Kompletní Renovace
Pravidla fóra
Kompletní Renovace
Zdar
Přes prázdniny sem si něco vydělal a tak sem si řikal že do svý basy trochu zainvestuju, je to sice Tenson ale asi nějakej štastnej kus, jelikož mi několik zkušených muzikantů říkalo že to je na úrovni bas za 10-15 tisíc. Rozhodl sem se že ji teda nedám do šrotu ale koupim nový snímače a podobně. Chtěl bych e proto zeptat jeslti si myslíte že nějakej vliv na zvuk bude mít i výměna potenciometrů, ladících mechanik (momentálně se nerozlaďuje) kobylky a popřípadě i nulťáku. Taky jestli máte někdo zkušenosti například s tou výměnou poťáku protože sem se koukal na web a kytaráři za to chtěj docela dost, ak sem si řikal že bych to možná zlvádl sám. Případnou montáž kobylky už přenechám profesionálum. Děkuju za odpovědi a snad sem vás neunavil takhle sáhodlouhym příspěvkem.
Přes prázdniny sem si něco vydělal a tak sem si řikal že do svý basy trochu zainvestuju, je to sice Tenson ale asi nějakej štastnej kus, jelikož mi několik zkušených muzikantů říkalo že to je na úrovni bas za 10-15 tisíc. Rozhodl sem se že ji teda nedám do šrotu ale koupim nový snímače a podobně. Chtěl bych e proto zeptat jeslti si myslíte že nějakej vliv na zvuk bude mít i výměna potenciometrů, ladících mechanik (momentálně se nerozlaďuje) kobylky a popřípadě i nulťáku. Taky jestli máte někdo zkušenosti například s tou výměnou poťáku protože sem se koukal na web a kytaráři za to chtěj docela dost, ak sem si řikal že bych to možná zlvádl sám. Případnou montáž kobylky už přenechám profesionálum. Děkuju za odpovědi a snad sem vás neunavil takhle sáhodlouhym příspěvkem.
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
Basa Tenson
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Kompletní Renovace
Vliv na zvuk...
potenciometrů - žádný, pokud teda ted neškvrčí nebo nedělají jiné nesmysly...
ladících mechanik - žádný, jen zlepší ladění
kobylky - teoreticky lepší sustain, jinak nic zásadního
nulťáku - možná lepší sustain, hodně teoreticky vyváženější zvuk, pravděpodobně lepší ladění
potenciometrů - žádný, pokud teda ted neškvrčí nebo nedělají jiné nesmysly...
ladících mechanik - žádný, jen zlepší ladění
kobylky - teoreticky lepší sustain, jinak nic zásadního
nulťáku - možná lepší sustain, hodně teoreticky vyváženější zvuk, pravděpodobně lepší ladění
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tak jak píše Císař, výměna snímačů bude mít vliv ze všecho největší 
- Paparatzzi
- Kontaktovat uživatele:
Já ti nevím, do Tensonu bych fakt nedal ani kč navíc, co jsem to kdy měl tak to bylo fakt děsné.... Příjde mi to jako cpát na stodvácu křídlo a a balónek na anténu.
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Dnes se nedivím ničemu, ani tomu, že existuje Tenson, kterej hraje, ač je to sebenepravděpodobnější. Výměna snímačů udělá hodně, naprosto samozřejmě (jde jen o to, vybrat jaké) A pak to, co je v předchozích příspěvcích.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
-
woro90-1
Ač jsem od kytar, přidám se do diskuse - podle mě má smysl měnit jen snímače a nultý pražec. Ladidla se dají namazat a seřídit (a pokud chodí dobře, není problém), poťáky jedině pokud s nimi něco je nebo nevyhovuje průběh, kobylku bych neřešil vůbec, pokud plní svou funkci.
-
nex555-penguin
já bych zase do kobylky úplně vklidu šel - levný basy mívaj kobylky udělaný z hrachový ho materiálu. Například vyměnit kobylku z plechu za masiv (sic od BaCHa za 500kč ) udělalo víc než jsem čekal...Ale nevím jak se ti chce do basy vrtat, já ji třeba co nevidět rozeberu, komplet přebrousím a budu dělat novej lak
A jinak tunit dobrou tensonku? já tunim špatnou dimaverku
(ale mám krom toho ještě normální nástroj)
A jinak tunit dobrou tensonku? já tunim špatnou dimaverku
Děkuju za odpovědi, takže asi udělám kompromis a koupim snímače a kobylku (možná mechaniky) tím padá další (možná hloupý) dotaz. Jak mám zjistit rozteč strun na kobylce. ted sem to zkoušel změřit šuplérou ale na nic moc sem nepřišel nevim jestli to změřit zvenku nebo zevnitř, tak sem zkusil oboje ale obě hodnoty byly daleko od hodot kobylek co sem četl (16 a 22mm) samozřejmě se taky lišily podle toho jaký struny sem měřil. A další dotaz. koukal sem se na mechaniky ale nevim jestli cena udávaná na eshopech (např na kytarách.cz) je za jednu mechaniku nebo za sadu. protože normální stály 200 a to mi přijde na sadu málo ale zase mi nepřijde možný aby jedna mechanika stála 2500 ať už by byla sebe lepší.
Basa Tenson
(ale hraje špičkově)
Basa Tenson
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Podle mě má větší smysl koupit snímače a mechaniky, pokud jsou špatné. Případně ten nulťák, ten stejně moc nestojí.darthtuk píše:Děkuju za odpovědi, takže asi udělám kompromis a koupim snímače a kobylku (možná mechaniky)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
mechaniky jsou v pohodě, ona i ta kobylka je v pohodě
ale tak ta by mohla aspon neco změnit na zvuku nulťák bych klidně vyměnil ale nevim jak se to dělá sem línej to dávat ke kytarářovi, možná se k tomu odhodlám.
Edit: tak jsem se koukl a mechaniky zas tak super nejsou a asi je vyměnim, s tim nastává další otázka
a to je jestli na svoji P-J basu která má mechaniky jak klasickej fender mužu fouknou nějaký jinný protože ty fenderovský se mi moc nelíběj třeba něco tokovýhleho kvuli šroubkům, velikosti díry atp. stejně tak si nějak nemužu přijít na to jak vybrat nulťák šířku si změřim ale abych nekoupil omylem třeba moc vysokej nebo nízkej+jakej vůbec. Koukal sem se na warwick just a nut ale to mi přijde dost drahý. Jakej na to máte názor ?
Edit: tak jsem se koukl a mechaniky zas tak super nejsou a asi je vyměnim, s tim nastává další otázka
Basa Tenson
(ale hraje špičkově)
Basa Tenson
-
nex555-penguin
měří se jakoby střed strun, typicky 19mm u 4str. a 16,5mm (myslím) u 5str.darthtuk píše:Děkuju za odpovědi, takže asi udělám kompromis a koupim snímače a kobylku (možná mechaniky) tím padá další (možná hloupý) dotaz. Jak mám zjistit rozteč strun na kobylce. ted sem to zkoušel změřit šuplérou ale na nic moc sem nepřišel nevim jestli to změřit zvenku nebo zevnitř, tak sem zkusil oboje ale obě hodnoty byly daleko od hodot kobylek co sem četl (16 a 22mm) samozřejmě se taky lišily podle toho jaký struny sem měřil. A další dotaz. koukal sem se na mechaniky ale nevim jestli cena udávaná na eshopech (např na kytarách.cz) je za jednu mechaniku nebo za sadu. protože normální stály 200 a to mi přijde na sadu málo ale zase mi nepřijde možný aby jedna mechanika stála 2500 ať už by byla sebe lepší.