(solved) Trace Elliot - Stereo Twin Quad Chorus

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Petrok

(solved) Trace Elliot - Stereo Twin Quad Chorus

Příspěvek od Petrok »

Zdravím,
mám problém s AMP Trace Elliot Stereo Twin Quad Chorus. Chvíli po spuštění, po zahřátí a krátkém hraní začne vynechávat a ztišovat se, až přestane hrát úplně, a to při zapojení v preampu. V něm je lampa ECC83. Při vychladnutí a opětovném zahřátí zase chvíli hraje a opakuje se stejný scénář. Je možné, že problém způsobuje právě lampa? V zesilovači je poměrně dlouho.

Díky
Naposledy upravil(a) Petrok dne 19.09.2011 22:29, celkem upraveno 1 x.
JohnyWM

Re: Trace Elliot - Stereo Twin Quad Chorus - problém s lampou?

Příspěvek od JohnyWM »

Neznám tenhle zesilovač úplně, ale pokud má efektovou smyčku, zapoj kytaru do returnu, pokud bude hlasitost normální a nebude kolísat, je chyba v preampu.
Možnost že je to lampou mi příde jako pravděpodobná, takhle na dálku poradím akorát vyměnit a zkusit jak hraje.
Petrok

Příspěvek od Petrok »

Přesně to jsem udělal, z čehož usuzuji, že je chyba v preampu. Ale je celkem zvláštní, že se tak děje (kolísání až výpadek) jen někdy. Dnes například hrála hlava běžně, bez výpadku, nechal jsem ji puštěnou celkem dlouho a poměrně dlouho jsem i zkoušel hrát. Včera ve zkušebně zvuk kolísal a vypadával, až přestal znít úplně, po příjezdu domů jsem hlavu zapojil, opět začala fungovat, ale i na nízkou hlasitost se po chvíli objevil stejný problém. Přemýšlím, zda má smysl lampu kupovat, když pak bude závada jinde.

Tenhle problém se mi u ní objevuje poměrně dlouho. Několikrát byla v opravě a na žádnou vadu, která by s tím souvisela, zřejmě dotyčný nepřišel. Vyměnil některé součástky kvůli problému jinému, v koncovém zesilovači, ale tento se stále objevuje.
Petrok

Příspěvek od Petrok »

Vyčistil jsem contact clean sprejem všechny jacky (v efektové smyčce, vstup, výstup na reproduktory, na footswitch) a zdá se, že to funguje.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“