Jak se naučit baré akordy?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se naučit baré akordy?

Příspěvek od uhmi »

Jak už zde bylo zmíněno - začínat na vyžších polohách - třeba Gmi, Ami (s barré na 5. pražci) apod. tyto akordy mají výhodu, že že prostředníkem můžeš ještě zatlačit na ukazovák, takže se to mačká líp :) no a časem pude i to F, no...

tu je fotka Gmi s přitlačením prostředníku na ukazovák
http://vlcakuv-zpevnik.websnadno.cz/gmi.jpg
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Na procvičení rychlého střídání Power - Barré typu E - Barré typu A je dobrý song 51st. Anniversary od Jimiho. Většinu doby se tam totiž nehraje nic jinýho, než tohle přehmatávání, plus vyhrávka. Podle mě ideál na cvičení, a ještě to zní dobře :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
John M. William

Příspěvek od John M. William »

uhmi píše:Gmi s přitlačením prostředníku na ukazovák
To nevím, jestli je dobré se to učit takhle.. Když pak bude muset člověk použít ten prostředník pro nějaký septakord (či nějaké nadstavbové akordy s nonou atp.) a logicky nebude moct silově pomáhat ukazováku, tak mu to nebude znít.. Ale to je jen teoretický, třeba to problém dělat nemusí.

Podle mně by bylo lepší pochopit princip barréček, koupit (nebo stáhnout) nějaký zpěvník a místo hraní akordů.. řekněme v těch výchozích pozicích.. hrát jen barréčka (případně k tomu časem přimíchat i malou septimu, to už pak takový problém dělat nebude). Na barréčkach není nic tak k nepochopení - stačí se jen naučit tu figuru F, Fm, Bb, Bbmi a pak posouvat podle toho obrázku jak výše vložit Mjkl a hlavně hrát a zkoušet to - teorie je tady v tom případě minimálně.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

John M. William píše:
uhmi píše:Gmi s přitlačením prostředníku na ukazovák
To nevím, jestli je dobré se to učit takhle.. Když pak bude muset člověk použít ten prostředník pro nějaký septakord (či nějaké nadstavbové akordy s nonou atp.) a logicky nebude moct silově pomáhat ukazováku, tak mu to nebude znít.. Ale to je jen teoretický, třeba to problém dělat nemusí.
Problém to nedělá - když prostředník nepotřebuju, tak ho používám k přitlačování, když je třeba, tak ho dám jinam.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
HAD87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAD87 »

Někdo tu říkal, že by se člověk měl začít hrát na španělku a pak na akustiku. Já jsem to tak udělal a najít na tom tenkým krku a tvrdších strunách na akustice tu správnou polohu ukazováčku, aby znělo co znít má, byl pro mě docela oříšek. Mám ten ukazováček nějak do zatáčky...možná i do více najednou :-)
182

Příspěvek od 182 »

Mně se osvědčilo napřed si trochu posílit na nějaký punkrockový odrhovačce ruce (3-4 týdny) a pak jsem se učil smoke on the water. Je to baré plný, je to jednoduchý a dobře to pak zní.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

HAD87 píše:Někdo tu říkal, že by se člověk měl začít hrát na španělku a pak na akustiku.
Španělka je akustika :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja bych snad jen dve veci:

- minimalne stejne vyznamne je drzeni kytary jako takove. i predlokti prave ruky spolupracuje s levou rukou a pomaha tim defacto prstum na hmatniku. uz to tady vlastne par lidi zminovalo.

- vim jak to myslis s tim smoke on the water, jako cviceni dobry. ale barre v tom normalne nejsou (resp. myslim, ze se to bezne hraje jinak).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Paris píše:- vim jak to myslis s tim smoke on the water, jako cviceni dobry. ale barre v tom normalne nejsou (resp. myslim, ze se to bezne hraje jinak).
Může tam hrát nějaká malá barré.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“