Egnater Rebel 30 & 20

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Osios

Egnater Rebel 30 & 20

Příspěvek od Osios »

Ahoj

Hledal jsem zde na fóru, ale asi jsem přehlídl nebo nenašel thread věnovaný těmto dvou aparátům.
Tak tedy, máte s nimi někdo dlouhodobější zkušenosti?
Zajímají mě hlavně dvě věci ohledně Rebel 30 a 20:

1. Při jaké (subjektivní) hlasitosti se začínají aparát "hltit", jinými slovy, jestli to utáhne klub samo od sebe...měl bych v plánu to připojit na jejich box 1 x 12" (kvůli mobilitě).

2. A druhá, důležitější věc: Jaké máte zkušenosti se spolehlivostí, vzhledem k magickému trojsloví Made in China.

Díky

Honza
Fender Stratocaster Highway One USA, Epiphone Les Paul Custom, Epiphone Les Paul Special Model II; VOX AC30 CCH, EHX Deluxe Memory Man, EHX Holy Stain, EHX Worm, Dunlop Cry Baby, MXR distortion III, MXR Stereo Chorus; Dunlop Jimi Hendrix Classic Fuzz, Beta Aivin DD100...a to je asi tak všechno -_-
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Egnater Rebel 30 & 20

Příspěvek od DL »

Ahoj. Bohužel nemám pestřejší zkušenost, než-li cca půlhodinové zkoušení v Teku v Brně, takže ke spolehlivosti se nemůžu vyjádřit. Nicméně můžu říci, že při takové "nižší střední" hlasitosti (= už nebyly slyšet struny na kytaře) se zvuk Rebela 20/30 (nevím přesně) už dost sypal a syčel. Jestli to bylo zesilovačem, nebo už začínalo kreslit repro, ví bůh. (a taky Nero). Asi bys byl slyšet, ale myslím, že by to nebyl zvuk, který by sis užíval. Rozhodně by bylo potřeba pokusit se ty střepy vykroutit stažením Treble a Presence.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Osios

Příspěvek od Osios »

DL píše:Ahoj. Bohužel nemám pestřejší zkušenost, než-li cca půlhodinové zkoušení v Teku v Brně, takže ke spolehlivosti se nemůžu vyjádřit. Nicméně můžu říci, že při takové "nižší střední" hlasitosti (= už nebyly slyšet struny na kytaře) se zvuk Rebela 20/30 (nevím přesně) už dost sypal a syčel. Jestli to bylo zesilovačem, nebo už začínalo kreslit repro, ví bůh. (a taky Nero). Asi bys byl slyšet, ale myslím, že by to nebyl zvuk, který by sis užíval. Rozhodně by bylo potřeba pokusit se ty střepy vykroutit stažením Treble a Presence.
Díky za informace.
Jsem si nějak nejistý ohledně těhle aparátů. Ve většině recenzí si je chválí, skoro je vynášejí do nebes. Ale co pročítám EN diskuze tak odcházejí lampy no obecně nic moc spokojenost.
Ale zase co se týče poměru cena/teoretický potenciál, nenašel jsem nic moc výhodnějšího.

Škoda, že jedině audiotek v Brně to má k vyzkoušení...

PS: Koukám že máme stejný distortion...:-)

Ještě jednou díky

Honza
Fender Stratocaster Highway One USA, Epiphone Les Paul Custom, Epiphone Les Paul Special Model II; VOX AC30 CCH, EHX Deluxe Memory Man, EHX Holy Stain, EHX Worm, Dunlop Cry Baby, MXR distortion III, MXR Stereo Chorus; Dunlop Jimi Hendrix Classic Fuzz, Beta Aivin DD100...a to je asi tak všechno -_-
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Upřímně radím kouknout se jinde: Blackstar, Laney, Engl ... a hlavně na bazaru - dnes jsou ceny proklatě nízko.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Slyšel jsem hrát nějakého pána taky v Brně v Teku na Rebela prvně přes American Stratocastera a pak John Mayer Stratocastera, hrál takový blues-rock, byl evidentně docela ostřílenej, ale moc mě to jako posluchače nebralo a rozhodně to nebylo špatnýma kytarama nebo hráčem. Příjde mi, že když už se malý aparát snaží být jako dospělý, nabízí třeba to míchání koncových lamp, poměrně dost gainu a podobně už by měl znít trochu jinak, jinak bych to viděl na něco jednokanálového a zvuk si dotvořit kvalitními krabičkami. Zkus ho a udělej si obrázek sám, to je fakt nejlepší, ale udělal jsem si z toho takovej názor, že ikdyž se tváří dospěle a univerzálně, nejde to tak brát úplně na pevno.

Abych to upravil, neříkám, že to hrálo špatně, jen že mě to nezaujalo, někomu jinému to tak vůbec nemusí přijít.
Osios

Příspěvek od Osios »

DL píše:Upřímně radím kouknout se jinde: Blackstar, Laney, Engl ... a hlavně na bazaru - dnes jsou ceny proklatě nízko.
No nebránil bych se tomu, i přes to, že v bazar nemám moc důvěru...ale nějak nenacházím něco co by se mi zamlouvalo: lehké (v rámci možností), přenosné, lampové, dostatečně výkonné (max na klub).
Prostě tahat 30 kg kombo, nebo hlavu...fakt ne. I když chápu, že to je daň za lepší zvuk.
Proto mě lákají tyhle "míň"výkonné hlavy a boxy.

Kandidáti jest:
http://kytary.cz/engl-e305-gigmaster-30-head/HN118414/
http://kytary.cz/blackstar-ht-20-studio-head/HN116376/
Flajtr píše:Slyšel jsem hrát nějakého pána taky v Brně v Teku na Rebela prvně přes American Stratocastera a pak John Mayer Stratocastera, hrál takový blues-rock, byl evidentně docela ostřílenej, ale moc mě to jako posluchače nebralo a rozhodně to nebylo špatnýma kytarama nebo hráčem. Příjde mi, že když už se malý aparát snaží být jako dospělý, nabízí třeba to míchání koncových lamp, poměrně dost gainu a podobně už by měl znít trochu jinak, jinak bych to viděl na něco jednokanálového a zvuk si dotvořit kvalitními krabičkami. Zkus ho a udělej si obrázek sám, to je fakt nejlepší, ale udělal jsem si z toho takovej názor, že ikdyž se tváří dospěle a univerzálně, nejde to tak brát úplně na pevno.

Abych to upravil, neříkám, že to hrálo špatně, jen že mě to nezaujalo, někomu jinému to tak vůbec nemusí přijít.
Bohužel se mi do Brna dvakrát nechce, jen kvůli zkoušce aparátu...proto píšu sem...Ale vím, prostě zkusit si to je jediná možnost jak to poznat...
Defacto jsem ale původně, jak píšeš, měl vizi jednokanálu, protože zvuk si převážně tvořím krabicema. Jenže to jsem opět u hlcení zvuku, protože momentálně mám koncept takový, že běžně mám hlasitost ztlumenou attenuatorem, na sóla ho vyšlápnu. To je řešení pro jednokanál...ale to hlcení no...

Díky za rady
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Co třeba Laney GH50L ? Pokud se bavíme o hlavách.
http://kytary.cz/laney-gh50l/HN084945/
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Před chvílí jsem smazal jeden post, ale tohle Laney v něm bylo taky, mě příjde super, jen jestli chceš spíš kompaktní rozměry tak tohle už je prostě větší...o tom, že je to "dospělejší" zesík ani mluvit nebudu, dost univerzální.
Osios

Příspěvek od Osios »

Flajtr píše:Před chvílí jsem smazal jeden post, ale tohle Laney v něm bylo taky, mě příjde super, jen jestli chceš spíš kompaktní rozměry tak tohle už je prostě větší...o tom, že je to "dospělejší" zesík ani mluvit nebudu, dost univerzální.
DL píše:Co třeba Laney GH50L ? Pokud se bavíme o hlavách.
http://kytary.cz/laney-gh50l/HN084945/
Moc zajímavá hlava, mít 30W (tzn. nižší hmotnost a menší rozměry), byl by to ideál.
Ale obecně si nejsem jistý, jestli highgainy typu Engl jsou pro mě ideální...
Nehraju metal, spíš takovej funk-groove-u2-rock...

Nicméně díky za tipy...
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Osios píše:Moc zajímavá hlava, mít 30W (tzn. nižší hmotnost a menší rozměry), byl by to ideál.
Na to se vykašli ;)
Osios

Příspěvek od Osios »

DL píše:
Osios píše:Moc zajímavá hlava, mít 30W (tzn. nižší hmotnost a menší rozměry), byl by to ideál.
Na to se vykašli ;)
No moc bych rád, ale nosit to budu já, a už tak mám v p*deli záda... :?
Momentálně mám půjčeného Voxe AC30. Hraje úžasně, co si budem povídat, ale táhnout to ze sklepa po 2jích schodech, kde nesvítí světlo...to není věc po který bych toužil :-D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak mladej a už máš v prdeli záda ? :D Řeknu to takhle, je to na tobě, já bych šel za lepším zvukem než kompaktní hmotností. Být to kombo co má třeba těch 25-30Kg tak to chápu, takový krabice se fakt blbě tahají sám jsem takový měl, ale hlavu kterou čapneš zezhora za ucho, můžeš si ji opřít o břuch se těch 20Kg co to Laney má nese hned jinak. Já bych v tom problém neměl a jak často bys to takhle tahal ? Celkem pochybuju, že denně.
Osios

Příspěvek od Osios »

Flajtr píše:Tak mladej a už máš v prdeli záda ?
Bohužel...
Flajtr píše:Řeknu to takhle, je to na tobě, já bych šel za lepším zvukem než kompaktní hmotností. Být to kombo co má třeba těch 25-30Kg tak to chápu, takový krabice se fakt blbě tahají sám jsem takový měl, ale hlavu kterou čapneš zezhora za ucho, můžeš si ji opřít o břuch se těch 20Kg co to Laney má nese hned jinak. Já bych v tom problém neměl a jak často bys to takhle tahal ? Celkem pochybuju, že denně.
Jasně že ne denně...tak 1x a 2x za měsíc...
Ten Laney je Made in UK, že?

Co třeba tohle, 9kg je nádhera:
http://www.rockster.cz/Zesilovace-a-kom ... -zesilovac
lunchie

Příspěvek od lunchie »

20k je docela paleta ... na to, ze to v US stoji 700 babek. Z ukazek to nehraje spatne, v kramu jsem to nikde nevidel. Zkus se kouknout po nejakych englech, v cenovy relaci pod 20k maj gigmaster, thunder a screamer komba, hlavy jsou jeste levnejsi.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“