Casio WK 7500

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
evules

Casio WK 7500

Příspěvek od evules »

Zdravim
Chci se zeptat jestli nekdo mate zkusenosti s temito klavesami? Mame s klukama heavy/gothic metalovou kapelu tudiz potrebuju opravdu dobry zvuk. Dale to potrebuju i pro sve vlastni ucely. Skladani hudby a nasledne ukladani. Je mozne s temito klavesami nahrat nekolik zvuku vcetne mikrofonu, navrstvit to vsechno do kupy a ulozit na PC? Je tam pitch bent a modulace coz je vyhoda a dale muzu primo pri hrani pracovat se zvukem. V kapele pri hrani nazivo potrebuju rychle prepinani mezi rejstriky behem hry bez zasekavani a zbytecneho cekani. K tomu tech 76 klaves je pro me minimum. samozrejme by bylo mnohem lepsi 88 ale v takove cene je nejspis nesezenu. Poradite mi prosim jestli je vhodne si tyto klavesy kupovat nebo spis jiny model a jinou znacku ve stejne cene? A pokud jine tak mi prosim poradte jake. Dekuji :)
Naposledy upravil(a) evules dne 27.08.2011 18:49, celkem upraveno 1 x.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Re: Casio WK 7500

Příspěvek od Scorpi.03 »

Jestli chcete hrát v metalové kapele, tak si kupte synťák. Tohle Casio vůbec není vhodné :). Mimochodem je to Pitch Bend. V této cenové relaci bych se spíše díval po bazarech.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
evules

Příspěvek od evules »

Scorpi.03 píše:Jestli chcete hrát v metalové kapele, tak si kupte synťák. Tohle Casio vůbec není vhodné :). Mimochodem je to Pitch Bend. V této cenové relaci bych se spíše díval po bazarech.
tak pardon prepsala jsem se :D dekuji za vas nazor. radeji bych sice chtela nove ale s bazarovym se pri trose dobre vule spokojim taky. co u techto klaves povazujete jako minus? poradite mi tedy model a nebo po jake znacce se mam divat? :) vim ze rolandy jsou dobre ale zas moc drahe..fakt nevim. uz se mi zdalo ze mam jasno ale uplne me to ted zmatlo
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Sice nemluvím z vlastní zkušenosti, ale Casio má hrozné zvuky, sice má kopu funkcí, ale některé stojí na prd.
Po jaké značce se dívat ? :D. Tak třeba Yamaha, Roland, Korg. Jestli chceš 76 kláves. Tak mě napadá Roland Juno Stage, ale ten je docela dost drahý i v bazaru. Tak třeba KORG TR 76.
lukasg

Příspěvek od lukasg »

Takže pár rad. Ono mnohem lepší než 76 kláves jsou dva keyboardy 61 klávesové. Zvledem k tomu, že požaduješ 76 kláves je situace o to horší s výberem, v levné cenové kategorii se nedá vybrat moc nový nástroj... Na midi.cc se prodávají dva TR 76 jeden v CZ a druhý v SK, ale tak jako tak cena se pohybuje kolem 17 tisíc.

Jinak přepínat zvuky za chodu umí většinou jen keyboardy. A ty se moc nehodí na metal apod hudbu. Korg Kronos umí přepínat za chodu, ale to je už astronomická částka.
Takže buď to vidím na TR 76, s tím že nepřepneš zvuky za chodu bez toho aniž by mezi přepnutím nenastalo ticho, ale pokud budeš rychlá, tak to poznat nepude :-).
Anebo prostě koupit něco teď 61 key i nového a potom dokoupit druhý kláves.

Jinak je rozdíl mezi Synth a workstation, WS má SEQuencer kde můžeš skládat songy, ale protože jsi limitována jen určitým počtem efektových jednotek, tak je lepší propojit klávesy s PC a přes nějaký program nahrávat a skládat hudbu a na to ti stačí i synth.
Rozmysli se s výběrem. V tvém připadě se těžko bude 76 shánět. A casio je zvukově za zenitem... Ty zvuky jsou jak obyčenjná midička z netu.
BTW: jaký styl hudby to má být? Připrvnání k nějaké kapele.
evules

Příspěvek od evules »

Dekuju, urcite nad tim pouvazuju. Jeden clovek mi jeste doporucil Yamaha DGX 640 WNT Walnut. moc se mi to nezamlouva ale jaky je tvuj nazor? Jinak par songu mame vic do rocku, nekolik i do gothic, ale vetsina je ve stylu Hammerfall, Nightwish, Stratovarius - Eagleheart, tak ruzne. nic odgrowlovane ale ani zadne sladarny :wink:
lukasg

Příspěvek od lukasg »

Tak ta yamaha je spíše tak na hraní klavírových věcí když má hammer mechaniku. Ale těch zvuků je málo a podle netu znějí žalostně. A taky představ si se s tím tahat po akcích 18KG je už dost. Já mám 15 KG Trinity a když ji sem tam musím někám přenést tak nadávám jak je to těžké.

Takže trochu shrneme: Chceš plnou hammer, polovyváženou, nebo je ti to jedno jakou klaviaturu?
Chceš nový nástroj nebo použitý?
Varianta může být taková koupit nový, mít záruku 3 roky a časem zkusit koupit nějaký z bazaru.
2 nástroje - více možností. Pokud se jako kapela dobře zahrajete, tak nástroj navíc se ti doma nikdy neztratí.

BTW: Na daný typ hudby a celkově na metal "s klávesama" se hodí dobře Synthaky KORG, nebo některé z nových Yamah, například MoX6.
V dané cenové kategorii, kterou beru podle té yamahy co jsi poslala se jako bazarový nejvíce jeví bazarový KORG TR. Jde koupit aj 76 key verze. Jakmile se s ním naučíš pracovat, jdou z toho dostat opravdu dobré zvuky. Na HI syntéze, kterou používá korg u tritonů je postavené celé ONCE album Nightwish, čili pust si koncert z let 2004 - 2006 a co hraje na bočních a na spodních klávesách tak to jsou zvuky HI syntézy.

Stratovarius používal na některé písně korg 01W (letmo vzpomenu jen eaglheart, black diamond, hunting high and low).

Z nových nástrojů se vlezeš cenově buď do korg x50(synth, nemá SEQ, zvuky stejné jako na Korg TR, jen 61 key) nebo do korg PS60 tak jen 61 key, ale oba dva jsou to lehké nástroje.

Spousta lidí chválí poslední dobou yamahu mox6. ovšem ta je cenou na 23k, ale je to asik nejlepší sytnh který lze sehnat za nejmenší prachy.

Pokud by se ti povedlo sehnat slušného Korg TR, tak věřím že spokojená budeš. Ty zvuky jsou dost dobré a mě se povedlo aj dost jich replikovat z ostatních nástrojů používající HI synth engine( vlastním X50, což je to samé co Korg TR).
Pokud chceš poslat nějaké ukázky stačí řict. Ať máš přehled.
evules

Příspěvek od evules »

urcite by ta klaviatura mela byt trosku kvalitnejsi. kdysi mi dali do ruky tusim ze yamahy model nevim a na to se opravdu nedalo hrat. no a co se tyce toho bazaru..samozrejme radeji bych chtela nove ale kdyz to jinak nepujde. uz jsem i premyslela ze bych to koupila v zahranici. i s dopravou to vyjde o dost levneji. napriklad uz zminovany Roland JUNO-STAGE by byl do 20000. porat moc ale je to alespon trochu prijatelnejsi. no a k tomu poctu klaves, vim ze se 61 uvadi jako dostacujici ale protoze ja jsem maniak a pomalu mi nestaci na zkusebne casio WK-210 se 76 klavesami tak nevim:D (mimochodem jedine co se na nich da poslouchat jsou basa a stringy. a k tomu jsou desne pomale. pri prepinani rejstriku musim vynechat dve doby. ale hrajou :D ) narazila jsem jeste na Roland JUNO-Di s 61 klavesami:/ a v bazaru na Roland Fantom S88. divala jsem se na vsechny cos mi poslal a je tam proste pro me porat ta nevyhoda ze maji tech 5 oktav. mox6 je opravdu popularni. u nas je ma hned nekolik kapel. kdyz jsem se ale podivala na mox8 tak to uz je zase s cenou uplne nekde jinde. to same jako korg M50 a M50 73. budto budu muset vzit hodne klaves na ukor zvuku a nebo ze zahranici. ten bazar..jako osobne s tim zkusenosti nemam ale znam lidi co se takhle napalili.je hned nekolik duvodu proc to prodavaji a vetsinou uz tomu neco je. mit krasny stojan s nekolika klavesami je urcite sen kazdeho klavesaka, ale myslim ze 1-slavnejsi nez Kapriola nebo The Snopl tam od nas nebudem a to by bylo jeste dobre kdyz bychom na tom byli jak oni a 2-pocitam s tim ze do smrti hrat taky nebudem a jak prijde vysoka skola a prace tak bude vsechno jinak. a co ja pak se dvema klavesama kdyz vlastne vyuziju jedny. to zas neni jako kytary. jsou o dost levnejsi a clovek jich klidne muze mit i pet za cenu jednech klaves a i ty klavitnejsi porat vyjdou lip.
tezko se vybira kdyz potrebuju nejake solidni ale zaroven mam omezene prostredky. co si myslis o tech Rolandech?
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Roland Juno Stage by byl myslím vhodný. Má ho i klávesák Within Temptation a budou tam podobné zvuky jako na tom Fantomu S88.
evules

Příspěvek od evules »

Jeste to zvazim. prece jenom je to dost penez a nemelo by se nic uspechat. kazdopadne dekuju za rady :) urcite se mi neco z nich bude hodit
lukasg

Příspěvek od lukasg »

Tak ono když už roladn juno stage, tak to vyjde skoro stejně cenově jak koupit Korg M50 73. Já jsem fanoušek Korgů, i když někteří tvrdí že Roland Juno stage je daleko lepší jak Korg M50, já bych šel stejně do korga. Aspoň kvůli tomu jejich systému Program a Combi.
A pokud jinak nebude dost peněz, tak pouze bazar, ono napálíš se i nenapálíš. Ja před pár lety bral Korg Trinity, osobně jsem si pro ně dojel vyzkoušel si je a fungujou mi doteď.
Pokud by jinak nezbylo tak zkusit ulovit ten Korg TR 76 vyzkoušet si ho na vlastní oči a uvidíš.

Jinak mě jiné využití 76 kláves než split klaviatury nenapadá. A z Korg Combinací je jich jen opravdu desetina splitnutých. Zbytek bysis musela dodělat sama.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“