Hraní třemi prsty

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Durin

Hraní třemi prsty

Příspěvek od Durin »

Zdravím,
rád bych se naučil hrát třemi prsty (myslím tím na pravé ruce, tedy brnkání). Nevím, kde mám začít. Potýkám se totiž s problémem, že jsou ty prsty každý jinak dlouhý a tím pádem každý prst do struny jinak uhodí. Mám pak špatnou dynamiku.

Když hraju dvěma prsty, tak mám basu nakloněnou tak, že je struna v jedné přímce s konečky prstů (jsou to jen dva prsty a dvěma body se přímka vést dá), ale když chci hrát třemi, tak už tu strunu do jedné přímky s konečky všech tří prstů nedám. Když tedy basu nenakloním a mám struny kolmo na prsty, tak jsou ukazováček a prsteníček v jedné rovině, ale prostředníček hrozně vyčuhuje a pak zas nemůžu hrát s ním. Nevím jak to mám popsat, radši přiložím obrázek :D

Díky za rady :)
Přílohy
tri prsty.jpg
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Re: Hraní třemi prsty

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Zkus se podívat na videa např. Billyho Sheehana. Hraje třemi prsty. Vždy se mi v tý rychlosti nějak zdálo, že prostředníček hodně ohne, ale možná jen špatně koukám
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nahodou sem zrovna dneska koukal na naky videa s Johnem Myungem ... v jednom neco takovyho predvadel (a je mozny ze toho bude vic...)

plus ... tohle asi taky stoji za shlednuti:

Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Já hraji 3 prsty dlouho. PB moc možností pro technické hraní, ani změny zvuku, nedává, tak PB fanatici cvičí pravou ruku,trsátko a tapping.

Délka prstů není důležitá, protože Ti na strunu dopadají stejně každý pod trochu jiným úhlem. Mám vyzkoušeno, že cvičením ( například pravidelným hraním prostředníkem a prsteníkem místo ukazováku a pak vše ještě na 3 prsty ) zlepšuji kvalitu tónu, ale prakticky nezvýším rychlost. 2x rychleji hraji palcem, ukazovákem, prostředníkem. Protipohyb palce, který mi umožňuje hrát doopravdy rychle.Stejně rychle jako Wootenovi ten jeho dvoj odtrh a dvojúder. Je to vlastně stejný pohyb. Až budu mít zvukovku, tak natočím ukázku.

Na ukázce hraje Myung hodně proti hmatníku a ne pod strunu, tak mu všechno cvaká. Jestli se Ti to líbí, hraj jako on. Mě by to štvalo. Chci kontakt s pražcem jen když přitlačím pravou rukou.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“