Fender Standard Precision Bass

Precission, Jazz, Modern, ...
Willy
Bandzone: groovetownband
Kontaktovat uživatele:

Fender Standard Precision Bass

Příspěvek od Willy »

Ahoj,

Nadešel čas, kdy jsem se rozhodl zainvestovat do basy, která by mi vyhovovala na víc než jen rok :)
Rozhodl jsem se pro Precision od Fendera. Fender Precision začíná nějak od 13 000 (tuším že to bude Mexico). Já si konkrétně zakroužkoval toto:

http://muziker.cz/elektricke-baskytary/ ... allic.html

Ale vrtá mi hlavou to nízké hodnocení téhle baskytary... Opravdu je ta kvalita na tak nízké úrovni vedle té ceny, jak někteří říkají?
Pokukoval jsem ještě po Squier Classic Vibe Precision.... jediná řada s tělem z Olše... ale přecejen Fender není z Asie... i když je to Mexiko.....

Váhám... Poraďte, jaké zkušenosti máte s mexikama vy? Stojí to za to???
Baskytary: Fender Precision Standard 60th Anniversary

Hlava: Hartke LH500
Box: Ashdown ABM 210

http://bandzone.cz/groovetownband
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender Standard Precision Bass

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Mám doma i Squier (Affinity 100% olše) i Fender Mexico... S tím Fenderem jsem velmi spokojen a budu ho jenom chválit.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Milý kolego. Jsou to kecy. Zodpovědně mohu říci, že problém není v base, ale v tom, že na PB skoro nikdo neumí hrát. A to včetně vynikajících basistů. PB není basa pro každého. Hodně odpustí a zárověň hodně nedaruje. Při výběru ( a PB si fakt nenech poslat ) dávej bacha na sustain, hlavně na strunách E a G, ta projeď po polích a každý tón nech doznít. Také na spasování krku a těla a pokud kupuješ Standarda a ne třeba mexického 50´, tak počítej do budoucna se snímačem, protože je divně ostrý a mikrofónní a při tvrdší hře, kde dojde k cvaknutí struny o pražce má hnusný zvuk, což být nemá, stačí poslechnout Iron Maiden.

Jméno basy říká, jaká doopravdy je: PRECISION BASS STANDARD :D a zbytek je na Tobě.

Basa, na kterou jsi poslal odkaz se povaluje v Muzikeru mnoho a mnoho let a moc nehraje. Zkoušel jsem ji v Holešovocích a teď jim zjevně leží na Andělu. V této barvě jiná po obchodech, ani skladech nebyla.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Aha, díky. No škoda, protože fendery teď nepochopitelně zdražily a na kytary.cz už žádné kousky nezbyly. Ono asi opravdu není žádný zájem o tuhle basu, že už se ani nedoobjednává. Zkusím se na kytarách optat, zda by pro mě jeden kus neobjednali.

Moon

Příspěvek od Moon »

Je dobré si přečíst,co psal Jazzmann. Objednat si basu přes internet je vyložený hazard. A netýká se to jen Precisionů, hudební nástroj by si měl každý vyzkoušet než koupí, jinak hrozí, že bude brzy se ztrátou prodávat.
Precision je opravdu velmi specifická a zvukově nenahraditelná basa. Prošlo mi jich rukama velmi mnoho a každá hrála trochu jinak. Je to jen otázka výběru a trochu štěstí,získat ten pravý nástroj.
Nevyplatilo by se obejít kamené obchody?
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Dneska to funguje trochu jinak... Pokud nejsem s produktem spokojen, mohu ho do 14 dnů vrátit a dostat peníze zpět...
Jinak kdyby ty tři kamenné obchody v mém okolí měli něco jiného než jen značky Stagg, Bach, Tenson, tak bych jistě vybíral tam...
Rád bych si zajel do Prahy, ale podle výběru tam nemají tahle Mexika (jediné, co si mohu dovolit bohužel)
Není žádnej výběr...

Jediná možnost je zeptat se na dostupnost jednoho Precisionu a až mi příjde, tak doufat, že to bude nějak hrát...
Zkoušel jsem bazar, ale zase je to fakt z ruky ta vzálenost a poštou to je teprve sakra hazard!

Jo jsem z Karlovarska (Jáchymov), a nic tu sakra není! Maximálně Squier jakožto snad nejlepší značka z výběru.

Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Teď mě napadlo, v kamenném obchodě se mi do ruky dostal Squier Affinity Precision, a na první poslech se mi hodně zalíbil, prý se mu tam válí už nějakej rok...
ALE, já už měl pár bas v téhle cenové relaci a chtěl jsem postoupit výše.
Nevím no... Nadruhou stranu když to hraje pěkně... fakt nevím :D

........

Teď jsem zjistil, že Squier Affinity Precision má tělo z Olše! Docela překvapení.... Třeba vyměním jen snímač a bude to hrát skoro jako to Mexiko!!
Popravdě, začínám se trochu přiklánět k tomu Squieru o kterým vím, že se mi líbil a který jsem opravdu držel v ruce.

davout1993

Příspěvek od davout1993 »

Můžu se zeptat proč je Squier Precision bass z agathisu a Affinity z olše? Na agathis se tu dost nadává, tak mi to nejde do hlavy..
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

To je zajímavé, že na kytary.cz u Affinity píšou že je tělo z Aghatisu (tomu se snažím teď vyhýbat), ale na oficiálních stránkách a všede jinde stojí, že tělo je z Olše ;)
Není poprvé, že by na kytarách.cz udělali chybu...

Ale basa za 5 000 z Olše? Háček tam bude asi někde jinde... Je fakt, že je to basa údajně pro začátečníky, ale držel jsem ji v ruce a prostě se mi líbila jak pocitově, tak zvukově... vystřídal jsem už 2 baskytary, nejsem nějakej všeználek, ale prostě... líbilo se mi to :D

Taky mi nejde do hlavy proč dražší serie má tělo z aghatisu... ale zato má dražší snímače

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co se týče výběru Fenderů, byl tu problém s distribucí, když zkrachoval distributor pro ČR a SR. Nyní už mají obchody navázané vztahy přímo s Fenderem a jeho nástroje jsou na cestě k nám.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

je olše a olše, javor a javor, palisandr a palisandr. Squiery jsou basy po žáky a nástroje na ven, aby člověku nebylo líto Fendera v dešti a zimě :D Za měsíc Tě začne štvát.

Vydrž, Fendery za 14 dní budou všude. Jednoho PB teď mají i v K-Audiu, ale nevím, jak hraje.

Logika výroby a marketingu firmy Fender je nepochopitelná, tak od Fendera nekupuji nic, co by měnili, jen staré a osvědčené věci.
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 20.09.2011 6:09, celkem upraveno 1 x.
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

Jazzman - Mám doma Squier (affinity - olše). Po půl roce jsem vyměnil snímače za Fender a potom jsem s ním objížděl podia ještě další rok a půl. V porovnání s velkým bratrem má samozřejmě zvukové nedostatky, ten zvuk je sice čistý, ale tak nějak mu chybí koule u spodků - nic co se nedalo nahonit ekvalizérem. Takže za sebe můžu jenom doporučit. Za ty prachy 2 roky?
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Z vlastních zkušeností... špatná basa + dobrý muzikant, ruce a hlavně uší = dobrý zvuk, o opaku mě asi nikdo nepřesvědčí

Nicméně Jazzman měl s tím precisnem pravdu. Dost dobře vím, jak je to těžké na ni hrát tak, aby z toho vznikal čístý a krasný ton PRECISION a né mlácení.
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Willy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

To asi mluvíte o problému s širokým krkem, ne? To je jediná věc, co mě tak trochu mrzí na téhle baskytaře. Ale myslím si, že je to o cviku a poznání té basy. Dále o stylu hry a až nakonec asi taky i délka prstů.

Lubin

Příspěvek od Lubin »

Nejsem žádný odborník, ale včera jsem byl v hudebninách v Brně a při zkoušení baskytar jsem měl mnohem lepší pocit ze hry u Squieru než u americkeho Fenderu. Nevim jestli tam maji zrovna zly kus, ale i to zpracovani basy za hodně přes 30 000 kč se mi zdalo dost mizerne. Navic jsem měl pocit že Fender na sucho nějak nehraje, spise huhla. Je to muj spatny neodborny nazor? Jak to porovnani Mexik a Amerikánů vidíte vy?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ona je taky otázka jak starý byl ten Squier a jak starý byl ten Fender. Pokud ten fender je na prodejně už hodně dlouho a každý si to vyzkouší, tak ty struny podle toho vypadají. Squier může být novější kus co není moc ohraný. A potom to na sucho může hrát dost rozdílně. Když někdo přjde z ulice do hudebnin tak si asi těžko umyje ruce, aby struny vydržely co nejdéle. Takže ono je někdy dost těžký to porovnat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
paby

Příspěvek od paby »

Mám doma Fender 50´s P-Bass a naprostá spokojenost. Zkoušel jsem to porovnat se Squierem a i dražším Fenderem z USA a dle mého amatérského sluchu (ale i dle sluchu prodavačů) byla ta moje basa jednoznačně lepší. Je to asi kus od kusu, ale být tebou tak si tu basu vyberu osobně, protože jak už je tu na fóru psáno, občas může i levnější basa hrát líp, než basa drahá.
Moon

Příspěvek od Moon »

Je to opravdu kus od kusu. Jako stavitel baskytar,na které potom i hraju,mohu potvrdit,že jsem zatím nevyrobil dvě basy,které by hrály úplně stejně,i když používám stejné materiály,javor/olše/nitro.
Podle mě dělá zvuk z 50% dřevo,lak a kobylka, cca 35% snímač a zbytek struny
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

Význam strun je nezpochybnitelný. A na svém starém Squier, když jsem vyměnil snímače, zvuk se taky zvedl ne-li jedenkrát.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Ono je to se snímači ošidné. Snímač jen snímá, když nemá co, tak, paradoxně, může dobrý snímač odhalit nedostatky. Většinou se hezčí barva zvuku, ale sílu a plnost tónu to nevyrobí. U hodně kvalitních Fenderů je zajímavé, jak silný výstup jde z basy, i když je v ní slabý snímač. Zvlášť u modelů s celojavorovým krkem.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“