KYTAROVE APARATY ROZDALL vase zkusenosti
Pravidla fóra
-
hedfild007
- Kontaktovat uživatele:
KYTAROVE APARATY ROZDALL vase zkusenosti
Ja mam to stesti ze jsem se rozhodl investovat penize do aparatu co stavi pan Rozdalovsky.
Uz na jeho praci bylo videt ze ji ma rad a rozumi ji,je to uplne neco jinneho nez zajit do kramu a dat penize za seriove vyrabeny aparat.
zvuk je 100% vyborna prace!
Uz na jeho praci bylo videt ze ji ma rad a rozumi ji,je to uplne neco jinneho nez zajit do kramu a dat penize za seriove vyrabeny aparat.
zvuk je 100% vyborna prace!
No to je sice možné,ale o doma vyráběných aparátech tu řeč ještě nebyla (pokud to vyráběl nějaký amatér).Tady o tom najdeš nějakou zmínku.Já jsem ten aparát nezkoušel,takže nemůžu nic říct,ale dal bych přednost radši koupenému než po domácku vyrobeném.
http://www.instrumento.cz/clanky-clanek ... parat.html
-
hedfild007
- Kontaktovat uživatele:
Nechci te nijak podcenovat ale asi mas trosku mezery:-) myslim ze jsi moderator,tak to by jsi mel mit vetsi prehled nejen o znackkovych aparatech a kytarach ale mel by jsi se trosku zajimat o takovou vyrobu.Mattio píše:No to je sice možné,ale o doma vyráběných aparátech tu řeč ještě nebyla (pokud to vyráběl nějaký amatér).Tady o tom najdeš nějakou zmínku.Já jsem ten aparát nezkoušel,takže nemůžu nic říct,ale dal bych přednost radši koupenému než po domácku vyrobeném.
Rozdalovsky byl jeden ze zakladajicich clenu kapeli Arakain,ne ze bych tu kapelu mel nejak rad. v dobach za totace kdy nebyl takovej prisun zbozi do republiky stavel bedny,opravoval aparaty a tohle dneska dokaze.
Naprosto srovnatelne aparaty s Marshall.messa atd.
napisu ti link aby jsi nemusel porad posilat web adresy znackovejch vytvoru:-)
-
hedfild007
- Kontaktovat uživatele:
- Jesper Strömblad
Tak to je možné,ale nikdy jsem o tom že by vyráběl zrovna aparáty neslyšelhedfild007 píše:Nechci te nijak podcenovat ale asi mas trosku mezery:-) myslim ze jsi moderator,tak to by jsi mel mit vetsi prehled nejen o znackkovych aparatech a kytarach ale mel by jsi se trosku zajimat o takovou vyrobu.Mattio píše:No to je sice možné,ale o doma vyráběných aparátech tu řeč ještě nebyla (pokud to vyráběl nějaký amatér).Tady o tom najdeš nějakou zmínku.Já jsem ten aparát nezkoušel,takže nemůžu nic říct,ale dal bych přednost radši koupenému než po domácku vyrobeném.
Rozdalovsky byl jeden ze zakladajicich clenu kapeli Arakain,ne ze bych tu kapelu mel nejak rad. v dobach za totace kdy nebyl takovej prisun zbozi do republiky stavel bedny,opravoval aparaty a tohle dneska dokaze.
Naprosto srovnatelne aparaty s Marshall.messa atd.
napisu ti link aby jsi nemusel porad posilat web adresy znackovejch vytvoru:-)
Mám od Rožďálovského už starší kytarovou hlavu 50 W (2x EL34 + 3x ECC83), 2 kanály (čistý + zkreslený), dvoje korekce přepínatelné, jump na sóla, FX smyčka, nožní přepínač (kanál, korekce, jump). Čistý kanál je slušný, zkreslený potřebuje dokrmit krabičkou, jump je vynikající (nepotřebuju volume pedal), korekce nechodí úplně podle mých představ. Marshall to není, ale na to že jsem tuto celolampu pořídil z druhé ruky za 2 tis. jsem celkem spokojen
.
Druhá míza po 25 letech
, Squier Stratocaster (1989 ještě kvalitní Korea, HSH / R.M.pickups) -> Marshall Shredmaster / KORG AX1500G -> kopie Marshall JCM800 -> box 2x12", el.akustika Yamaha APX 9C
-
lottewerther
Termín "podomácku vyrobený aparát" je zavádějící a navozuje pocit jisté pokoutnosti. V Česku existuje řada lidí, kteří vyrábějí kytarové aparáty na profesionální úrovni a zvládají to s mistrovstvím středověkých alchymistů - proto je lepší mluvit o "zakázkově vyráběných aparátech". Prošlo mi rukama řada značkových aparátů (Marshall JCM 800, JCM 900, Peavey Ultra, Peavey Classic, Mesa Boogie Dual Rectifier, atd.) i kvalitních zakázkových aparátů od tuzemských výrobců, které nad značkami v ničem nezaostávaly, někdy dokonce naopak. Teď hraju na ESH (pan Faiereisl) a je to naprostá bomba. Od pana Rožďalovského jsem měl několik aparátů (kopie Marshall Plexi, kombo ala Marshall+Vox, kamarád má hlavu Hardcore) a vždycky jsem byl s jejich zvukem i výkonem dokonale spokojenej. Vykašlete se na předsudky - ruční práce je o něčem jiném než pásová výroba. (totéž platí i o kytarách: Gibson i Fender to frká po desetitisících - proč by to Jurkovič, Papež nebo Procházka neměli dokázat líp, když tím žijí?). Osobně bych dal Rozdallovi, ESHovi nebo Rockwellovi určitě přednost před novým Marshallem, Peaveyem, Fenderem nebo Voxem.
Howgh!
Howgh!
-
hedfild007
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto vystizny komentar,plne stebou souhlasim a jsem rad ze se tahle debata trosku posunula.Mam taky od pana Rozdalovskeho hlavu Hard core,a jsem plne spokojeny,jedina vec ze po dvou letech co odnej aparatmam tak bych potreboval primocarejsi a o malinko hutnejsi zvuk,ale to bude problem spis me kytary.lottewerther píše:Termín "podomácku vyrobený aparát" je zavádějící a navozuje pocit jisté pokoutnosti. V Česku existuje řada lidí, kteří vyrábějí kytarové aparáty na profesionální úrovni a zvládají to s mistrovstvím středověkých alchymistů - proto je lepší mluvit o "zakázkově vyráběných aparátech". Prošlo mi rukama řada značkových aparátů (Marshall JCM 800, JCM 900, Peavey Ultra, Peavey Classic, Mesa Boogie Dual Rectifier, atd.) i kvalitních zakázkových aparátů od tuzemských výrobců, které nad značkami v ničem nezaostávaly, někdy dokonce naopak. Teď hraju na ESH (pan Faiereisl) a je to naprostá bomba. Od pana Rožďalovského jsem měl několik aparátů (kopie Marshall Plexi, kombo ala Marshall+Vox, kamarád má hlavu Hardcore) a vždycky jsem byl s jejich zvukem i výkonem dokonale spokojenej. Vykašlete se na předsudky - ruční práce je o něčem jiném než pásová výroba. (totéž platí i o kytarách: Gibson i Fender to frká po desetitisících - proč by to Jurkovič, Papež nebo Procházka neměli dokázat líp, když tím žijí?). Osobně bych dal Rozdallovi, ESHovi nebo Rockwellovi určitě přednost před novým Marshallem, Peaveyem, Fenderem nebo Voxem.
Howgh!
-
hedfild007
- Kontaktovat uživatele:
cimpak dokrmujes???rocktime píše:Mám od Rožďálovského už starší kytarovou hlavu 50 W (2x EL34 + 3x ECC83), 2 kanály (čistý + zkreslený), dvoje korekce přepínatelné, jump na sóla, FX smyčka, nožní přepínač (kanál, korekce, jump). Čistý kanál je slušný, zkreslený potřebuje dokrmit krabičkou, jump je vynikající (nepotřebuju volume pedal), korekce nechodí úplně podle mých představ. Marshall to není, ale na to že jsem tuto celolampu pořídil z druhé ruky za 2 tis. jsem celkem spokojen.
Zkoušel jsem Jackhammera a nebyl špatnej, jenže potřebuju často i několikrát v průběhu skladeb přepnout na jiné zvuky (akustickou simulaci atd.) které dělám multiefektem a to už bylo moc přepínání najednou (kanál na zes., multiefekt, Jackhammer) a tak jsem upřednostnil pohodlí a teď to dokrmuju jen tím multiefektem - když se to pořádně nastaví tak na dokrmení to nakonec celkem vyhovuje. Uvažuju ale pořád nad nějakou změnou a vylepšením - bypass lišta nebo MIDI a krabičky a přepínat všechno najednou.hedfild007 píše:cimpak dokrmujes???rocktime píše:Mám od Rožďálovského už starší kytarovou hlavu 50 W (2x EL34 + 3x ECC83), 2 kanály (čistý + zkreslený), dvoje korekce přepínatelné, jump na sóla, FX smyčka, nožní přepínač (kanál, korekce, jump). Čistý kanál je slušný, zkreslený potřebuje dokrmit krabičkou, jump je vynikající (nepotřebuju volume pedal), korekce nechodí úplně podle mých představ. Marshall to není, ale na to že jsem tuto celolampu pořídil z druhé ruky za 2 tis. jsem celkem spokojen.
Druhá míza po 25 letech
, Squier Stratocaster (1989 ještě kvalitní Korea, HSH / R.M.pickups) -> Marshall Shredmaster / KORG AX1500G -> kopie Marshall JCM800 -> box 2x12", el.akustika Yamaha APX 9C
-
hedfild007
- Kontaktovat uživatele:
Rocktime
Ja prave uvazoval nad nejakou krabickou,pak s ohledem na sviceni doma jsem si poridil Digitech RP200 a neda se rict ze ve spojeni z aparatam bych byl spokojeny,da se tam nastavit peknej zvuk ktery se mi libí ale postrada to sílu ,ten zvuk uz neni tak cisty,je to trosku zahuhlany.
Proto se ptam jak zvuk nejakou krabickou oživit spřímocarit,zhutnit??
Nekdo mi radil ze to muze byd jen snimacem na kytre je to mozny ikdyz pouzivam HB?
Nekdo mi radil ze to muze byd jen snimacem na kytre je to mozny ikdyz pouzivam HB?
Re: Rocktime
Podle mě to může být snímačem, ale spíš bych podezříval ten mulťák. Kytara přímo do zesilovače táhne dobře ? Jinak firemní presety na mulťákách jsou často k ničemu a je potřeba si s tím vyhrát a nastavit si vlastní zvuky podle vlastní kytary a aparatury - začít od rovné chrakteristiky a čistého zvuku bez efektů a postupně nastavovat různé typy zkreslení a měnit jejich parametry - je to piplačka, ale až to jednou najdeš a uložíš, máš to napořád. Jestli si nejsi jistý svými snímači, zajdi s kytarou někam do hudebnin a porovnej zvuk s jinými kytarami (to by běžně měli dovolit) a případně vyzkoušej jak by zněla s různými krabičkami (případně porovnej svůj mulťák x krabička) a uvidíš.hedfild007 píše:Ja prave uvazoval nad nejakou krabickou,pak s ohledem na sviceni doma jsem si poridil Digitech RP200 a neda se rict ze ve spojeni z aparatam bych byl spokojeny,da se tam nastavit peknej zvuk ktery se mi libí ale postrada to sílu ,ten zvuk uz neni tak cisty,je to trosku zahuhlany.
Druhá míza po 25 letech
-
hedfild007
- Kontaktovat uživatele:
to te teda obdivuju ze jsi mel nervy nato hrat a zkouset tech 5 zesilovacu.Kinx píše:nekdo tady psal ze rozdall je srovnatelny s mesou a dalsima zahranicnima aparatama...to me celkem pobavilhral jsem na asi 5 jeho hlav a pokazdy to byl hrozny p***er, zadna dynamika, misto zkresleni podivne chrceni o cistym zvuku nemluve....ale tak treba se to nekomu libi vic nez mesa, proti gustu
ale je tvuj nazor.
jasny, kazdej ma na to svuj nazor a ja ho nikomu neberu, kazdej to vidi asi jinak
nekomu se libi treba mesa, nekdo ji zase nesnasi, nekdo ma rad rozdally (znam napr jednoho profi basaka ktery hraje na stareho rozdalla pres boxy ampeg a je s nim celkem spokojenej) a naopak...jinak tech 5 kousku jsem vyzkousel postuptne v obdobi cca dvou let v ruznych zkusebnach (i u nas ve zkusebne se valela jedna hlava "poison") a kramech, pokazdy s nadeji ze tentokrat to bude treba hrat dobre (vzhledem k tomu ze to jsou aparaty delane v podstate na objednavku)...
-
lottewerther
[quote="Kinx"]nekdo tady psal ze rozdall je srovnatelny s mesou a dalsima zahranicnima aparatama...to me celkem pobavil :) hral jsem na asi 5 jeho hlav a pokazdy to byl hrozny p***er, zadna dynamika, misto zkresleni podivne chrceni o cistym zvuku nemluve....ale tak treba se to nekomu libi vic nez mesa, proti gustu :)[/quote]
Tohle se zřejmě týkalo mého příspěvku, takže reaguji: Staré aparáty pana Rožďalovského (z počátku 90. let a starší) jsou limitovány dobou kdy vznikly: řada komponent zde tehdy nebyla k dostání a lidé neměli peníze, takže se rádi spokojili s určitým kompromisem. Dnes se tyto zesilovače prodávají za tak málo peněz, že jejich pořízení vyjde stejně jako vyměna samotných lamp. Lampy by se přitom měly měnit (alespoň)jednou za rok. Po zkušebnách a bazarech se dnes těchto starých aparátů povaluje celá řada a zpravidla do nich dlouho nikdo neinvestoval ani korunu, takže zvuk může skutečně být dost na prd (když má někdo drahého Marshalla, tak lampy většinou mění častěji). Rožďalovský navíc tak trochu doplácí na svou ochotu vyjít maximálně vstříc požadavkům zákazníka a jeho zesilovače proto mohou hrát pokaždé jinak. Někdo chce předzesilovač z Marshalla a konec z Voxe, jiný to chce přesně naopak - kombinací je strašně moc. Pokud někdo hledá moderní superzkreslený metalový zvuk a´la Rectifier, tak většinou nepochodí (řekl bych, že většina jeho zákazniků dříve patřila spíše k oldschool rockerům). To všechno ale o nových Rozdallech moc nevypovídá - prostě si to jděte vyzkoušet někam, kde víte, že ten aparát není moc starý a že se o něj jeho majitel stará. Nejlepší je asi navštívit přímo pana Rožďalovského.
Tohle se zřejmě týkalo mého příspěvku, takže reaguji: Staré aparáty pana Rožďalovského (z počátku 90. let a starší) jsou limitovány dobou kdy vznikly: řada komponent zde tehdy nebyla k dostání a lidé neměli peníze, takže se rádi spokojili s určitým kompromisem. Dnes se tyto zesilovače prodávají za tak málo peněz, že jejich pořízení vyjde stejně jako vyměna samotných lamp. Lampy by se přitom měly měnit (alespoň)jednou za rok. Po zkušebnách a bazarech se dnes těchto starých aparátů povaluje celá řada a zpravidla do nich dlouho nikdo neinvestoval ani korunu, takže zvuk může skutečně být dost na prd (když má někdo drahého Marshalla, tak lampy většinou mění častěji). Rožďalovský navíc tak trochu doplácí na svou ochotu vyjít maximálně vstříc požadavkům zákazníka a jeho zesilovače proto mohou hrát pokaždé jinak. Někdo chce předzesilovač z Marshalla a konec z Voxe, jiný to chce přesně naopak - kombinací je strašně moc. Pokud někdo hledá moderní superzkreslený metalový zvuk a´la Rectifier, tak většinou nepochodí (řekl bych, že většina jeho zákazniků dříve patřila spíše k oldschool rockerům). To všechno ale o nových Rozdallech moc nevypovídá - prostě si to jděte vyzkoušet někam, kde víte, že ten aparát není moc starý a že se o něj jeho majitel stará. Nejlepší je asi navštívit přímo pana Rožďalovského.
-
hedfild007
- Kontaktovat uživatele:
lottewerther
Tak ,tak a dekuji ti za pipomenuti vymeny LAMP 
- Jesper Strömblad
Souhlasím s kladnými názory na pana Rožďalovského. Nepochybně má za sebou dlouholeté zkušenosti. Plánuju, že bych si u něj nechal postavit nějaký ten lampáč. Zvuk bych si představoval někde mezi Fenderem a Voxem. Myslíte, že by byl schopen postavit na zakázku zesilovač podobného charakteru zvuku, nebo je spíš zaměřen na sound typu Marshallu či Mesa Boogie?