Kde sehnat 8" repro do modelingového komba?
Pravidla fóra
Kde sehnat 8" repro do modelingového komba?
Ahoj,
díky Bummerovi jsem tady na fóru našel zmínku o tom, že Roland používá v Cube "normální" ne-kytarové repro. Nechal jsem si na Microcube sbastlit bednu na 6" a 8" reprák, vyzkoušel úspěšně s 8" reprákem z Cube 15X a bohužel jsem si byl tak jistý koupeným Weberem 6" Ceramic, že jsem to Cube 15X střelil v domnění, že ten Weber MUSÍ hrát líp. Nehraje, "prdí".
Proto sháním normální ne-kytarový 8" reprák, v podstatě stock Roland, Fender (zkoušel jsem 8" z Mustanga1 a taky hrál s Microcube OK) nebo jinou náhradu do modelingových komb. Přímo na MicroCube to někdo řešil autoreprákama, ale to bych bral jako krajní řešení.
Díky za tipy.
edit: Dneska jsem zkusil dvoje autorepro v relaci 400-600,-Kč za pár a byl to dost běs.
díky Bummerovi jsem tady na fóru našel zmínku o tom, že Roland používá v Cube "normální" ne-kytarové repro. Nechal jsem si na Microcube sbastlit bednu na 6" a 8" reprák, vyzkoušel úspěšně s 8" reprákem z Cube 15X a bohužel jsem si byl tak jistý koupeným Weberem 6" Ceramic, že jsem to Cube 15X střelil v domnění, že ten Weber MUSÍ hrát líp. Nehraje, "prdí".
Proto sháním normální ne-kytarový 8" reprák, v podstatě stock Roland, Fender (zkoušel jsem 8" z Mustanga1 a taky hrál s Microcube OK) nebo jinou náhradu do modelingových komb. Přímo na MicroCube to někdo řešil autoreprákama, ale to bych bral jako krajní řešení.
Díky za tipy.
edit: Dneska jsem zkusil dvoje autorepro v relaci 400-600,-Kč za pár a byl to dost běs.
Naposledy upravil(a) filo01 dne 28.06.2011 11:07, celkem upraveno 1 x.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Re: Kde sehnat 8" repro do modelingového komba?
Díky za link, 8" jsem tam našel dvě, jedno 125W, druhé 225W, není trochu blbý to cpát do 2W komba ? 
Navíc mají rozsahy jen do cca 5-6 kHz, tím se vyznačujou právě ty čistě kytarové repráky, ne?
Navíc mají rozsahy jen do cca 5-6 kHz, tím se vyznačujou právě ty čistě kytarové repráky, ne?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
jenže do modelingovýho se spíš hodí full frekvenční. Je to na to nastavený.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Ahoj,
moje hledání je u konce, po laborování s Fane CLA8 jsem to vzdal a napsal jsem na servis Rolandu, co by stálo origo repro do Cube 15X. Odepsali, že mám místo toho použít Monacor SP-202, že ho mají odzkoušený a má lepší parametry jak ten osazený v Cube 15X. Po třítýdenním shánění jsem ho včera konečně dotáhl domů, zapojil do MicroCube a jsem spokojen.
moje hledání je u konce, po laborování s Fane CLA8 jsem to vzdal a napsal jsem na servis Rolandu, co by stálo origo repro do Cube 15X. Odepsali, že mám místo toho použít Monacor SP-202, že ho mají odzkoušený a má lepší parametry jak ten osazený v Cube 15X. Po třítýdenním shánění jsem ho včera konečně dotáhl domů, zapojil do MicroCube a jsem spokojen.
Gratulace k povedené práci. Toho webera od tebe si chystám k malé lampičce, do 14 dnů snad bude hotová tak dám pak vědět jak to chodí.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Tak nakonec ještě jedna klička ... zakotvil jsem obloukem opět u origo repráku z Cube 15X
Kombo bylo za výborné prachy na bazaru, takže jsem ho vzal s tím, že se ho když tak zase později zbavím (na což brzy dojde) a zkusil jsem v Microcube porovnat Monacor a Roland stock. Ten stock je určitě "živější" a má o něco lepší podání ve středech. Možná je to tím, že na 2W zesák v Microcube je 100W Monacoru prostě moc. Naopak, když jsem repráky zkoušel v 15X, tak i když hrajou každý trochu jinak, líbily se mi oba. Takže tvrzení servisu, že je Monacor kvalitativně lepší než sériový Roland sice platí pro 15X, ale na MicroCube se to vztáhnout nedá, tam vede Roland.
Jastud: Co ten Weber?
Kombo bylo za výborné prachy na bazaru, takže jsem ho vzal s tím, že se ho když tak zase později zbavím (na což brzy dojde) a zkusil jsem v Microcube porovnat Monacor a Roland stock. Ten stock je určitě "živější" a má o něco lepší podání ve středech. Možná je to tím, že na 2W zesák v Microcube je 100W Monacoru prostě moc. Naopak, když jsem repráky zkoušel v 15X, tak i když hrajou každý trochu jinak, líbily se mi oba. Takže tvrzení servisu, že je Monacor kvalitativně lepší než sériový Roland sice platí pro 15X, ale na MicroCube se to vztáhnout nedá, tam vede Roland.
Člověk míní, synek mění... Součástky na stavbu mám nachystaný, ale vůbec nebyl čas si k tomu sednout a spájet těch pár blbostí dohromady. Snad se mi podaří něco spáchat příští týden, až bude hotovo dám vědět.filo01 píše:
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
Kurňa to by mě zajímalo jak zní roland s jiným repremfilo01 píše:Tak nakonec ještě jedna klička ... zakotvil jsem obloukem opět u origo repráku z Cube 15X![]()
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
No vidíš, to bychom zrovna my dva mohli porovnat ještě předtím, než ho dám na bazar. Ať vím, jakou mám nasadit cenu 
Když tak pisni přes SZ, ať to tu nezaplevelujem
Když tak pisni přes SZ, ať to tu nezaplevelujem
Mě to taky zajímá! 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Tak jestli tady kolega tadeasp bude ochotný se sejít, tak s sebou můžu vzít Bosse BR-80 a nahrát nějaké samply, do Rokycan překvapivě cestu nemám
Samo, že to pak vystavím tady. Ty vestavěné mikrofony asi nebudou úplně hyper super, ale nějakou vypovídací hodnotu to snad mít bude.
Jo, já jen myslel, abys tu vystavil to srovnání. Ale kousek od nás vaří dobrý pivo, tak kdybys měl cestu... 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Když nemůže Ostrava k Bummerovi, musí Bummer k Ostravě
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Hm, reprák za 380Kč, opravdu je lepší než ten origoš Roland? Mám Behringera GM 108. Sám o sobě hraje, na to domácí cvičení, přijatelně, jakžtakž "čitelně", ale jakmile začnu připojovat jednotlivé efekty tak se ta čitelnost zhoršuje. Pokud připojím celý pedalboard (asi 8 krabiček), vznikne nepřehledná koule, v níž není slyšet pomalu ani chorus. Myslíš, že by pomohla výměna za toto repro? Případně do externího boxu použít tu 12"? Tuším, že 302. Předem díky moc za pomoc.filo01 píše:Tak nakonec ještě jedna klička ... zakotvil jsem obloukem opět u origo repráku z Cube 15X![]()
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Ahoj, během 14 dnů se snad s tadeasp dokopem k té srovnávací zkoušce, pak dám vědět, jestli v servisu nekecali. Jedna věc jsou papírové hodnoty, druhá pak praxe
Pokud je montážní otvor v Behringeru shodný, tak bych se vůbec nerozpakoval v GESu ten reprák vzít přes net a kdyžtak ho do 14 dnů vrátit.
Pokud je montážní otvor v Behringeru shodný, tak bych se vůbec nerozpakoval v GESu ten reprák vzít přes net a kdyžtak ho do 14 dnů vrátit.
Tak zatím díky, jsem zvědav na to vaše testování.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Dneska jsem měl zcela neplánovaně doma hoďku volnou, tak jsem se hecnul a přes Bosse MicroBR nahrál Cube 15X s Monacorem. Hráčské kvality a ladění prosím ponechat bez komentáře, vím o nich 
Nahráno to bylo na interní mikrofony, cca 30cm od komba (ve výšce zhruba s jeho spodní hranou) v režimu LiveRec, bez dalších efektů. Nakecal jsem ke každému samplu info, jak byly nakroucené poťáky, nebylo moc času, takže jsem nahrál jen clean a pak s plným gainem tři varianty nastavení basů, výšek a středů.
Přímé porovnání s kolegou Tadeasp(em) vidím nejdřív na přespříští týden, nějak nestíhám
Update: Tak jsme to dneska s Tadeasp(em) vyzkoušeli "ušima", komba vedle sebe, postupně každý se svou kytarou, jen se přehazoval kabel mezi kombama. Omezím na své subjektivní pocity, Tadeasp se určitě vyjádří pode mnou
Monacor se mi zdál takový průraznější, čitelnější a míň "chlupatý" než Roland, na druhou stranu na některých nastaveních už té ostrosti bylo až příliš. Zkoušeli jsme to bez squeezeru, ale v paneláku to vzhledem k sousedům nešlo provozovat víc na na 1/4 volume. Nahrál jsem potom stock Rolanda za přibližně stejných podmínek jako před pár týdny Monacor, co mě zpětně mrzí, že jsem nehrál i stejné riffy, srovnání by bylo férovější. Překvapilo mě, že jak se mi uchem při live hraní líbil podstatně víc Monacor, tak z nahrávek už to tak jasně nevidím. Otázkou je, nakolik to zkreslil ten Boss BR-80 přes který jsem to nahrával a jaký vliv mělo nastavení citlivosti interních mikrofonů (to jsem si blbec z minula taky nepoznamenal).
Nahrnul jsem to do jedné složky, tož poslechněte, jsem zvědav na vaše názory
http://www.box.net/shared/qh3v2a7107xi5xk306u4
Nahráno to bylo na interní mikrofony, cca 30cm od komba (ve výšce zhruba s jeho spodní hranou) v režimu LiveRec, bez dalších efektů. Nakecal jsem ke každému samplu info, jak byly nakroucené poťáky, nebylo moc času, takže jsem nahrál jen clean a pak s plným gainem tři varianty nastavení basů, výšek a středů.
Přímé porovnání s kolegou Tadeasp(em) vidím nejdřív na přespříští týden, nějak nestíhám
Update: Tak jsme to dneska s Tadeasp(em) vyzkoušeli "ušima", komba vedle sebe, postupně každý se svou kytarou, jen se přehazoval kabel mezi kombama. Omezím na své subjektivní pocity, Tadeasp se určitě vyjádří pode mnou
Monacor se mi zdál takový průraznější, čitelnější a míň "chlupatý" než Roland, na druhou stranu na některých nastaveních už té ostrosti bylo až příliš. Zkoušeli jsme to bez squeezeru, ale v paneláku to vzhledem k sousedům nešlo provozovat víc na na 1/4 volume. Nahrál jsem potom stock Rolanda za přibližně stejných podmínek jako před pár týdny Monacor, co mě zpětně mrzí, že jsem nehrál i stejné riffy, srovnání by bylo férovější. Překvapilo mě, že jak se mi uchem při live hraní líbil podstatně víc Monacor, tak z nahrávek už to tak jasně nevidím. Otázkou je, nakolik to zkreslil ten Boss BR-80 přes který jsem to nahrával a jaký vliv mělo nastavení citlivosti interních mikrofonů (to jsem si blbec z minula taky nepoznamenal).
Nahrnul jsem to do jedné složky, tož poslechněte, jsem zvědav na vaše názory
http://www.box.net/shared/qh3v2a7107xi5xk306u4
Jak píše filo výše, každý ten reprák byl v na něco lepší na něco horší.
U modulaci aparátů: Metal stack- dle mého lepší Monacor při zapnutém squeezeru, při vypnutém a vyšší hlasitosti bylo lepší stock repro.
Metal- opět to samé, ale při vyšších hlasitostech už monacor trošku lépe zněl
Distortion- Monacor, dle mého názoru totálně převálcoval stock repro
Overdrive- Monacor opět lepší
Clean- Monacor taky lepší
U modulaci aparátů: Metal stack- dle mého lepší Monacor při zapnutém squeezeru, při vypnutém a vyšší hlasitosti bylo lepší stock repro.
Metal- opět to samé, ale při vyšších hlasitostech už monacor trošku lépe zněl
Distortion- Monacor, dle mého názoru totálně převálcoval stock repro
Overdrive- Monacor opět lepší
Clean- Monacor taky lepší
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10