Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

prenoska

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od prenoska »

nemáte někdo na akustice struny Wellton? na internetu o nich nic moc není (něco je na stránkách hráčů na baskytaru, někdo je tam docela chválí), nemůžu najít stránky výrobce nebo nějaké video s nimi, tak jestli máte nějakou zkušenost tak napište
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

ted je mám na base.
je to made in korea
vyrábí to třeba pro alexim.
samozřejmě low end.
balíček na čtyřstrunou vyjde cca na 240,
kvalita tomu odpovídá.
prenoska

Příspěvek od prenoska »

nedávno jsem úspěšně reklamoval kytaru, tak jsem něco přidal a koupil si parkwood pw 570, jsem s ním spokojený, jen na něj hledám struny, které by mi vyhovovaly, původně na ní byly dadarka exp 16, zní hezky jenže stojí poměrně dost peněz, potom jsem zkusil dunlop bronzové 11ky a umím si představit, že bych u nich zůstal, jenže jsem se rozhodl, že budu ještě zkoušet, tak jsem natáhl 12ky fosforbronzové john pearse (tuto značku používá Radim Hladík, Tommy Emanuel, já se o nich dozvěděl na stránkách firmy BSG, kde je natahují na některé své kytary) a se zvukem jsem spokojený, jenže stojí taky celkem dost a tak mám tady již několikrát probírané dilema, jestli natahovat dražší struny a opečovávat je, nebo najít nějaké levnější a měnit častěji, třeba u těch posledně zmiňovaných jsem nebyl spokojený se zabalením, jednotlivé struny byly v papíru a to celé v plastu, jenže ten nebyl nijak zatavený a na tenkém éčku už byla taková tmavší místa a myslím si, že to může být právě tím zabalením a třeba delším skladováním, no a potom si říkám jestli není lepší koupit struny za polovinu a měnit častěji
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

tak podle toho v jake si fin. situaci.mužeš měnit ELXR co týden, nebo siriusy jednou za rok
měním struny jednou za měsíc,
kupuju EB-RnR11
tak jsem si navyk tak to dělám a zvuk mi vyhovuje.
taková dle meho nazoru, rozumná volba
ale nedá se asi říct co je lepší,
každý to má jinak
kamarádovi jsem takhle koupil balik dadarek, balík savarezek a ten den všechno sundal, že prej stojej za kokeše.
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

tak jsem přešel z staggů na d'addario a takový rozdík :D

odteď si jedu 010/ 013/ 017/ 030/ 042/ 052 fakt se mi to líbí
Obrázek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Adys301 píše:tak jsem přešel z staggů na d'addario a takový rozdík :D

No tak zkus ještě místo Dadárek Ernie Ball 2215 (oranžový) a budeš myslím ještě spokojenější. Používám stejnou tloušťku (ideální na E a drop D) a Dadárka se na ty EB nechytají. Přitom stojí více-méně stejně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

Bummer píše:

No tak zkus ještě místo Dadárek Ernie Ball 2215 (oranžový) a budeš myslím ještě spokojenější. Používám stejnou tloušťku (ideální na E a drop D) a Dadárka se na ty EB nechytají. Přitom stojí více-méně stejně.
až bude potřeba výměna strun,tak koupím ernie ball. kámoš má na tensonovi ghs, hodně tlusté a zní mu to příšerně(a přidává to k tomu zvuku taky stáří strun 4 měsíce :D, zní to tak divně), ale možná je to kombem(tenson scream 15 s rozbitým efektem, používá tedy k němu půjčenýho boss turbo disortion
). je celkem pracháč, se divim proč si nekoupí rolanda.
Obrázek
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

máte někdo zkušenosti s tímto??? http://kytary.cz/dean-markley-blue-steel-reg/HN081435/ objevil jsem to u nás v hudebninách, tak přemýšlím že to vyzkouším :D
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Ctibi píše:máte někdo zkušenosti s tímto??? http://kytary.cz/dean-markley-blue-steel-reg/HN081435/ objevil jsem to u nás v hudebninách, tak přemýšlím že to vyzkouším :D
Ty Blue Steel jsem zkoušel na akustice a nic extra... Nebyly úplně mizerný, ale nijak mne nepřesvědčily...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Amid

Příspěvek od Amid »

U mě se osvědčily Elixíry. Díky ochranné vrstvě mají delší tvanlivost.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Bummer píše:
No tak zkus ještě místo Dadárek Ernie Ball 2215 (oranžový) a budeš myslím ještě spokojenější.
Nedavno jsem na zkousku koupil taky jednu sadu Stagg 10-52, pred tydnem jsem je natahl na kytaru (Yamaha Pacifica 120). Doma mi teda neprisly jako nic moc, rikal jsem si, necham je usadit a vezmu do zkusebny. Vcera jsem odehral zkousku a velke zklamani. Tenke struny hraji vpohode, ale ty 3 opredene maji mizerny zvuk, slaby, tenky, nevyrazny. V doprovodech na tlustych strunach jsem se vubec neprosazoval (zesik a efekty mam nastaveny porad stejne) :(
Takze pujdou pryc a misto nich pravdepodobne ty Ernie Ball nebo mozna Dean Markley Blue (podle toho ktere najdu v domacich zasobach, EB tam urcite nekde jsou....). S temahle strunama mam jen dobre zkusenosti, stejne jako treba s DR (ty jsem natahl pred mesicem na Strata a vypada to velmi dobre, ale jsou uz drazsi).
Hraju výhradně na šrot.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Jojo S Ernie Ball jsem maximálně spokojený, sice cca po 3. zkoušce zčernaj(alespoň mě), ale hraje se mi na ně parádně...
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

EB jsou supr, nejsou ani zas tak drahý a mě třeba nečernají a nereznou struny vůbec, málo se potím a chodím ke kytaře s čistejma rukama povětšinou...jinak teď mám natažený DR Dimebag Darrell a jsou taky dobrý, ale proti EB jsou drahý a kvalita zvuku je stejná a zvuk se posunul charakterem ne zas moc někam jinak, jen mi příjde, že dýl vydrží hrát jako nové, než se to usadí do normálu. Na levný struny jsem zanevřel po tom co jsem vyzkoušel na akustiku Siriusy a po 5 minutách jsem tam vracel původní adárka co tam byly z obchodu, jinak adárka na elektriku ne-e. Na akustiku nasazuju GHS.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Amid píše:U mě se osvědčily Elixíry. Díky ochranné vrstvě mají delší tvanlivost.
+1
Nějak pořád nedovedu pochopit, jak docela dost lidem nevadí naprostý sajrajt na strunách, nemluvě o zvuku... Ale taky je to dost možná o tom, že prostě škudlí :roll:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Sajrajt na strunách se dá utřít. Já bych ty Elixiry klidně zkusil, ale když tu kolikrát čtu, že se ta ochranná vrstva trsátkem odrbe, tak se mi do toho moc nechce. Navíc věřím tomu, že jakmile se ta vrstva rozruší, zákonitě musí struna přestat dobře ladit - je to stejné, jako když je zasviněná špínou. Její váha pak nemůže být rozložena rovnoměrně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Bummer píše:Sajrajt na strunách se dá utřít. Já bych ty Elixiry klidně zkusil, ale když tu kolikrát čtu, že se ta ochranná vrstva trsátkem odrbe, tak se mi do toho moc nechce. Navíc věřím tomu, že jakmile se ta vrstva rozruší, zákonitě musí struna přestat dobře ladit - je to stejné, jako když je zasviněná špínou. Její váha pak nemůže být rozložena rovnoměrně.
Cca rok na ně hraju a nic z toho co popisuješ jsem zatím nevypozoroval, kytaru ladím tak jednou za 2 týdny. A za tu dobu jsem prasknul jedinou strunu bo jsem byl trošku v ráži na koncertě :D
Amid

Příspěvek od Amid »

Bummer píše:Sajrajt na strunách se dá utřít. Já bych ty Elixiry klidně zkusil, ale když tu kolikrát čtu, že se ta ochranná vrstva trsátkem odrbe, tak se mi do toho moc nechce. Navíc věřím tomu, že jakmile se ta vrstva rozruší, zákonitě musí struna přestat dobře ladit - je to stejné, jako když je zasviněná špínou. Její váha pak nemůže být rozložena rovnoměrně.
Odrbe, ale žádný negativní vliv na laděni strun to nemá, přece jenom ta ochranná vrstva je velmi tenká a odrbe se jenom v místech, kde se hraje trsátkem. No a jednu dobu jsem měl natažené i DR Neon a ty jsou v porovnání s Elixíry totální šmejd, ale tak samo jako u Elixíru, jak se ten "ochranný lak" odlupl, tak to taky němělo žádný vliv na laděni strun a to navíc se ten sajrajt loupal všude.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

bubucci píše:
Amid píše:U mě se osvědčily Elixíry. Díky ochranné vrstvě mají delší tvanlivost.
+1
Nějak pořád nedovedu pochopit, jak docela dost lidem nevadí naprostý sajrajt na strunách, nemluvě o zvuku... Ale taky je to dost možná o tom, že prostě škudlí :roll:
Proč škudlení? Pokud na kytarách.cz koupím Elixiry za nějakých 320 a EB za 140, tak pokud bych to bral tak, že Elixiry vydrží 2x déle než EB, tak se mi pořád vyplatí kupovat EB a na ničem neškudlím, o nic nepřicházím :) Pomíjím subjektivní pocit, že mi ty Elixiry nezní tak dobře jako EB.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

bubucci píše:Nějak pořád nedovedu pochopit, jak docela dost lidem nevadí naprostý sajrajt na strunách, nemluvě o zvuku... Ale taky je to dost možná o tom, že prostě škudlí :roll:
No vidíš..a mně na Elixirech vadí právě ten zvuk - umělý, chemický... Mluvím tedy o akustické kytaře...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Já to taky s těma Elixírama neprezentuju jako univerzální pravdu, ale spíš jako moje vlastní zkušenosti. Skoro každý z okolí, komu jsem je doporučil nebo dával na kytaru je nepřetal používat a všichni si je chválí. U_ nás je mají za 300kč, tak to není o čem...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“