Zlozvyky na kytaře
Pravidla fóra
- Alexi_Laiho
Ale když tam hraješ to A tak to stejně zapadá do toho akordu... Jedině že nejbasovitější bas tam není D ale A ale to máš stejně jedno když to zní tak jak potřebuješ ne?Dark Axel píše:no co já vím, co mě celou dobu učili, když hraješ D, mají se hrát pouze poslední 4 struny. Tzn bas D (prázdná) a další tóny podle toho jaké D hraješ. Věci jako D/Fis se samozřejmě vymykají, jenže tam je prostě jiný bas
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jeden zlozvyk je taky to, že se začneš hádat o maličkostech...
S tím D se to tady mnohokrát řešilo. Úplně nejsprávněji by měli znít jen 4 struny, tony D, A, A a F#. Tím, že budeš hrát basový A už ten akord lehce změníš, ten ton tam sice patří, ale začneš měnit basovou linku. E bych vůbec neřešil s tím, že tenhle ton do Ddur nijak nepatří a hrát ho je prasárna...
S tím D se to tady mnohokrát řešilo. Úplně nejsprávněji by měli znít jen 4 struny, tony D, A, A a F#. Tím, že budeš hrát basový A už ten akord lehce změníš, ten ton tam sice patří, ale začneš měnit basovou linku. E bych vůbec neřešil s tím, že tenhle ton do Ddur nijak nepatří a hrát ho je prasárna...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
proste ze nektery lidi do toho mlati pres loket->cele predlokti je v pohybu a nejaka hodne rychla skladba je spatne hratelna.Kloub v zapesti je krapet rychlejsi uz jen kvuli tomu ze ohyba mensi bremeno(jen dlan+prsty) kdezto loket predlokti+dlan+prsty..kapisto?(doufam ze nemelu blbosti)Metallistic píše:Je to dost subjektivní..!!!Takže má určitě pravdu. . .Jinak by mě jen zajímalo jak si to myslel,ať hraje zápěstím a ne loktem(nechápu) ..Trao píše:zlozvyk je všechno to, co tě nějakým způsobem omezuje v hraní (rychlost, čistota tónu, plynulost atd.)
jestliže hraješ něco jinak než ostatní, nemusí to být nutně zlozvyk...
tak jsem si zafilozofoval a teď vážně:
levá ruka
neprolamovat prsty: měly by jít pokud možno kolmo na strunu, spoustě lidí se prohne poslední článek prstu
palec si dej jak chceš, ale musí ti znít tón a přehazování prstů by mělo bejt bez námahy...
nezvykej si hrát třeba jenom dvěma prstama (nejčastější - ukazovák a prsteník furt dokola)
pravá: hraj zápěstím, netahej to loktem
při vybrnkávání trsátkem si můžeš klidně opřít malíček (klidně i s prsteníčkem) o desku
kombinuj oba typy úhozů (nahoru, dolů)
další dobrý rady klidně ponechám na ostatních, takhle obecně je to fakt docela fuška...
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
Všechno kromě toho kapišto.. .Y06hurt píše:proste ze nektery lidi do toho mlati pres loket->cele predlokti je v pohybu a nejaka hodne rychla skladba je spatne hratelna.Kloub v zapesti je krapet rychlejsi uz jen kvuli tomu ze ohyba mensi bremeno(jen dlan+prsty) kdezto loket predlokti+dlan+prsty..kapisto?(doufam ze nemelu blbosti)Metallistic píše:Je to dost subjektivní..!!!Takže má určitě pravdu. . .Jinak by mě jen zajímalo jak si to myslel,ať hraje zápěstím a ne loktem(nechápu) ..Trao píše:zlozvyk je všechno to, co tě nějakým způsobem omezuje v hraní (rychlost, čistota tónu, plynulost atd.)
jestliže hraješ něco jinak než ostatní, nemusí to být nutně zlozvyk...
tak jsem si zafilozofoval a teď vážně:
levá ruka
neprolamovat prsty: měly by jít pokud možno kolmo na strunu, spoustě lidí se prohne poslední článek prstu
palec si dej jak chceš, ale musí ti znít tón a přehazování prstů by mělo bejt bez námahy...
nezvykej si hrát třeba jenom dvěma prstama (nejčastější - ukazovák a prsteník furt dokola)
pravá: hraj zápěstím, netahej to loktem
při vybrnkávání trsátkem si můžeš klidně opřít malíček (klidně i s prsteníčkem) o desku
kombinuj oba typy úhozů (nahoru, dolů)
další dobrý rady klidně ponechám na ostatních, takhle obecně je to fakt docela fuška...
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

- Nero
- Rádce
Re: čus
Tak zrovna optimální to není...MacaFCB píše:hej vadá když podlamuju prsty?? třeba při power akordech?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Tak me napada... Jak trao rikal ze se nehraje loktem ale jen zapestim ... Proc ti blbouni v tech klipech do toho rezou celou koncetinou? Jednou sem to zkousel proste to nejde ..
vypadaji pri tom jak roboti.. vite co myslim ne?:D Jinak zlozvyk je zvyknout is pri solovani hrat jen smerem dolu
ja se to ted jak blbec preucuju .... kdyz hrajes nahoru dolu si rychlejsi ...
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky když hraješ nahoru a dolu tak seš rychlejší 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Jsem tu zas dlouho nebyl, tak se musim rozpovídat:
Víš, tohle nebejvá jen zlozvyk, ale taky na efekt, takový ty týpci, co chtěj dělat velkou šou to táhnou třeba i ramenem, ono je docela požitek dát si pár úderů celou rukou ( I když zase by se to nemělo přehánět - Townshed a jeho vibrapáka...).
Jinak to, co napsal Y06hurt, je v každým případě pravda, já bych akorát dodal, že u tědlech lidí je předloktí v pohybu, ale zápěstí je při tom fixovaný (asi jako kdybys měl předloktí v sádře). Pak maj dost problémy z rytmem, protože v tom lokti ten cit prostě neni, takže nehrajou ani přesně, ani rychle. Další výhoda zápěstí a nevýhoda lokte je, že zápěstim můžeš hejbat ve spoustě směrů, kdežto loket můžeš maximálně napnout nebo pokrčit...
MacaFCB: Každej klasik ti řekne, že je to neestetický, ale z praktickýho hlediska ě to prolomení prstu připraví o čas (než ten prst prolomíš a po odehrání, než ho zase napneš zpátky.
rasomaso: já bych to dal radši zápěstím, už jen z principu
Víš, tohle nebejvá jen zlozvyk, ale taky na efekt, takový ty týpci, co chtěj dělat velkou šou to táhnou třeba i ramenem, ono je docela požitek dát si pár úderů celou rukou ( I když zase by se to nemělo přehánět - Townshed a jeho vibrapáka...).
Jinak to, co napsal Y06hurt, je v každým případě pravda, já bych akorát dodal, že u tědlech lidí je předloktí v pohybu, ale zápěstí je při tom fixovaný (asi jako kdybys měl předloktí v sádře). Pak maj dost problémy z rytmem, protože v tom lokti ten cit prostě neni, takže nehrajou ani přesně, ani rychle. Další výhoda zápěstí a nevýhoda lokte je, že zápěstim můžeš hejbat ve spoustě směrů, kdežto loket můžeš maximálně napnout nebo pokrčit...
MacaFCB: Každej klasik ti řekne, že je to neestetický, ale z praktickýho hlediska ě to prolomení prstu připraví o čas (než ten prst prolomíš a po odehrání, než ho zase napneš zpátky.
rasomaso: já bych to dal radši zápěstím, už jen z principu
Die Hard or Die Home
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
jo a s tim souvisí i další zlozvyk, asi se tě ještě chvíli týkat nebude, ale když budeš vymejšlet svoje sóla, improvizovat, atd., snaž se využít pokud možno všechny struny... Sóla na jedný struně jsou ze začátku jednodušší, ale s vyšší rychlostí nebo melodickými ozdobami to prostě nebudeš stíhat...
Die Hard or Die Home
- Nero
- Rádce
Další pěknej zlozvyk je také hraní jen 3 prstama a nepoužívání malíku. Když se hraje něco a pak jdeš o 3 pražce výš, tak používej malík a ne prsteník... S tímhle se dá setkat často...
PetrPeter 1975 - 2008
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- Kontaktovat uživatele: