Jak řešit přepětí v síti?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
qwer
Odborník

Jak řešit přepětí v síti?

Příspěvek od qwer »

jak resit prepeti v siti? ma s tim nekdo zkusenosti? kdyz zpivam na mikrak a k tomu hraju na kytaru tak obcas dostavam slahu a neni to moc prijemne a umrit taky jeste nechci... jak to resit?

diky za odpoved
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

no...kdyby ses aspoň trochu snažil hledat, nebo čestl trochu tohle fóru, tak bys věděl, že existujou přepěťový ochrany...koupit se dají myslím i v OBI a vyjde tě to do tisícovky :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ja hledal, ale kdyz jsem napsal "přepětí v síti" tak mě to vyhodilo asi 10 stranek odkazu.. prosel jsem prvni a moc jsem toho nenasel.

na tu prepetovou ochranu mrknu.. ale nevim jeslti to vlastne rpepeti je.. nebo co to vlastne jakoze ma byt...

proste kdyz sahnu na mikrak a mam na sobe el. kytaru tak me to kopne..a docela by me zajimalo jak to muze kopat - myslel jsem si, ze tam jde vzdycky nulanula nic do kytary a do mikraku...

tak rpoto se ptam
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

To že dostaneš pecku nemusí být přepětím ale zpěvový aparát pícni do zásuvek co jdou na stejnou fázi s kytarovým ampem . I mezi jednotlivými fázemi bývá rozdíl. Jinak co se týká přepětí je tu novinka , celkem cenově dobrá oproti Furmanům ART http://www.knsound.cz/ART.htm mají onu ochranu RFI a EMI, v muzikusu je tuším recenze
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Tohle nebude přepětím. Už jen kvůli tomu, že na kytaře, nebo mikrofonu by se nemělo objevit napětí. Špatně provedený přívod - prodlužovačka, zasuvka - každopádně nechat okamžitě zkontrolovat elektrikářem. Dále muže být chyba v kombu nebo i mikrofonu - fantom na kostru. Popř mě ještě napadá problém v zemích, kde se ti na zem dostává napětí. Dál už asi jen zavady uvnitř...

Není to tak nadávno co mi kamarád přinesl na opravu vyhořelé kombo. Tatínek mu udělal prodlužovačku. Na jedné straně žlutozelený odpojený a na druhé straně spojený s fází - má štěstí, že ho to nezabilo.
Naposledy upravil(a) einsteincz dne 25.10.2007 8:29, celkem upraveno 1 x.
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

feki píše:To že dostaneš pecku nemusí být přepětím ale zpěvový aparát pícni do zásuvek co jdou na stejnou fázi s kytarovým ampem . I mezi jednotlivými fázemi bývá rozdíl. Jinak co se týká přepětí je tu novinka , celkem cenově dobrá oproti Furmanům ART http://www.knsound.cz/ART.htm mají onu ochranu RFI a EMI, v muzikusu je tuším recenze
jj diky za radu. takze to pichnu vsechno do jedne zasuvky a melo by byl po problemech, na tu ochranu jsem se dival a za ty prachy je to v poho. no zatim nikde nehrajem tak jeslti vyresime problem tim pichnutim vseho do jedne zasuvky tak ani nic kupovat nebudu :)

diky za radu
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jinak RFI a EMI ti řeší pouze rázové , to je blesk nebo velký pokles s tím ře se odpojí, jinak to očem mluvíš , na to je třeba stabilizátor napětí a ty jso v těch dražších mašinkách kolem pěti tis.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

einsteincz píše:Tohle nebude přepětím. Už jen kvůli tomu, že na kytaře, nebo mikrofonu by se nemělo objevit napětí. Špatně provedený přívod - prodlužovačka, zasuvka - každopádně nechat okamžitě zkontrolovat elektrikářem. Dále muže být chyba v kombu nebo i mikrofonu - fantom na kostru. Popř mě ještě napadá problém v zemích, kde se ti na zem dostává napětí. Dál už asi jen zavady uvnitř...

Není to tak nadávno co mi kamarád přinesl na opravu vyhořelé kombo. Tatínek mu udělal prodlužovačku. Na jedné straně žlutozelený odpojený a na druhé straně spojený s fází - má štěstí, že ho to nezabilo.
ok zkusime to nechat nejak premerit. komba jsme zkouseli dve a delalo to u obou, mikraky jsme taky zkouseli dva. takze ted zbyva to, ze to bud dela mix (uzasny behringer) a nebo aktivka bedna (uzasny behringer) a nebo jsou v riti ty zasuvky. kazdopadne na to mrknem. diky moc chlapi
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“