Nahrávání do MONO stopy

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Micro

Nahrávání do MONO stopy

Příspěvek od Micro »

Zdravím nedávno jsem přešel z USB mikrofonu samson co1u na studio project B1 mam zvukovou kartu tascam US-122L ale po zapojení mikrofonu ke zvukové kartě se začínala vyskytovat řada problémů...(jen chci podotknout že používámm Nunedo 4 na record nebo Cubase 5 ) Nuendo mi mikrofon vůbec nebralo dlouhou dobu jsem si hrál s asio4all až jsem si uvědomil že bych mohl vyskoušet ovladače přímo od karty a hle mikrofon to začalo brát...poté jsem nemoh ale vytáhnout z něho nic do programu..odposlech vše fungovalo výborně ale nenahrávalo to. Dlouho jsem si lámal hlavu přes VST conennections a nakonec to zprovoznil ale nejde mi absolutně nahrávat do MONO stopy vůbec to nebere zvuk ve STEREO stopě to už problém není tam to nahrává hezky ale zase jen do pravého ucha musím to po nahrání do STEREO stopy přesunout do MONO stopy a to mi příjde docela složitý proces..a nejsem sem si jistý jestly to něak nepoškozuje zvuk..chtěl bych se zeptat jestly někdo netuší jak to překopat aby to jelo rovnou do MONO...a ještě mikrofon má odhlučování .. je na 0 pak 10 db a pak 20 db co jsem skoušel nejlepší mi přišlo odlučení na 10db ale chtěl jsem se zeptat na skušenosti jestly není lepší používat 0 a jen si pohrát s hlasitostí předem díky..
Paris
Rádce

Re: Nahrávání do MONO stopy

Příspěvek od Paris »

na mono stope nastav vstup. misto "stereo in - left" nastav "stereo in - right" (nebo proste podle toho, jak to mas pojmenovany).
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“