kdyz na Konnekt jsem si brousil zuby) a nikdy jsem se s tim nesetkal. Naopak jsem mival spis problem s tim, ze pokud jsem to vylozene nesmazil, co to slo, tak jsem musel toho gainu davat hodne, protoze SM57 je hladovej mikrofon.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ja sem alphu zatim neotviral ... ale je mozne, ze input level je az za mikrofonnim predzesilovacem (vzhledem k tomu, ze je i pro line 2, je to docela pravdepodobne) ... takze vsechny zvukovky podobne konstrukce na tom muzou byt stejne (preamp na vstupu to nepobere) ... mozna by stalo zato vyzkouset neco jako attenuator jeste pred vstupem (pripadne si pujcit na zkousku nejaky preamp, co tohle snese).
- TakJakyhoMeZnas
naopak s mojí výbavou to musim mít jen těsně na nulouWohma píše:pokud jsem to vylozene nesmazil, co to slo, tak jsem musel toho gainu davat hodne, protoze SM57 je hladovej mikrofon.
neco takoveho:

http://www.fullcompass.com/product/230459.html
http://www.fullcompass.com/product/299186.html
http://www.fullcompass.com/product/299187.html
edit: neco podobneho skladem v CZ:
http://www.srovnanicen.cz/q/MA-123%20in ... ttenuator/
http://www.jts.com.tw/_en/01_profession ... hp?sid=520

http://www.fullcompass.com/product/230459.html
http://www.fullcompass.com/product/299186.html
http://www.fullcompass.com/product/299187.html
edit: neco podobneho skladem v CZ:
http://www.srovnanicen.cz/q/MA-123%20in ... ttenuator/
http://www.jts.com.tw/_en/01_profession ... hp?sid=520

Naposledy upravil(a) Paris dne 26.08.2011 12:19, celkem upraveno 3 x.
- TakJakyhoMeZnas
platí i u tohohle, že čím vetší brzda, tím víc mrší zvuk?
nepomohla by prostě dražší zvukovka?
jinak díky za linky
nepomohla by prostě dražší zvukovka?
jinak díky za linky