Jsou dvě skupiny,který každým turné překonaj světový rekord,U2 a Rolling Stones,teď ho drží Stouni z let 2006/7 A Bigger Bang Tour,který vydělal 500 milionů eur.Předtím to bylo Vertigo tour U2 se 400 milionyVratikSlayer píše:750 milionů eur je nereálný číslo... Kolem stovky by to myslim šlo...
Proč jiní jsou slavní a my ne?
Re: Proč jiní jsou slavní a my ne?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hurá, tak to jsem se aspoň na pár let stal součástí nějakého rekordu
I když pravda, že na Bigger Bang jsem se dostal zadarmo... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- VratikSlayer
Ok, posty ve dvě ráno (což je o moc lepší, než mý obvyklý v 6 ráno po návratu z práce)panedge píše:Jsou dvě skupiny,který každým turné překonaj světový rekord,U2 a Rolling Stones,teď ho drží Stouni z let 2006/7 A Bigger Bang Tour,který vydělal 500 milionů eur.Předtím to bylo Vertigo tour U2 se 400 milionyVratikSlayer píše:750 milionů eur je nereálný číslo... Kolem stovky by to myslim šlo...
Rolling Stones berou cca 1 milion eur za koncert. Metallica kolem 1.2 milionu. U2 si nejsem úplně jistej.
Každopádně v takovejch extrémních případech, jako v případech těhle kapel, cokoli jde přes breakpoint se dělí 95:5 v prospěch kapely - nelíbí? někdo jinej to rád udělá, páč tyhle kapely maj zaručenej úspěch, tudíž i ty, pokud ten koncert pořádáš. Nemluvě o výdajích za reklamu, pronájmy míst, PA atd. atd. Stejně na tom trhneš nějakejch 50k euro. Takže jesti mě moje matematika neklame, (což je odst odbře možný v tomhle stavu) kapela uděla nějaký dva miliony. A ruku na srdce, to je kure*ská šlupka i pro největší kapely na světě, páč nějakejch 60% (myslim, přibližně, asi tak) jde kapele. Odehrajou teda 200 koncertů?
A aby to nebyl OT, tak můj názor proč jsou jiní slavní a vy ne...
Producent=člověk s penězma
Člověk s penězma= někdo, kdo z nich chce udělat další peníze, pokud neni úplně blbej
Producent vyhlídne "umělce" (tady nastává první bod zlomu - !zaujmi producenta! ) Což se děje několika způsoby:
a. Hraješ fakt dobře a zařídil sis základnu fanoušků, který jsou ochotný za tebe utrácet prachy.
b. Vypadáš dobře a máš potenciál člověka, za kterýho budou holky utrácet prachy.
c. Jsi mladej a dobře vypadající a rodiče svejch ratolestí za tebe budou utrácet prachy.
d. Nějakym jinym způsobem oslovíš publikum, aby za tebe utrácelo prachy.
To se děje několika dalšími způsoby:
1. Jsi kámoš s někym, kdo má kupu peněz a nebojí se je utrácet. (A samozřejmě v tobě vidí další)
2. Vyhraješ soutěž. (reference k bodu a, b, c, d.) Tudíž oslovíš někoho, komu vyděláš další peníze
3. Zviditelníš se (pro producenty, nebo jiný gamblery) tím, že zahraješ před velkejma kapelama.
Pokud si někdo ještě nevšiml, v každý větě jsou peníze, nebo prachy.
V našich poměrech, kde posluchače zajímá hlavně jméno to znamená, že se musíte kur*a snažit, abys zaujal někoho s penězma. Jakmile se ti povede tohle, budeš slavnej. Víceméně. Opět záleží na člověku s penězma, kolik je ochotnej do tebe vrazit. Klipy pro MTV taky něco stojej - vyplatí se to?
Doufám, že si všichni přítomní všimli kolem čeho se to v hudebním !businesse! točí.
Proto jsou oni slavní a ty ne.
Přečtěte si Heroinové Deniky...Sixx z Motley Crue tam přesně píše kolik mu šlo do peněženky za každy koncert,tu cifru si nepamatuju...ale moc to nebylo panove
Ty čísla jsou opravdu výdělek (čístý zisk) ???
... nebo jen obrat/tržby/příjmy ???
Asi jsem zil v omylu ze penize z koncertu jdou predevsim hudebnikum a penize z alb a pisnicek nahravacim spolecnostem
Když jste u těch peněz, přečtěte si jeden článek z 90tých let, jak to s nahrávacími společnostmi je. Napsal ho Steve Albini, producent CD In Untero kapely Nirvana. Je to psáno v angličtině http://www.negativland.com/albini.html
Zvukař z Podkrkonoší