Jolana Diamant - homemade renovace

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
ladis k.

Jolana Diamant - homemade renovace

Příspěvek od ladis k. »

Přeji krásný den všem. Pustil jsem se do totální rekonstrukce jedné brutálně znásilněné Jolany Diamant (původní lak odrásaný, přetřený štětkolakem na parkety, jeden škrábanec vedle druhého, díra na přepínač rozšířená rašplí, vyrvaná elektronika atd. atd.) a rád bych si jakožto začátečník v tomto oboru dovolil položit PT publiku pár dotazů.

1) Jak vyrobit logo na hlavu? Nástřik podle šablony? Chtěl bych z toho provést něco jako je tady: http://www.youtube.com/watch?v=L_PEY8Z6h80 Inlay vyrábět nechci.

2) Jak a čím tmelit? Akrylátový tmel na dřevo se mi při vysychání neustále propadá, musím ho dost vrstvit, abych dostal jakžtakž rovinu. Je něco lepšího?

3) Do jaké hrubosti šmirglu brousit? Zatím jsem to bral nahrubo 80, abych stáhnul starý lak, je jasné, že budu muset jít do menší zrnitosti, ale do jaké? Brousit pod vodou nebo nasucho?

4) Jak na lemovky? Staré lemovky zreagovaly s tím štetkolakem, takže se a) částečně rozpadly, b) místy zčervenaly (něco se mi podařilo vybrousit, ale ideální to rozhodně není). Vím, že se dají koupit nové, ale nevím, jak je tam dostat a jak sundat staré.

5) Co s hmatníkem? Je bohužel také trochu oblemcaný tím štětkosajrajtem, bojím se to vzít šmirglem kvůli perleti.

Tolik pro začátek, další dotazy určitě přijdou brzy :-)

Dík, lk
Pikus

Re: Jolana Diamant - homemade renovace

Příspěvek od Pikus »

1) To logo bude problém... to si možná budeš muset nekdě stříknout (známej takhle renovoval basu diamantku a to logo si tam nechával udělat od kytaráře)

2) kam to půjde, snaž se dát nějaký špalíček ze stejného nebo podobného dřeva pak to překytovat... my jsme použili nějakej dousložkovej kyt... zkusím sjistit, co to bylo zač, ale je to tak dva roky zpátky a nic se nepropadá. Jen je nutný použít základovou barvu, a tu přebrusit, protože jinak bude vidět rozdíl mezi dřevem a tím kytem

3) já jsem povrch brousil na vibrační brusce... a pak to jenom trošku vyhladil nějakou 800. Dal jsem jí na špalíček z polystyrenu a moc netlačil, takže to pěkně vyhladilo povrch.
Gynekolog
Kontaktovat uživatele:

Re: Jolana Diamant - homemade renovace

Příspěvek od Gynekolog »

1) Řešim to tak, že si pomocí Corelu převedu fotku nápisu a výslednej soubor hodim bratrovi ve škole do plotru. Zatim čekám na šablonu, pak dám info čim a jak se zadařilo samotný zrealizování
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“