Footswitch - dvě fuknce, jeden přepínač

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Organel

Footswitch - dvě fuknce, jeden přepínač

Příspěvek od Organel »

Ahoj,
nedávno jsem si koupil hlavu Engl Fireball a udělal si k ní footswitch. Hlava má dva kanály s jedněmi korekcemi a dvěma hlasitostmi Mastare A a Master B pro každý kanál. Když hraju na zkreslený kanál a přepnu na čistý, má tento kanál výrazně nižší hlasitost, takže je potřeba ještě přepnout Master A na Master B. Tento postup není ideální pro rychlé přepínaní, takže jsem do footswitche dal ještě jeden přepínač, který jsem napájel tak, aby přepínal dvě funkce zároveň, tzn. když ho sepnu, přepne se kanál a zároveň hlasitost. Občas se v tom ale ozve lupnutí, takže by mě zajímalo, zda to může nějak poškodit hlavu popř. box.
Díky za odpověď, Organel
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Footswitch - dvě fuknce, jeden přepínač

Příspěvek od Nero »

Pokud to lupnutí neškodí tvým uším, pravděpodobně nebude ani škodit tomu aparátu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pain2

Příspěvek od pain2 »

nemělo by to ničemu škodit, to možná slyšíš, jak sepnou relátka zároveň a projeví se to i v bedně... nicméně dneska si budu dělat taky footswitch pro Screamera a taky mám v plánu dát ještě 3. přepínač, co mi sepne dva přepínače zároveň, tak uvidím, co to bude dělat :)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

pain2 píše:nemělo by to ničemu škodit, to možná slyšíš, jak sepnou relátka zároveň a projeví se to i v bedně... nicméně dneska si budu dělat taky footswitch pro Screamera a taky mám v plánu dát ještě 3. přepínač, co mi sepne dva přepínače zároveň, tak uvidím, co to bude dělat :)
Já mám Thundera, přepínač je tam stejnej a přijde mi zbytečné dělat třetí přepínač. Když vím, že budu potřebovat clean/lead, tak si prostě na druhým přepínači přepnu lead už dopředu. Pokud to nevím, tak není problém šlápnout na oba zároveň. Nemám origo přepínač a mám přepínače blíž od sebe než origo Z-4, ale i na ní to není problém. Jinak schéma + foto zapojení: http://disk.rotten77.cz/engl-z4/
pain2

Příspěvek od pain2 »

Tak... pro mě je celkem nevýhodné šlapat dvakrát, když potřebuji okamžitě z cleanu hrát solo (hi gain). Takže já to dost využívám a udělal jsem si ten pedál podle vlastní potřeby... + jsem si zapojil VLS funkci, což tuším Thunder nemá, kdy bych musel šlapat dokonce 3x, abych chtěl z cleanu - hi gain - VLS (zesílení na solo) a to ještě, když bych chtěl hrát tapping, tak využívám overdrive, což je vlastně 4. spínač ... takto mi to naprosto vyhovuje, když to mám víc usnadněné.

Prostě v tom mám svou logiku :D

jinak k tomu původnímu úmyslu založení topicu... mi ten přepínač nedělá hluk až do beden, takže netuším, co by mohla být příčina... ale omezit by se to dalo možná kondenzátorem v přepínači. Pokud ten rušivý element není už při přepínání kanálů na hlavě. To by bylo něco špatně v ní.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

a to lupnutí to se je slyšet jen když hraješ nebo i když přepneš a na kytaru nehraješ ? jestli je to jen při hře tak to b mohlo bejt proto že ty skokově měníš zesílení a zkreslení z nejmenšího na největší .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Organel

Příspěvek od Organel »

core88 píše:a to lupnutí to se je slyšet jen když hraješ nebo i když přepneš a na kytaru nehraješ ? jestli je to jen při hře tak to b mohlo bejt proto že ty skokově měníš zesílení a zkreslení z nejmenšího na největší .
Řekl bych, že to bude tím. Dělá to jen při hraní. Snad to nevadí.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak pokud to neni lupanec jak kráva tak by sem to nechal bejt
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“