Struny kusovky - kde sehnat

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
mareko

Struny kusovky - kde sehnat

Příspěvek od mareko »

Nazdar,

mám takový problém. Je to asi mým stylem hraním nebo nevím, cca každé 2 týdny mi praskne Ačková struna u kobylky (Tune-O-Matic). Vyjímečně praskne nízké E a D. Jelikož mi přijde zbytečný měnit všechny struny furt dokola, občas vyměním jen tu jednu. Používám D'Addario Nickel Wound 0.11 - 0.49. Praskaly mi i struny DR a Ernie Ball.

Otázka zní, kde všude se dají sehnat struny po jedné? Případně balík několika strun o stejné tloušťce, pokud něco takovýho vůbec existuje.

Díky.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Re: Struny kusovky - kde sehnat

Příspěvek od Hegrik »

nebylo by lepší zkusit přijít na příčinu toho praskání strun...jako třeba ostrá hrana na kobylce apod....už se to tady hodněkrát řešilo, každopádně mě když praskne struna tak si zajdu k nám do hudebnin (lidl music) a tam maj kusovky asi za 20 korun
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

muziker ma kusovky snad taky (myslim, ze i addarka).
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Paris píše:muziker ma kusovky snad taky (myslim, ze i addarka).
no je teda fakt že v lidlu maj jenom nějaký no-name popřípadě ty nejlevnější značky (stagg,...)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

mareko píše:...
Raději se snaž zbavit důvodu praskání. Mně se stávalo to samé (vč. těch samých strun - áčko také nejčastěji), když jsem hrál achátovým trsátkem, které samo o sobě přidá opravdu hodně síly do úderu a struny tažené přes TOM kobylku to špatně snáší. Zbroušení kamenů bohužel příliš nepomohlo.

Nakonec jsem achátové vyměnil za 2 mm Big Stubby a jsem nadmíru spokojený. Tvarem mi vyhovuje více, má lepší dynamiku a hlavně - struny se mi od té doby trhají jen výjimečně.

Takže pokud používáš plastové trsátko, zkus zbrousit kameny na kobylce, aby ta struna nešla přes ostrou hranu. A pokud kovové, keramické, kamenné... tak bude chyba možná spíš tam.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A kusovky lze většinou koupit v jakýchkoli místních menších hudebninách. V Praze mám osvědčený obchůdek pana Humla. Takže možná napiš, odkud jsi, a pak ti někdo poradí konkrétně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Elixíry ale asi nejdou, aspoň jsem nic nenašel. Kdyby někdo vědel něco víc, budu rád u za info.
mareko

Příspěvek od mareko »

Jsem z Brna. Zkusím LidlMusic, ale tam asi budou nějaký noname.

Ptal jsem se v hudebninách na příčinu praskání a prý že to je normální a že do těch strun moc řežu. Je fakt, že síla úderu do struny je asi to poslední, co mě zajímá (při tremolovým vybrnkávání to asi jinak ani nejde). Přeučovat se techniku vybrnkávání se mi nechce. :) Taky mi řekli, že ty kameny mají být ostrý, takže broušení asi není moc dobrý nápad.

Trsátko jsem používal 0.88 nějakej plast. U toho mi vadilo, že se hodně ohýbá, teď používám Dunlop Ultex Sharp 1.14.
Mast3r

Příspěvek od Mast3r »

Kusovky Daddarka jsem kupoval na Rooseveltově v hudebninách naproti Janáčkovu divadlu, už nevím jak se to tam jmenuje..

edit: http://www.a-znastroje.cz/
Ibanez S520EX :: Roland Cube 30X :: M-Audio FT MK2
Obrázek
Zejus

Příspěvek od Zejus »

Vim ze tohle je kytarove forum ale kdyz uz se bavite o tech kusovkach. Prodavaji se nekde kusovky struny na basu?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“