Pár dotazů ohledně ozvučení zkušebny

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Paris
Rádce

Re: Pár dotazů ohledně ozvučení zkušebny

Příspěvek od Paris »

za tu cenu toho zesilovace bys skoro mohl mit dva (4Ohm, 200-250W) pasivni boxy s lepsi citlivosti k tomu powermixu (bude trochu problem sehnat. ale verim, ze se nejake najdou). a mozna by ti vzali zpatky ten jeden 8Ohm...

a nebo jeden relativne slusny aktivni reprobox...

edit: napriklad ted v akci http://kytary.cz/behringer-b212d/HN112293/
(zadna spicka. ale rozhodne lepsi, nez ten omnineco....)
Stiefell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiefell »

No to sice jo, jenže ty prachy budeme mít když prodáme Powermix + něco doplatíme. A chci se ještě zeptat, můžem zatim zpívat přes tu bednu a powermix co máme teď? Nespálí se ta bedna když má 400W a Powermix 2x200W?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ne, bedna se nespali.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No, já bych si prozatím nechal ten powermix a zbavil se toho omnišrotboxu a pořídil nějaký lepší box s větší citlivostí. Ten box je jednoznačně nejslabším článkem.
Třeba ten Behringer výše, nebo http://www.audiotek.cz/product-41438-samson-rs12hd nebo bazar...

Edit: až teď jsem si všimnul že ten Behringer v akci je aktivní http://kytary.cz/behringer-b212d/HN112293/
Když teda chcete prodávat ten powermix - jednoznačně jsem příznivcem aktivních beden a klasického mixu...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Problém je, že Steifell předpokládá, že si to bude pořizovat z peněz, které utrží z těch Omnišrotů.
rain a Paris už ti poradili. Mám ale obavu, že se na ty prachy načekáš...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Stiefell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiefell »

No jak tak koukám na ty rady tak nejjednodužší by opravdu bylo prodat Powermix a vrátit bednu, vlastně bychom měli kolem 8 000,-kč a koupit aktivní bednu. Akorát se třeba bojím že to půjde ve zkušebně špatně slyšet. Jinak zkušebna je opravdu malinká, jsme rádi že tam vůbec můžem stát a sedět :D.

EDIT - Jsou aktivní bedny značky SAMSON kvalitní?
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Bez jakékoli ironie a jízlivosti... sláva. Konečně konstruktivní krok.
Takže: pokud máte víc zpěvů než jeden, budete potřebovat mix. Stačí malý, dejme tomu 4. vstupý. Na bazerech (a vůbec bych se toho nebál) ,se jich objevuje spousta. S cenou kolem 1,5 až 2k.
Pak se můžeš rozhodnout, zda jít aktivní, nebo pasivní cestou.
Pokud pasivní, budeš potřebovat zesilovač a reprobednu. Za cenu 6k si dovolím tvrdit, že nic hratelného neseženeš.
Jestli zvolíš aktivní cestu, můžeš pořídit zatím jednu bednu, např: http://kytary.cz/behringer-b212d/HN112293/
Poté pošetřit a přikoupit druhou. Ze začátku by vám i ta jedna v malé zkušebně mohla jakštakš stačit.
Podotýkám, že kdyby bylo na mě, pořídil bych něco od RCF, QSC, dB Technologies atd, nebo Behringer s DSP.
Ale to je nad tvoje finanční možnosti.
Od Samsonu používám mikrofony, bedny jsem v životě neslyšel, takže nemůžu doporučit. Tím netvrdím, že by vám nemohly udělat dobrou službu...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Morty

Příspěvek od Morty »

čaute, dotaz už tu byl položen, ale odpověď zatím nepadla...

Jaký je potřeba kabel mezi mix a zesilovač? Zesilovač má vstupy xlr a jack (2x), mix výstupy jack (L+P). Zesilovač s bednama je propojen pořádným kabelem se speakonama. Jesti je to důležitý, tak do mixu půjdou 3 zpěvy a klávesy.

Stačí nástrojové kabely, nebo je třeba něco jiného?

Díky za odpověď.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a ani nepadne, dokud nebudeme vedet presne co to je za mix a zesilovac.

jinak obecne nastrojove kabely nejsou vhodne, protoze se vetsinou jedna o symetricke propojeni (tedy jsou potreba 3-vodicove kabely s konektory TRS).
Morty

Příspěvek od Morty »

mix je(bude) BEHRINGER XENYX 1002B a zesilovač teď z hlavy nevím typ, ale výkon je 2x200W, vstupy jsou 2x jack 6,3 a 2x XLR, výstupy 2x speakon. Předzesilovače na vstupu nemá.

Ok, takže mám hledat kabely s konektory TRS. Ty kabely v podstatě můžou mít jen tak půl metru, víc nepotřebuju, takže se možná vyplatí si je nechat udělat...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Morty píše:Ok, takže mám hledat kabely s konektory TRS.
no ... zatim to neni 100% jasny ... proto pisu "obecne" a "vetsinou".

u toho behringera si nejsem jisty, jestli ma symetricke vystupy ... a kdyz otevru manual, tak ve specifikacich pisou: Main Outputs - TRS balanced, ale u nakresu predniho panelu pisou: Main Outputs - connect using TS cables. (myslim, ze pravda bude v tech specifikacich, ale chtelo by to fyzicky overit)

a zrovnatak u toho zesilovace ... XLR jsou jasny, ale budou symetricky i ty jacky?
Morty

Příspěvek od Morty »

takže se dá říct, že až ten mix koupíme (nebo seženeme na půjčení podobnou (USB) verzi toho mixu od kámoše), tak můžem vyzkoušet, jestli to bude fungovat s obyč kabelama s TS konektory. Když jo, tak je to super, a ušetřili jsme za kábly. Když to fungovat nebude, tak se mám poohlídnout po symetrických kabelech s TRS?

Jo a ještě jedna věc, kterou jsem sem ani nechtěl psát, protože je to určitě hrozná prasárna :-D .
Normálně vedem zpěvy přes kombo pro el-akustiky. Už to ale hlastitostí nestíhalo, tak jsem propojil sluchátkovej výstup obyčejným nástrojovým kabelem do zesilovače a fungovalo to, nic neušumělo... Hlasitost vysoká, akorát to docela brzo vazbilo, ale to může být nic moc mikrofonama... Klávesy připojené taky obyč káblem přímo do zesilovače taky hrály (ale né dost nahlas). Dá to nějakou informaci o vstupech toho zesilovače?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Morty píše:takže se dá říct, že až ten mix koupíme (nebo seženeme na půjčení podobnou (USB) verzi toho mixu od kámoše), tak můžem vyzkoušet, jestli to bude fungovat s obyč kabelama s TS konektory. Když jo, tak je to super, a ušetřili jsme za kábly. Když to fungovat nebude, tak se mám poohlídnout po symetrických kabelech s TRS?
ono to fungovat bude, akorat prijdes o vyhody symetrickeho propojeni. (otazkou je, jak to bude podstatne ... o genericky sum asi v tomhle pripade nepujde, ale muze se vyskytnou problem s brumem - a ten se resi daleko lip se symetrickym propojenim)

(a kolik usetris za kabely, to teda nevim ... prijde mi to jak par korun, co ani nestoji za rec...)
Morty

Příspěvek od Morty »

no ty nástrojový navíc mám... takže ušetřím plnou cenu těch symetrických... takže když to nebude brumět, tak to nemá smysl měnit a když jo, tak koupím sym. kábl ...

nevím, jestli bych si pomohl třeba s tímhle: http://www.music-city.cz/adam-hall-prop ... 12361.html za tu cenu se mi to zdá podezřelý...
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“