Doprovod ke hre na kytaru
Pravidla fóra
Doprovod ke hre na kytaru
Divam se na YouTube na kytaristy kteri hraji skladby Shadows.Na př. ERNST BURNST.Hraji solo a maji ke kazde skladbe doprovodnou linku od smyčcu až po bici.Prosil bych o vysvetleni kde cely doprovod ke kazde skladbe stahnou,nebo jak se doprovod dela..Predem dekuji.
Re: Doprovod ke hre na kytaru
na prvni otazku hledej odpoved treba tady: http://www.google.com/#q=guitar+backtracks
Nemáš backtrack? Tak si ho sprav! My napríklad s pomocou backtrackov aj hráme koncerty ako gitarové duo a znie to ako normálna regulárna kapela.
Daj sa preto s chuťou do toho! Okrem toho, že ho takýmto spôsobom pomerne ľahko získaš, pri jeho programovaní získaš aj istý nadhľad a pohľad na hudbu aj z iného uhla ako gitarista ... možno zistíš, že niektoré "samy o sebe super" zvuky v súhre s inými nástrojmi akosi nefungujú, alebo že "zaručene perfektne znejúci" riff sa podivne bije s basou a treba tie party zosúladiť, aby to vyznelo kompaktne.
Takisto sa naučíš hodne o aranžovaní a už pri písaní pesničky budeš myslieť na to, že každý nástroj by tam mal mať svoje miesto (čo je u gitarových egocentrikov celkom problém, vidia len svoj nástroj a nič iné). Budeš vedieť lepšie pochopiť v živej kapele bubeníka aj basáka a v prípade problémov s jeho partom mu vedieť poradiť. Naučíš sa tiež, že správnym skombinovaním niektorých zdanlivo "obyčajných a jednoduchých" postupov sa vytvorí harmonická súhra, ktorá ako celok posunie pieseň vyššie. Pochopíš pravidlá harmónie, rytmiky a vedenia melódie a basu v skladbe. Naučíš sa pesničky svojich obľúbených interpretov analyzovať a pochopíš, ako fungujú v celku jednotlivé party. Skrátka, hodne sa toho naučíš o teórii skladania hudby.
A ešte dva bonusy navyše ... budeš môcť cvičiť "s kapelou" kedykoľvek len chceš, čo je ďaleko viac motivujúce ako cvičenie do tikania metronómu. A zároveň sa naučíš hrať presne, lebo backtrack ide v tempe a nekolíše hore dolu ako dosť značná časť amatérskych bubeníkov.
Celkovo teda môžem doporučiť, urobí to z teba lepšieho muzikanta.
Daj sa preto s chuťou do toho! Okrem toho, že ho takýmto spôsobom pomerne ľahko získaš, pri jeho programovaní získaš aj istý nadhľad a pohľad na hudbu aj z iného uhla ako gitarista ... možno zistíš, že niektoré "samy o sebe super" zvuky v súhre s inými nástrojmi akosi nefungujú, alebo že "zaručene perfektne znejúci" riff sa podivne bije s basou a treba tie party zosúladiť, aby to vyznelo kompaktne.
Takisto sa naučíš hodne o aranžovaní a už pri písaní pesničky budeš myslieť na to, že každý nástroj by tam mal mať svoje miesto (čo je u gitarových egocentrikov celkom problém, vidia len svoj nástroj a nič iné). Budeš vedieť lepšie pochopiť v živej kapele bubeníka aj basáka a v prípade problémov s jeho partom mu vedieť poradiť. Naučíš sa tiež, že správnym skombinovaním niektorých zdanlivo "obyčajných a jednoduchých" postupov sa vytvorí harmonická súhra, ktorá ako celok posunie pieseň vyššie. Pochopíš pravidlá harmónie, rytmiky a vedenia melódie a basu v skladbe. Naučíš sa pesničky svojich obľúbených interpretov analyzovať a pochopíš, ako fungujú v celku jednotlivé party. Skrátka, hodne sa toho naučíš o teórii skladania hudby.
A ešte dva bonusy navyše ... budeš môcť cvičiť "s kapelou" kedykoľvek len chceš, čo je ďaleko viac motivujúce ako cvičenie do tikania metronómu. A zároveň sa naučíš hrať presne, lebo backtrack ide v tempe a nekolíše hore dolu ako dosť značná časť amatérskych bubeníkov.
Celkovo teda môžem doporučiť, urobí to z teba lepšieho muzikanta.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Na začiatok ti stačí pre Windows trebárs Reason alebo Guitar Pro, keď máš Mac, tak Garage Band máš v základe inštalácie. Neskôr Cubase, Reason, Logic alebo ProTools. A samozrejme dajaké nástrojové pluginy k tomu.
Děkuji všem za odpovědi.Neví někdo,kde se dají koupit CD s nahranými doprovody od SHADOWS a jinými instrumentalkami dík.
Ty si tuším nič nepochopil z toho, čo ti tu píšem ... Nebuď lenivý a sprav si to sám.
Alebo, keď si to chceš uľahčiť, tak si stiahni MIDI súbor a uprav si ho podľa svojich predstáv, ale dopredu ťa varujem, že väčšina MIDI súborov voľne sa povaľujúca na nete nie je zrovna z tých kvalitných, pri niektorých sa budeš chytať za hlavu, že či je to vôbec tá pesnička, čo chceš. Častokrát treba stiahnuť niekoľko súborov od rôznych autorov, vybrať najlepšie znejúci a aj v ňom urobiť zmeny, aby sa to blížilo originálu. Niekedy dá menej práce, keď si urobíš vlastný song.
Alebo, ak chceš silou mocou kúpiť hotové v solídnej kvalite, pošli mi súkromnú správu a dojednáme sa, mám na také veci živnosť a robil som už veľakrát podobné veci (karaoke podklady pre spevákov).
Alebo, keď si to chceš uľahčiť, tak si stiahni MIDI súbor a uprav si ho podľa svojich predstáv, ale dopredu ťa varujem, že väčšina MIDI súborov voľne sa povaľujúca na nete nie je zrovna z tých kvalitných, pri niektorých sa budeš chytať za hlavu, že či je to vôbec tá pesnička, čo chceš. Častokrát treba stiahnuť niekoľko súborov od rôznych autorov, vybrať najlepšie znejúci a aj v ňom urobiť zmeny, aby sa to blížilo originálu. Niekedy dá menej práce, keď si urobíš vlastný song.
Alebo, ak chceš silou mocou kúpiť hotové v solídnej kvalite, pošli mi súkromnú správu a dojednáme sa, mám na také veci živnosť a robil som už veľakrát podobné veci (karaoke podklady pre spevákov).
Dík za informaci.Tvoje odpoved je vyborna.Pochopil jsem vsechno.Ma to nekolik háčku.Jsem již starší človek to znamena ze neumim anglicky.Ke kytare jsem se vratil po nekolika desitek let.Brnkam si jenom pro sebe.Trochu zvladam pocitac a internet a tam jsem se docet,co vsechno se da delat s kytarou a pocitacem.Tak jsem byl zvedavy a zeptal jsem se na foru je to moje nejoblibenejsi cteni.Tam jsem se take docetl o tech cd s doprovodem SHADOWS jich tam ma dost ale je to obchod za dolary.Mluvim jenom o Shadows.Za mejch mladej let jsme hrali skladby Shadow a Beatles.Proto se jeste je dnou omlouvam ze jsem zvedavy dedek a za vsechny informace dekuji Jirka 67 let.
stryda: a obtezoval ses kliknout hned na ten prvni odkaz? ja hned na prvni strance pod pismenem s nasel 42 pisni. nestaci to pro zacatek?
Kliknul jsem a jsem spokojenej ale to vis jsem zvedavej dedek tak jeste jednou dik vsem