vox avt30 nebo crate - gx65
Pravidla fóra
vox avt30 nebo crate - gx65
pls. poradtě mi. rozhoduju se mezi aparátem vox avt30 a gx65. líbí se mi zkreslenej zvuk crate (ala mesa), ale o čistým zvuku a krate jsem zatim moc neslyšel. a taky každej říká že vox je super aparát. vím že je modelingoveja že podobnej (mesa) zvuk z něj taky vyloudíte. tak nevim . prosím napište
Podivej, na VOX AD30VT-XL jsem hrál a můžu vřele doporučit, sice stojí 8800 nebo tak nějak ale rozhodně se s ním dosyta vyřádíš. Má nádherný čistý zvuk, 12" reprák a namodeluješ si tam co chceš od AC/DC přes blues až po metal riffy. Navíc je to v podstatě napůl lampa tak že zvuk bude hodně good. Ještě se zeptám na jaké účely to budeš mít a hlavně co hraješ. Účely myslím jestli to máš na doma, do zkušebny atd.
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
to uz zase musim vychvalovat voxe? 
hledej a bude ti vse jasne... jeslti chces naprosotu rozmanitost - hlavne co se tyka cistych zvuku, an ktere pak muzes krasne navazovat krabkama, tak neni co resit... jinak ja jsem pouzival hodne silulaci marshallu jcm800, modulace higainu me prisly dost nekonkretni a roztrepene... chce to ale uz asi lepsi repro, ja mam verzi s desitkou, s dvanactkou to treba zni jinac
mozna si nekdy udelam trochu casu a toho voxe vam nahraju... vsechny modulace + krabky. vemu to pres kondenzator a lampovy preamp, tak by to mohlo znit i trochu obstojne - nebude to zadna hruza z lineoutu.. ale nevim jak se vam bude jevit me hrani - metal rozhodne nehraju, tak abyste pak nebyli sklamani
hledej a bude ti vse jasne... jeslti chces naprosotu rozmanitost - hlavne co se tyka cistych zvuku, an ktere pak muzes krasne navazovat krabkama, tak neni co resit... jinak ja jsem pouzival hodne silulaci marshallu jcm800, modulace higainu me prisly dost nekonkretni a roztrepene... chce to ale uz asi lepsi repro, ja mam verzi s desitkou, s dvanactkou to treba zni jinac
mozna si nekdy udelam trochu casu a toho voxe vam nahraju... vsechny modulace + krabky. vemu to pres kondenzator a lampovy preamp, tak by to mohlo znit i trochu obstojne - nebude to zadna hruza z lineoutu.. ale nevim jak se vam bude jevit me hrani - metal rozhodne nehraju, tak abyste pak nebyli sklamani
Ber Voxáka...mám a neměnil bych (dobře, za mesu, diezla nebo hughese klidně
)...ale je to fajn kombo, člověk vždycky najde co hledá, akorát ten čistej hodně nakresluje, ale je to hlavně daný mejma nudnejma humbuckerama a tim že mám master volume pořád naplno.
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
s tim, ze cisyt zvuk nakrsluje, to je sice pravda, ale vse jde docela snadno regulovat... staci se trochu zamyslet nad tim, jak ten aparat pracuje, je to proste cista cimulace lampy se vsim vsudy a kdyz to clovek vzadu uskrti na 30% vykonu a pak ma master a volume na preampu napravo (staci i v polovine), tak to prposte kresli, rpotoze to je delany tak, aby to kreslilo.. staci to dat v manualnim modu na preampu na hodne nizkou uroven, ketra cloveku vyhovuje a pak zesilovat tim koeckem co je vzadu a nebo pouzivat master volume... ja si tedy nastavim uplne cokoli, kdyz chcu, abych mel zvuk jak z trandaku, tak si ho takovy udelam, kdyz chci mit kreslici cisty ac30, tak si ho taky velice snadno vyrobim. ale ze to kombo kresli samo o sobe pravda neni, chce to jen testovat.. a neverim, ze by 50w s dvouma 12' kreslila kdyz to bude na preampu na nejake prijatelne urovni (jejme tomu na 9-10 hodinach) a master s potakem na ovladani celkoveho vykonu bude na plno... to uz by byl asi docela nesnesitelny rachotkotyzji píše:Ber Voxáka...mám a neměnil bych (dobře, za mesu, diezla nebo hughese klidně)...ale je to fajn kombo, člověk vždycky najde co hledá, akorát ten čistej hodně nakresluje, ale je to hlavně daný mejma nudnejma humbuckerama a tim že mám master volume pořád naplno.
Sry, zapomněl jsem napsat že mám staženej výkon a mastr volume naplno, ale on ten Modern amp zní nejlíp pořádně vytavenejqwer píše:s tim, ze cisyt zvuk nakrsluje, to je sice pravda, ale vse jde docela snadno regulovat... staci se trochu zamyslet nad tim, jak ten aparat pracuje, je to proste cista cimulace lampy se vsim vsudy a kdyz to clovek vzadu uskrti na 30% vykonu a pak ma master a volume na preampu napravo (staci i v polovine), tak to prposte kresli, rpotoze to je delany tak, aby to kreslilo.. staci to dat v manualnim modu na preampu na hodne nizkou uroven, ketra cloveku vyhovuje a pak zesilovat tim koeckem co je vzadu a nebo pouzivat master volume... ja si tedy nastavim uplne cokoli, kdyz chcu, abych mel zvuk jak z trandaku, tak si ho takovy udelam, kdyz chci mit kreslici cisty ac30, tak si ho taky velice snadno vyrobim. ale ze to kombo kresli samo o sobe pravda neni, chce to jen testovat.. a neverim, ze by 50w s dvouma 12' kreslila kdyz to bude na preampu na nejake prijatelne urovni (jejme tomu na 9-10 hodinach) a master s potakem na ovladani celkoveho vykonu bude na plno... to uz by byl asi docela nesnesitelny rachotkotyzji píše:Ber Voxáka...mám a neměnil bych (dobře, za mesu, diezla nebo hughese klidně)...ale je to fajn kombo, člověk vždycky najde co hledá, akorát ten čistej hodně nakresluje, ale je to hlavně daný mejma nudnejma humbuckerama a tim že mám master volume pořád naplno.
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
no cleanu je tam kotel, zvuk si pohrat s korekcema a taky s gainem. ja jsem si tam nasel dva dokonale zvuky se kteryma uz jsem nepohl asi pres mesic a jsem moc spokojeny. vsechno ale musis pres manual, ty presety co jsou tam nastaveny od vyroby jsou podle me dost "prezentujici" a ne pouzitelne pro kazdeho... taky zkus pouzit clonu na kytare, ta taky hodne dovede... ale zvuk singli z toho proste bez singlu nedostanes...kotyzji píše:Sry, zapomněl jsem napsat že mám staženej výkon a mastr volume naplno, ale on ten Modern amp zní nejlíp pořádně vytavenejqwer píše:s tim, ze cisyt zvuk nakrsluje, to je sice pravda, ale vse jde docela snadno regulovat... staci se trochu zamyslet nad tim, jak ten aparat pracuje, je to proste cista cimulace lampy se vsim vsudy a kdyz to clovek vzadu uskrti na 30% vykonu a pak ma master a volume na preampu napravo (staci i v polovine), tak to prposte kresli, rpotoze to je delany tak, aby to kreslilo.. staci to dat v manualnim modu na preampu na hodne nizkou uroven, ketra cloveku vyhovuje a pak zesilovat tim koeckem co je vzadu a nebo pouzivat master volume... ja si tedy nastavim uplne cokoli, kdyz chcu, abych mel zvuk jak z trandaku, tak si ho takovy udelam, kdyz chci mit kreslici cisty ac30, tak si ho taky velice snadno vyrobim. ale ze to kombo kresli samo o sobe pravda neni, chce to jen testovat.. a neverim, ze by 50w s dvouma 12' kreslila kdyz to bude na preampu na nejake prijatelne urovni (jejme tomu na 9-10 hodinach) a master s potakem na ovladani celkoveho vykonu bude na plno... to uz by byl asi docela nesnesitelny rachotkotyzji píše:Ber Voxáka...mám a neměnil bych (dobře, za mesu, diezla nebo hughese klidně)...ale je to fajn kombo, člověk vždycky najde co hledá, akorát ten čistej hodně nakresluje, ale je to hlavně daný mejma nudnejma humbuckerama a tim že mám master volume pořád naplno.
...samozřejmě že se dá nastavit téměř cokoliv, ale zatim jsem tam nenašel clean kterej by mě úplně uspokojil. Ale na ten bych spíš potřeboval strata...
Ono vlastně jak jsem si to teď tak přešrotoval v hlavě tak logicky vzato se naskýtá otázka : Co je vlastně čistý zvuk z kytary? Odpověď : je to přenos vibrací pomocí cívek ve snímačích co aparátu. A když to tak vemeš koelm a kolem tak vlastně ať to strčíš do Rolanda, Fendera, Crate nebo Behringera tak vždycky z toho komba pujde jiný zvuk, typický pro to kombo. A to proto, že ta komba ten zvuk vyzáří každá jinak, nebo-li svým stylem, tak že ti ho v konečném důsledku vždycky nějak zkreslí. Což vždycky zavnímáš až při hlasitostech nad 9 atd. Toť má teorie 
no nejde jen o zesik.. jde taky treba o reprak, kolik druhu repraku, tolik zvuku... s tim prenosem vibraci to zase neni az tak jednoducheMENHYR píše:Ono vlastně jak jsem si to teď tak přešrotoval v hlavě tak logicky vzato se naskýtá otázka : Co je vlastně čistý zvuk z kytary? Odpověď : je to přenos vibrací pomocí cívek ve snímačích co aparátu. A když to tak vemeš koelm a kolem tak vlastně ať to strčíš do Rolanda, Fendera, Crate nebo Behringera tak vždycky z toho komba pujde jiný zvuk, typický pro to kombo. A to proto, že ta komba ten zvuk vyzáří každá jinak, nebo-li svým stylem, tak že ti ho v konečném důsledku vždycky nějak zkreslí. Což vždycky zavnímáš až při hlasitostech nad 9 atd. Toť má teorie
Tak jistě že to není tak jednoduché, já to psal aby to většina pochopila. Třeba i takový EMOBOY
Tak jistě že se na zvuku podílí i reprák a krabice ve které ten reprák je (ozvučnice) atd. Je to holt věda no 
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Určitě vem VOXe, ale pokud chceš spíš tvrdší muziku, tak jak říká PetrPetr, ber XLko (černý)... tam jsou samý zvuky na pořádný zlobení
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
nechci kvuli svy otazce zakladat novej toppic a tak se vas zeptam tady: Kterej z techto dvou voxu ma podle vasich zkusenosti lepsi kvalitu zvuku AD30VT, nebo AD30VT-XL ? Mam radsi vic heavy muziku a tak bych si pripadne k AD30VT dokoupil pedal, pokud by u nej nebylo dost dobry zkresleni ( u XL tusim, ze je dost dobry
).
pedal nekupuj, nefunguje to jako klasicky kombo (i kdyz se da samozrejme pouzit, jen je treba si pohrat s nastavenim)tobel píše:nechci kvuli svy otazce zakladat novej toppic a tak se vas zeptam tady: Kterej z techto dvou voxu ma podle vasich zkusenosti lepsi kvalitu zvuku AD30VT, nebo AD30VT-XL ? Mam radsi vic heavy muziku a tak bych si pripadne k AD30VT dokoupil pedal, pokud by u nej nebylo dost dobry zkresleni ( u XL tusim, ze je dost dobry).
pokud mas rad heavy, i z VOX AD30VT vytahnes s kytarou se silnyma HB brutalni zkresleni.... Ovsem z XL-ka ho dostanes jeste brutalnejsi na vic jak polovine vsech simulaci.... to jsou opravdu zvuky co me posadily na pr**** (zkouseno s Jackson s SeymourDuncan HB), navic ma uz 12" repro, takze pekne "tlaci" - ale za cenu toho, ze uz nebudou tak moc pripominat lampu jako treba stribrnej VOX na nastaveni UK70´s apod., no ale takovej slabouckej rock bys stejne nehral jak pises, takze ber XL.
Jinak, obe ty komba jsou pomerne dost citlivy na zmenu snimacu (v pozitivnim smyslu), jde to dobre poznat jestli mas sh*t HB a kytaru nebo neco lepsiho...
Pokud bys chtel sehnat nekde levneji, mam par tipu v Nemecku a UK...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
bohuzel, HB mi zatim nebyli doprany
, hraju na squier by fender stratocastera(darek k vanocum) a asi jeste nejakej ten patek hrat budu.
KAzdopadne o tom xl budu premyslet. ZAtim nejsou prachy, takze si radsi nebudu kupovat efekt k mimu rozpraskanymu 15w marshallovi mg a radsi budu setrit. Jinak, myslis, ze pro domaci a zkusebnovi hrani bych si mel poridit 30w, nebo 50w?
KAzdopadne o tom xl budu premyslet. ZAtim nejsou prachy, takze si radsi nebudu kupovat efekt k mimu rozpraskanymu 15w marshallovi mg a radsi budu setrit. Jinak, myslis, ze pro domaci a zkusebnovi hrani bych si mel poridit 30w, nebo 50w?
Ta 30-tka naplno, utahne i zkusebnu v pohode, davaj tam dobry repra s vysokou citlivosti a hlavne vykon neuvadi "hudebni", ten prehnany (jakoze 15W Fender je vlastne RMS 10W vykon) ...tobel píše:bohuzel, HB mi zatim nebyli doprany, hraju na squier by fender stratocastera(darek k vanocum) a asi jeste nejakej ten patek hrat budu.
A pokud zkusebna neni moc velka a bubenik neni drevorubac.... Popripade muzes oddelat zadni stenu a zvuk se rozleze vic po zkusebne... (Nebo si udelat rozmerove stejnou zadni stenu - narezou presne v Hornbach, Baumaxu, atd. - , udelat do ni 3/4 diru a potahnout treba jen umelou samolepici tapetou, na zaruku to nema vliv, srouby zadni steny nejsou nijak "zafixovany", ja si takhle udelal vystup na ext. box a ver nebo ne, 15W stribrny AD15VT jsem na 200W 2x12" boxu nemohl dat ani na 1/2 Master volume jakej to byl rachot a jak mi padali sklenicky z polic a trasly se okna - a to jsem mel obavy ze 15W nemuze dostatecne vybudit 200W repro.... Disasterpiece odsud z fora ti ten hukot muze potvrdit
Ta 50tka, to uz je hodne velky rachot...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
Jo jinak, na kytaru ti muzu nabidnout celej pickguard s HB + 2 x singl.
HB je dost silny a kupodivu hraje dobre, citelne, flazolety v pohode, hutny sound, silny vystup...
Svuj puvodni pickguard pak muzes strelit v bazaru (ja prodal takhle za 700,- pick. s 3x Korea single behem jednoho dne)
HB je dost silny a kupodivu hraje dobre, citelne, flazolety v pohode, hutny sound, silny vystup...
Svuj puvodni pickguard pak muzes strelit v bazaru (ja prodal takhle za 700,- pick. s 3x Korea single behem jednoho dne)