Nechce se mi zakládat nové téma, tak to frknu sem...
Hrajete někdo Be Quick Or Be Dead od Iron Maiden? Napadlo mě, že si to oživím, bo už je dlouho, co jsem se to učil a nevím, jestli mi to dřív nevadilo nebo jsem to neslyšel, ale mám v tom úvodním/hlavním riffu problémy s tlumením a nevím moc, co s tím. Hraje se tam:
Kód: Vybrat vše
e-----------------------------------------------------------
b-----------------------------------------------------------
g-----------------------------------------------------------
D-------5p0-0--1p0-3p0-1p0-0--0------5p0-0--1p0-3p0-1p0-----
A-------------------------------------------------------3~--
E--3--3-------------------------3--3------------------------
No a ten první pull-off se mi nedaří udělat bez rozeznění g struny. Jak to tlumíte vy? Nedovedu si moc představit, že by šel udělat čistě směrem nahoru, aby se člověk toho géčka nedotkl a přitom to znělo. Je několik zbytečně složitých způsobů, jak tu strunu tlumit, ale z videí mi přijde, že to nikdo nedělá. Mám taky na Cortce docela úzký krk a narozdíl od Ibanezky ta kytara vůbec nic neodpustí. Ale přece to nebudu svádět na kytaru.
Už jsem zkoušel:
- Držet strunu pravačkou -- nejjednodušší, ale ne zrovna pohodlné ani pohotové.
- Hrát místo toho sweep z D na A strunu na pátém pražci a pak se vrátit na prázdnou G -- to nezní jako tolik jako originál.
- Tlumit nějak levačkou -- náročné na nacvičení v tempu, omezuje rozmach při pull-offu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.