Kombo na koncerty
Pravidla fóra
Re: Kombo na koncerty
ta hlava od toho engla zní výborně ... fakt pěkný zvuk...a co k tomu za repro?...
Ještě taková otázka...jaký je rozdíl mezi kombem a reprem + zesilovačem?....vyšší výkon?
Ještě taková otázka...jaký je rozdíl mezi kombem a reprem + zesilovačem?....vyšší výkon?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
no výkon je stejný jak u komba tak u hlavy+boxu, pokud se jedná o stejně výkoné zesilovače, potažmo o kombo 1x12 nebo hlava + 1x12 box (s větším boxem se může zdát výkon vyšší a lépe rozložený + větší hutnost) kombo se dá nosit najednou, hlavu a box musíš většinou nést na 2x, zase ale můžeš koupit jiný box aby lépe vykrýval prostor na podiu/ ve zkušebně (2x12, 4x12) a na koncerty kde budeš vědět, že je kvalitní box nemusíš vozit vlastní, při převozu naopak zabere hlava + box víc místa, takže je třeba se rozmyslet 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
kurnik...těch kritérií je celkm hodně...no co se týče zkoušek a cvičení tak to budu mít na zkušebně a na domácí cvičení mám moje kombo, které mám teď .... jde jen o ty koncerty no...Taky nevím jestli 50W hlava utáhne koncert...?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
bez problémů 
EDIT: kdyz tak na to koukám, pokud budeš kupovat nové, šel bych do komba
http://kytary.cz/engl-e330-screamer-50- ... /HN099541/ ten rozdíl ceny mezi kombem a hlavou http://kytary.cz/engl-e335-screamer-50-head/HN099285/ je teď při slevě cca 4,5t a za to stejně kvalitní box nekoupíš, takže momentálně je výhodnější ta hlava
pro přepínání kanálů budeš potřebovat ještě footswitch, resp.footswitche - 2 klasické na dvoutlačítkové
a další věc, doporučil bych ti si to vyzkoušet, engl je dost svuj a chce si to osahat jestli ti sedne
http://kytary.cz/engl-e330-screamer-50- ... /HN099541/ ten rozdíl ceny mezi kombem a hlavou http://kytary.cz/engl-e335-screamer-50-head/HN099285/ je teď při slevě cca 4,5t a za to stejně kvalitní box nekoupíš, takže momentálně je výhodnější ta hlava
pro přepínání kanálů budeš potřebovat ještě footswitch, resp.footswitche - 2 klasické na dvoutlačítkové
a další věc, doporučil bych ti si to vyzkoušet, engl je dost svuj a chce si to osahat jestli ti sedne
St.Anley Tube Amps
co teda platí?...ty věty si trochu protiřečíStanley06 píše:bez problémů
http://kytary.cz/engl-e330-screamer-50- ... /HN099541/ ten rozdíl ceny mezi kombem a hlavou http://kytary.cz/engl-e335-screamer-50-head/HN099285/ je teď při slevě cca 4,5t a za to stejně kvalitní box nekoupíš, takže momentálně je výhodnější ta hlava![]()
kdyz tak na to koukám, pokud budeš kupovat nové, šel bych do komba:
takže momentálně je výhodnější ta hlava
nebo to špatně chápu?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
ou sory, my fail, nějak už to dneska nedávam, samozřejmě kombo 
St.Anley Tube Amps
no kdyz uz engl, co treba engl thunder? Kombo bez reverbu sezenes za necelych 18k Zvukove bych rekl, ze se moc lisit od screamera nebude (engl charakter je nezamenitelny)
Naposledy upravil(a) lunchie dne 18.05.2011 20:22, celkem upraveno 1 x.
no je fakt že bych později bylo i na kytaru, kterou bych chtěl....uvidím..chtělo by to určitě to kombo vyzkoušet někde na prodejně,,,
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
no on hlavní rozdíl je v tom, že thunder má pro oba kanály jedno ovládání gainu, takže pozor na to
více už se řešilo dříve zde:
komba-zesilovace-reproboxy/engl-thunder ... t5151.html
více už se řešilo dříve zde:
komba-zesilovace-reproboxy/engl-thunder ... t5151.html
St.Anley Tube Amps
Mmmm, to se mi moc líbí...lunchie píše:no kdyz uz engl, co treba engl thunder? Kombo bez reverbu sezenes za necelych 18k Zvukove bych rekl, ze se moc lisit od screamera nebude (engl charakter je nezamenitelny)
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
společný gain....?...to znamená že si nastavim určitý gain a ten bude i na alších kanálech?
Nebude stejný, ale budeš ho zkrátka ovládat pro oba kanály jedním knoflíkem, což znamená, že jednoduše nemůžeš mít nastavený brutálně zkreslený a zároveň krystalicky čistý zvuk.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Má mesa to má stejně. Je tam jediné úskalí a to je práce s volume na kytaře. Zcela jednoduše - když ti čistý nakresluje a ty chceš čistší zvuk, stáhneš volume na kytaře a je to.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Tak tohle u mé kytary třeba nemá velký smysl, protože tam (prý z důvodu nezávislého zapojení volume potenciometrů) dochází k brutálnímu úbytku výšek. Pokud chci menší zkreslení, musím přepnout na paralelní zapojení (což je ale na crunch stejně mnohdy lepší) a stejně se to moc nevyčistí.Red Bull píše:Má mesa to má stejně. Je tam jediné úskalí a to je práce s volume na kytaře. Zcela jednoduše - když ti čistý nakresluje a ty chceš čistší zvuk, stáhneš volume na kytaře a je to.
Bummer: Tak si nech predratovat kytaru, tohle neni problem. Mimochodem ten ubytek vysek se da snadno kompenzovat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Mám stejný problém. A dost mě to štve... zrovna čistit zvuk pomocí volume je dost použitelný.Bummer píše:Tak tohle u mé kytary třeba nemá velký smysl, protože tam (prý z důvodu nezávislého zapojení volume potenciometrů) dochází k brutálnímu úbytku výšek. Pokud chci menší zkreslení, musím přepnout na paralelní zapojení (což je ale na crunch stejně mnohdy lepší) a stejně se to moc nevyčistí.Red Bull píše:Má mesa to má stejně. Je tam jediné úskalí a to je práce s volume na kytaře. Zcela jednoduše - když ti čistý nakresluje a ty chceš čistší zvuk, stáhneš volume na kytaře a je to.
"Lots of people talk and few of them know..."
To je právě to - dost mi trvalo to nadrátovat tak, jak to mám teď (dvě nezávislá volume, z toho jedno push-pull přepínající paralelní-sériové zapojení snímače u kobyly, přepínač snímačů a 3DPDT přepínač zapojení krkového snímače sériové-split-paralelní). Cpát tam ještě kondíky - to se mi už při mé zručnosti vůbec nechtělo. Už takhle mám dost brutálně zkrácené vývody od snímačů. Jsem rád, že to vůbec funguje.Wohma píše:Bummer: Tak si nech predratovat kytaru, tohle neni problem. Mimochodem ten ubytek vysek se da snadno kompenzovat.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Bummer píše:Vrtat se v té malé díře je pro silné povahy.
Tady to bych vypichol
Já jdu spíš cestou co nejjedušejšího zapojení, používám neck/bridge. Časem bych nějak pořešil rozepínání vnitřních cívek ala Petrucci a šmitec.
Zdravím,
docházím do fáze, kdy už bude potřeba koupit nový aparát...takže mám zálusk na Peavey 6505, ale nevím jaký k tomu box....byl mě doporučen Orange 2x12, ale nevím jestli bych si dokázal zvyknout na tak křiklavou oranžovou barvu
Díky za rady
docházím do fáze, kdy už bude potřeba koupit nový aparát...takže mám zálusk na Peavey 6505, ale nevím jaký k tomu box....byl mě doporučen Orange 2x12, ale nevím jestli bych si dokázal zvyknout na tak křiklavou oranžovou barvu
Díky za rady
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Na barvu se vy...kašli. Za 10 si můžeš nechat postavit od třeba Vlasy nebo HOTa a nemusíš řešit barvu, uděláš si custom a hraje to stejně dobře...Rikimaru píše:Zdravím,
Díky za rady
Byl na bazaru za 8k Engl s V30, vertikál, tak to čekni, jestli tam náhodou ještě není...