šum z komba
Pravidla fóra
šum z komba
zdravim vsechny,
rad bych se zeptal na nekomu mozna jasnou vec, ale me to tak jasne neni. mam male kombo fender frontman 15w a kdyz do nej doma pichnu kytaru, tak se ozyva takove divne sumeni? rekl bych jao kdyz to neni uzemnene.je to bezna zalezitost, nebo se tomu da nejak predejit? dekuji za reakce.
rad bych se zeptal na nekomu mozna jasnou vec, ale me to tak jasne neni. mam male kombo fender frontman 15w a kdyz do nej doma pichnu kytaru, tak se ozyva takove divne sumeni? rekl bych jao kdyz to neni uzemnene.je to bezna zalezitost, nebo se tomu da nejak predejit? dekuji za reakce.
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
jak šumí? jako když máš zapojenou kytaru a nehraješ ?
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Marshall 1960A
Digitech RP 350
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
třeba to může taky dělat jenom blbej kabel (moje zkušennost)....

Gibson Les Paul Standard (94´)
Marshall 1960A
Digitech RP 350
Marshall 1960A
Digitech RP 350
- freelancer02
Re: šum z komba
no mně se to doma stává taky, mám kombo 65W, takže to je slyšet mrtě. Záleží na tom co máš za kytaru(jestli levnou nebo ne) a hlavně jestli má singly nebo humbuckery. Singly maj nepříjemnou vlastnost šumět, obzvlášť u levnějších kytar. mám doma Arii za 6.000 2x singly a 1x humbucker a ty singly strašně šuměj, hučej, nedá se to poslouchat. Humbuckery tohle nedělaj. Můžeš to eliminovat NoiseGatem(ten ale zase zkracuje dozvuk) a nebo udělat co mi poradil známej prodavač z kytarovýho obchodu: Tohle vyhoď.....r626 píše:zdravim vsechny,
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
prehlid sem co mas za kombo, ale děla to i kdyz mas gain na minimu??? na temer kazdem kombu dyz mas gain tak vznika sum a u něceho je to fakt neposlouchatelny. třeba dneska sem hrál na basove hartke
to se nedalo poslouchat
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
nadměřný šum komba může být způsobován:
1) nevhodné snímače na zkreslený sound - ano singly nadměrně šumí při použití zkreslení, s tím musíš žít a nebo používat nějaké co nešumí (velmi drahé)
-s tím se u singláčů musí člověk smířit, variantou jsou humbuckery s paralelním zapojením, které tolik nekreslí jako klasické, nebo drahé singly s protimagnety pod snímačem
2)špatně uzeměná kytara - pokud nepoužíváš singly pravděpodobně to bude ono, prostě požádat kytaráře o pomoc
- zjistíš tím, že zapojíš kámošovo kytaru do komba, pokud jeho nešumí na tvé bude asi něco v nepořádku... pokud ti přestává kytara šumět po té co položíš ruce na struny, určitě to bude ono
3)špatný kabel - také dosti pravďepodobné, špatné stínění, proražený, nebo špatně letovaný/sestavený kabel = smrt pro zvuk, může tě okrást o hodně ač se to nezdá
- zjistíš tím, že zkusíš jinej kabel, ještě jen řeknu, že pokud používáš orig kabel k nějaký sadě, tak to jsou nestíněné klumpy o s žílou o síle vlasu... vyhodit a pořídit pořádnej kabel
4)hodně gainu - hodně gainu je smrt pro zvuk, průraznost a smrt pro zvukaře, točit vše doprava a v bordelu předstírat, že umí hrát ... to dokáže každý... nvm kolik má ten Frontman gainu, ale pokud točíš doprava a nemáš opravdu kvalitní snímače, co zachovají čitelnost i při vysokém zkreslení a jsou zalité tuším ve vakuu, nejlépe se silným magnetem, tak se nediv, že to šumí
5) porucha komba - i to se stává
na závěr jen uvedu, že zvýšená šumivost při nastaveném zkreslení je normální, pokud to není vysloveně silný zvuk, jedná se o naprosto standardní jev, přestavá to šumět u hraní, vše je ok... zbavit se toho jde snad jen s dobrou šumovou bránou, nebo vypínáním zkreslení po každém dohraném songu (rozumné pouze pokud máš Footswitch)
Doufám, že ti to alespoň trochu pomůže
1) nevhodné snímače na zkreslený sound - ano singly nadměrně šumí při použití zkreslení, s tím musíš žít a nebo používat nějaké co nešumí (velmi drahé)
-s tím se u singláčů musí člověk smířit, variantou jsou humbuckery s paralelním zapojením, které tolik nekreslí jako klasické, nebo drahé singly s protimagnety pod snímačem
2)špatně uzeměná kytara - pokud nepoužíváš singly pravděpodobně to bude ono, prostě požádat kytaráře o pomoc
- zjistíš tím, že zapojíš kámošovo kytaru do komba, pokud jeho nešumí na tvé bude asi něco v nepořádku... pokud ti přestává kytara šumět po té co položíš ruce na struny, určitě to bude ono
3)špatný kabel - také dosti pravďepodobné, špatné stínění, proražený, nebo špatně letovaný/sestavený kabel = smrt pro zvuk, může tě okrást o hodně ač se to nezdá
- zjistíš tím, že zkusíš jinej kabel, ještě jen řeknu, že pokud používáš orig kabel k nějaký sadě, tak to jsou nestíněné klumpy o s žílou o síle vlasu... vyhodit a pořídit pořádnej kabel
4)hodně gainu - hodně gainu je smrt pro zvuk, průraznost a smrt pro zvukaře, točit vše doprava a v bordelu předstírat, že umí hrát ... to dokáže každý... nvm kolik má ten Frontman gainu, ale pokud točíš doprava a nemáš opravdu kvalitní snímače, co zachovají čitelnost i při vysokém zkreslení a jsou zalité tuším ve vakuu, nejlépe se silným magnetem, tak se nediv, že to šumí
5) porucha komba - i to se stává
na závěr jen uvedu, že zvýšená šumivost při nastaveném zkreslení je normální, pokud to není vysloveně silný zvuk, jedná se o naprosto standardní jev, přestavá to šumět u hraní, vše je ok... zbavit se toho jde snad jen s dobrou šumovou bránou, nebo vypínáním zkreslení po každém dohraném songu (rozumné pouze pokud máš Footswitch)
Doufám, že ti to alespoň trochu pomůže
Naposledy upravil(a) Isachs dne 27.10.2007 14:33, celkem upraveno 1 x.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Ano, rozhodně může, che to najít nějakej kompromis v nastavení. Mám něco podobnýho na kombu, co mám doma (Zoom Fire 36M), a tam se to tak nějak chová...ARP píše:Myslim že se to sem hodí, mám voxe AD30VT XL a je tam noise gate(redukce šumu). Chci se zeptat nemuze ta redukce sumu nak ztracet dynamiku nebo silu zvuku a tak podobne? Diky
Mám kombo Fender Frontman 212R problém se šuměním mám taky. Zkoušel jsem hrát bez jakýchkoliv efektů a krabiček, napojit kytaru čistě do komba, ale kombo šumí stále. Dokonce jsem zkoušel do vstupu komba napojit přes jiný kabel výstup z počítače a pustit zvukový záznam, ale kombo šumí i v tomto případě.
Všiml jsem si také, že kombo, když NEsyčí jen když ani v jednom vstupu není nic zapojeno (je jen zástrčka v zásuvce a je zapnuto). Po zapojení však syčí a praská. Syčení a praskání se projevuje po zapojení do jakéhokoliv vstupu komba.
Kombo už bylo jednou na reklamaci a přišlo mi ve stejném stavu.
Už si nevím rady.
Všiml jsem si také, že kombo, když NEsyčí jen když ani v jednom vstupu není nic zapojeno (je jen zástrčka v zásuvce a je zapnuto). Po zapojení však syčí a praská. Syčení a praskání se projevuje po zapojení do jakéhokoliv vstupu komba.
Kombo už bylo jednou na reklamaci a přišlo mi ve stejném stavu.
Už si nevím rady.
Zdar, že kombo nešumí když není ve vstupach žádný jack je pochopitelné, protože je vstup uzemněn přes rozpínací kontakt jackové zásuvky. Můžeš ještě udělat jednu zkoušku - zasunout do vstupu jen jack bez připojeného kabelu. Začne-li zesilovač šumět, je jasné, že příčina je v zesilovači. Může to být šumící vstupní operační zesilovač označený U1-A (typ TL072), ale i některý rezistor kolem něj nejpravděpodobněji R4, R5, R7 nebo studený spoj. Ovšem bez měření to jsou pouhé spekulace
, ještě by to mohl dělat taky kond C3 (4,7nF), který buď ztratil kapacitu nebo není dobře připájený.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.