Poměrně nová struna ztratila ze dne na den zvuk
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Poměrně nová struna ztratila ze dne na den zvuk
Zdravím,
stala se mi jakási zvláštní věc - po včerejšku jsem vzal kytaru do ruky, brnknu a tlusté E znělo divně. Tak nějak jakože utlumeně, nebyl ten zvuk vůbec pevný, takové blátivé, trošku tiché.
Tak jsem laboroval co se děje, sundal jsem jí, natáhnul znova a stále to dělalo to samé. A to jim je tak týden.
Natáhnul jsem tedy E ze starší sady (oproti svítivě bronzovým a neohraným ostatním tam vypadá už trošku načernalejším nádechem divně) a hned to hraje jak by mělo.
Čím to je? Jak je to možné? Jediná struna? Bez známky opotřebení?
stala se mi jakási zvláštní věc - po včerejšku jsem vzal kytaru do ruky, brnknu a tlusté E znělo divně. Tak nějak jakože utlumeně, nebyl ten zvuk vůbec pevný, takové blátivé, trošku tiché.
Tak jsem laboroval co se děje, sundal jsem jí, natáhnul znova a stále to dělalo to samé. A to jim je tak týden.
Natáhnul jsem tedy E ze starší sady (oproti svítivě bronzovým a neohraným ostatním tam vypadá už trošku načernalejším nádechem divně) a hned to hraje jak by mělo.
Čím to je? Jak je to možné? Jediná struna? Bez známky opotřebení?
Re: Poměrně nová struna ztratila ze dne na den zvuk
Co je to za struny, vím že problém bývá u Siriusek, že nedrží vinutí na ocelovém jádru, stalo se mi to hlavně když jse struny krátil před navinutím. U jiné značky se mi to nestalo.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
- ...EDGE...
Obcas se holt najde hlucha struna no, asi to bude tim, co rika džetro, nejakou vnitrni nekonzistenci.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to Martiny SP Phosphor Bronz. To je možné že je to nějaká vada no.
-
woro90-1
Jo, je možné, že se ti hnula omotávka a struna tím ztratila vyvážení. A navíc, vzhledem k tom, že je sobota - pokud "po včerejšku" znamená "poté, co prošla peklem", tlusté éčko obvykle odchází jako první. A špatný kus se občas najde u jakýchkoli strun.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Zabrat dostala docela dost, taky mě napadlo jestli za to třeba nemůže polití pivem (to by jich asi odešlo víc) nebo večerní vlhkost.
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
Zkus tu strunu očistit izopropylalkoholem. Ten je na čištění nejlepší (ne na pití, bacha!
. Mám ale za to, že to moc nepomůže, že je hotovo. Takhle ohluchnou struny, když se ovinutí uvolní od jádra a přestane s ním tvořit kompatní celek. U Martinek se mi to stalo víckrát,u Elixírů ani jednou - tyhle potahované potvory vydrží skoro všechno. Špína se dá vyčistit, pivo na to vliv nemá (ověřeno), je to jako normální špína, ten izopropyl pomůže vždycky.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
AER Alpha
- ...EDGE...
Elixiry mi ale pri preladovani/ podladovani skoro vzdycky praskly, Martiny nikdy. U Elixiru me stve, ze jsou z mekke oceli..za tu cenu.
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
No jestli ti rupla při podlaďování, tak je něco špatně na kytaře. Já podlaďuju furt (DGDGBD, DADGAD, drop D) a hraje to dobře a vydrží dlouho, za předpokladu providelného čištění tím izoropylalkoholem. Že by byly z měkké oceli jsem si nevšiml - ty to umíš nějak zjistit? Jinak perfektní držáky jsou Black Diamond - celopotahovaný typ, jsou opravdu černé. Má je třeba Elderly...EDGE... píše:Elixiry mi ale pri preladovani/ podladovani skoro vzdycky praskly, Martiny nikdy. U Elixiru me stve, ze jsou z mekke oceli..za tu cenu.
http://elderly.com/accessories/items/N600LLB.htm
ale u nás to asi nikdo neprodává. Pokud ano, uvítám informaci, ale spíš by to chtělo nějaký "group buy"...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
AER Alpha
AER Alpha
ty voe ty poliješ struny pivem a divíš se že to nehraje 
- ...EDGE...
Na kytare nic spatne neni, s Martinama si muzu dovolit cokoliv a nikdy mi zadna nepraskla. To ze jsou Elixiry z mekke oceli jsem neusoudil sam, ale pri mem rekl bych relativne setrnem zachazeni (nemydlim do toho, jen obcas ladim jinak, jak pises ty) jsem na kazde sade co jsem mel rubnul tenke e (krome te sady, kde mi po mesici prestalo ladit), plus na jedne ga to vesmes tak po dvou tydnech. Tak jsem je pak samozrejme prestal pouzivat.Ol'Dawg píše:No jestli ti rupla při podlaďování, tak je něco špatně na kytaře. Já podlaďuju furt (DGDGBD, DADGAD, drop D) a hraje to dobře a vydrží dlouho, za předpokladu providelného čištění tím izoropylalkoholem. Že by byly z měkké oceli jsem si nevšiml - ty to umíš nějak zjistit? Jinak perfektní držáky jsou Black Diamond - celopotahovaný typ, jsou opravdu černé. Má je třeba Elderly...EDGE... píše:Elixiry mi ale pri preladovani/ podladovani skoro vzdycky praskly, Martiny nikdy. U Elixiru me stve, ze jsou z mekke oceli..za tu cenu.
http://elderly.com/accessories/items/N600LLB.htm
ale u nás to asi nikdo neprodává. Pokud ano, uvítám informaci, ale spíš by to chtělo nějaký "group buy"...
Je to v rukou.pehve píše:ty voe ty poliješ struny pivem a divíš se že to nehraje
Zdarec,
presne to se mi stalo ale u uplne novych strun! U jednoho kompletu E a G, podruhe A. Ten zvuk nebyl ten krasny, zvonivy jako u novych strun, ale takovy tupy, utlumeny.
Premyslel jsem jestli o tom napsat nebo ne, rikal jsem si, budou me povazovat za blazna ale ted ctu ze i Kuba ma stejny problem. S tim ze ja to nemazu pivem.
Jedna se o stejne struny Martin SP Phosphor Bronz (u mne 4100), oba komplety byly zakoupeny ve stejny den. Ze by byla vadna cela serie z vyroby?
Lidi co hrajete na Martiny, napiste.
Pekny den,
Looky
presne to se mi stalo ale u uplne novych strun! U jednoho kompletu E a G, podruhe A. Ten zvuk nebyl ten krasny, zvonivy jako u novych strun, ale takovy tupy, utlumeny.
Premyslel jsem jestli o tom napsat nebo ne, rikal jsem si, budou me povazovat za blazna ale ted ctu ze i Kuba ma stejny problem. S tim ze ja to nemazu pivem.
Jedna se o stejne struny Martin SP Phosphor Bronz (u mne 4100), oba komplety byly zakoupeny ve stejny den. Ze by byla vadna cela serie z vyroby?
Pekny den,
Looky
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
4100 bych řekl že není série, projel jsem skoro deset krabiček s těmahle strunama co mám doma zakoupených za poslední rok a všechny tam mají 4100.
- SrrmonVain
Cau, na martiny hraju uz nejakej ten patek, ale tohle se mi jeste nestalo... Ale to bude spis tim ze sem je na akustice menil celkem ctyrikrat.Luki píše:Zdarec,
Premyslel jsem jestli o tom napsat nebo ne, rikal jsem si, budou me povazovat za blazna ale ted ctu ze i Kuba ma stejny problem. S tim ze ja to nemazu pivem.![]()
Pekny den,
Looky
-
John M. William
Mam na akustice stejné, ale tenhle problém jsem nikdy neměl.Luki píše:Zdarec,
Premyslel jsem jestli o tom napsat nebo ne, rikal jsem si, budou me povazovat za blazna ale ted ctu ze i Kuba ma stejny problem. S tim ze ja to nemazu pivem.![]()
Pekny den,
Looky

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Používám Martiny 11, Bronz 80/20 a nikdy žádný problém, 14 dní super zvuk, 3 měsíce se na ně dá hrát a pak je měním. Po těch 3 měsících je většinou v háji G a tlustý E (tupej zvuk).
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- ...EDGE...
Obcas se mi stalo, ze bylo hluche D, stat se to ocividne muze.
Me se to stalo jednou, kolega mi totalne odrovnal uplne nove struny za hodinu hrani.
Nejdriv jsem myslel taky ze to je nejaka vyrobni vada, protoze me struny vydrzi v pohode nekolik mesicu, ale pak jsem pochopil jake mam stesti. Ze se mi malo poti ruce a muj pot neni takova kyselina
Nejdriv jsem myslel taky ze to je nejaka vyrobni vada, protoze me struny vydrzi v pohode nekolik mesicu, ale pak jsem pochopil jake mam stesti. Ze se mi malo poti ruce a muj pot neni takova kyselina
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
woro90-1
Za hodinu mrtvé struny, to nebude potem ale spíš tím, že v nich o pražce vymlel žlábky (prostě je roztřískal), ne?