marshall jcm 900 sl-x + boss SD-1

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
reason

marshall jcm 900 sl-x + boss SD-1

Příspěvek od reason »

ahojte.koupil jsem si boss sd-1 k uvedené hlavě. problém je v tom, že při větší hlasitosti mi aparát po sešlápnutí krabky hrozně píská. nějak se s tím nemůžu domluvit. zapojení mám zpředu (kytara-boss-hlava). poradí někdo? díky
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: marshall jcm 900 sl-x + boss SD-1

Příspěvek od bubucci »

Tož si zkus zjisit, co je to zpětná vazba...
reason

Příspěvek od reason »

vím co je zpětná vazba. tohle to dělat nemůže.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Kód: Vybrat vše

<a> Na TS mi nejde zvuk...
<b> A máš sluchátka ve správném jacku?
<a> Mě to tam strčil profík.
<b> To ti moc gratuluji. A máš sluchátka ve správném jacku?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

odhaduju smrtelnou kombinaci hodně gainu na SD+hodně gainu na Marshallu+nekvalitní nezalité snímače

jak to máš nastavené? Jakou máš kytaru?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Zkus jiný adaptér.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
reason

Příspěvek od reason »

Dark Axel píše:odhaduju smrtelnou kombinaci hodně gainu na SD+hodně gainu na Marshallu+nekvalitní nezalité snímače

jak to máš nastavené? Jakou máš kytaru?
gain (hlava) - max. na 5 (z 10)
ostatní korekce mám max na 6 (z 10)
SD1 - i když korekce citelně stáhnu, tak to už při MÉNĚ NEŽ poloviční hlasitosti hvízdá
kytara - jackson s 2 x HB (limited edition, made in japan - něco jako výroční model (dovnitř jsem ale nelezl???!!!)

a nepřestane hvízdat ani když stojím daleko od bedny a držím struny. permanetní jekot. už mě to s... :evil:

bez SD-1 je vše úplně v pořádku (apec je po kompletní servisní prohlídce se vším všudy)

může být problém v tom, že mám zapojený adaptér ve stejné zásuvce jako hlavu??? (pokud je to jedno, první co udělám bude, že ho vyměním)

díky
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nejspíš to opravdu bude, jak píše DA, mikrofoničnost snímačů v kombinaci s přemírou gainu. Stažené korekce tomu moc nepomůžou, jen ubrání gainu na zesíku nebo SD-1, případně volume na SD-1. Zkus vystačit s jen s takovým gainem, aby to nepískalo. Případně zkus (nechat si) zavoskovat snímače. Může to být překvapivě problém i u drahých kytar, já se s tím setkal i u Custom Shop Gibsona.
Adaptér ve stejné zásuvce by neměl vadit. Při zapojení jedné krabičky by neměly vznikat žádné zemní smyčky, a i kdyby, projevují se brumem, ne pískáním.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Fořt píše:Adaptér ve stejné zásuvce by neměl vadit. Při zapojení jedné krabičky by neměly vznikat žádné zemní smyčky, a i kdyby, projevují se brumem, ne pískáním.
Mně třeba jeden z adaptérů píská. Bez ohledu na efekt, do kterého je zapojen. Pokud se to ještě nagainuje, je o srandu postaráno.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

No, záleží, čemu říkáš pískání. S pískajícím adaptérem jsem taky setkal, ale Reason mluví o jekotu ... Ale není nic jednoduššího, než to zkusit bez adaptéru s baterkou. To bych udělal jako první, než bych začal shánět jiný zdroj.
reason

Příspěvek od reason »

Fořt píše:No, záleží, čemu říkáš pískání. S pískajícím adaptérem jsem taky setkal, ale Reason mluví o jekotu ... Ale není nic jednoduššího, než to zkusit bez adaptéru s baterkou. To bych udělal jako první, než bych začal shánět jiný zdroj.
no tím jekotem jsem myslel pískání. jak píše fořt. zkusím nejprve místo adaptéru baterku a uvidím.
reason

Příspěvek od reason »

takže jsem dal do SD1 baterku. pomohlo to.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“