Pomoc s výběrem workstation
Pravidla fóra
Re: Pomoc s výběrem workstation
Tak jsem si pročet pár recenzí a zkouknul docela dost videí a došel jsem k závěru že už asi vím co chci a co je takový podle mýho gusta.Jenže mám dva favority a každej má něco. Tak jestli máte někdo nějaký zkušenosti s nima tak poraďte prosím. Jinak teda se rozhoduju mezi ROLAND V-Synth GT a Roland Fantom G8 popřípadě Korg Kronos ale s ním si moc nejsem jistej.
Kytara: Dean Vendetta 3
Kombo: Line 6 Spider 3 15W
Multiefekt: Zoom G2.1u
Jednou jsem si povídal s jedním borcem co má V-synth. Je to super nástroj, ale je o to víc složitý. Nepoužívá multisamply, ikdyž se to dá, zvuk se tvoří tkz. resyntézou, kterou má jen V-synth.
Kronos a Fantom jsou vcelku o tom stejném, akorát Fantom má o 1000 zvuků víc
. To už je jen o vkusu co tě víc zaujme.
Kronos a Fantom jsou vcelku o tom stejném, akorát Fantom má o 1000 zvuků víc
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Já právě myslel že ty multisamply tam jsou taky. Tak je fakt že jsou to odlišný nástroje a dá se říct že i na úplně jiný využití.
Jde spíš o to že na tom Véčku a na Kronosu se spíš zvuky a všechno okolo spíš jen tvoří. Natož ten Fantom je spíš na takový už hraní se samplama a tím vším co tam je.A ty zvuky se daj jen trošku podle možností asi ne moc velkých upravovat. Tak si to aspoň myslím.
Tohle je to co chci přesně hrát. A aby to mělo všechny tyhle trance zvuky. http://www.youtube.com/watch?v=s6H81BDgyHM
Jen mi jde právě o to aby to na tom Véčku a Kronosu šlo taky.
Jen mi jde právě o to aby to na tom Véčku a Kronosu šlo taky.
Všude jak koukám tak to co chci hrát hrajou všichni jen na toho Rolanda http://www.youtube.com/watch?v=4qAhWBIN ... re=related
A taky mě trochu mate označení u rolandů. Neznám ty jejich řady. X8 bylo před nebo po G8?
Trošku si to pleteš. Kronos a Fantom používají multisamply, ty se ovlivňují filtrama, efektama atd. V-Synth je spíše na experimentování, tam už taky záleží na znalostech tvoření zvuků atd...Sice jsem o něm jen tak letmo slyšel, ale myslím, že to tak je, ještě bych ti poradil, aby si napsal na midi.cz, co by bylo nejlepší, protože tam těch klávesáků je asi nejvíc, takže ti určitě lépe poradí...
Okolo těch řad fantomů. Tak byla nejdřív S řada, pak X a nakonec G, ta se ještě prodává. No a ještě novinka Rolandu je Jupiter-80, s tím musí být taky sranda
Okolo těch řad fantomů. Tak byla nejdřív S řada, pak X a nakonec G, ta se ještě prodává. No a ještě novinka Rolandu je Jupiter-80, s tím musí být taky sranda
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Do toho Jupitera bych šel kdyby to bylo na to co bych chtěl. Ten je spíš na takový klasičtější hraní. Ale už jede i Mp3 a má 256 hlasů. To je mazec. To mi u tý G8 oboje chybí. A je i levnější než G8.
-
Peetronius
Pokud chceš dělat taneční,trance věci, tak workstationy (Korg Konos, Fantom G, Yahaha Motif xf) ti budou na h***o. Jsou to v podstatě mašiny s univerzálním pokrytím zvuků od pián, přes smyčce, dechy, bicí, nějaké leady a synthy. Ideální volba je pořídit kvalitní a uznávaný VA synth. Třeba ACCESS VIRUS TI, který je špička na trhu. Uděláš tam pouze "chemické" zvuky, jsou tam velice kvalitní arpegia, bicí sady. Tento nástroj používají špičky v elektronické muzice. Stojí kolem 50K, ale často jej lze koupit z druhé ruky za rozumný peníz.JohnyPD píše:Ahoj. Prosím o radu. Jsem laik na klávesy, ale chci začít hrát, ale hlavně dělat hudbu pomocí synťáku. Vůbec nevím co koupit. Když chodím po všech hudebninách tak mi ukazují jen to co mají na skladu a já bych třeba něco jiného ale vlastně nevím co když nemám žádný přehled aby mi to třeba objednali. Chtěl bych teda když už tak něco pořádnýho. Asi do 50ti tisíc. Mám představu co bych chtěl aby to umělo. Chci aby to byl workstation spíš pro taneční a trance hraní.Takže zvuky typu Benni Benassi nebo DJ Tiesto atd. Aby tam byly do toho stylu i základní sekvence než se v tom naučím pořádně chodit. Byl mi nabídnut Korg M50 ale nejsem si jistý jestli splňuje všechny tyto požadavky zvlášť když jsem si projížděl na něm všechny zvuky která mi moc nesedí. Pak mi ukazovali Korg Kronos ale ten už převažuje můj rozpočet. Ale klidně mi k němu můžete taky něco říct. Ale především poraďtě prosím jestli ten M50 (na youtube jsem našel jen 2 videa kde na to hraje takový styl) nebo něco cokoliv jiného. Pomoc prosím
Plést sem multisamply je zcela zcestné, vůbec s tím nesouvisí. Měl jsem Korg N364, Trinity, Triton, M50 a s klidem ti můžu říct, že na taneční věci jsou tyto nástroje naprosto nepoužitelné. Pokud chceš pokrýt zvukové spektrum od synth zvuků přes piána atd, kup si bazarově TI2, cca za 35 000 Kč a třeba korg M3 v racku za cca 30 0000 Kč. Dostaneš ultimátní kombinaci na praticky jakoukoliv muziku.Můžeš ještě klidně časem zainvestovat do softwarových synthů - třeba Disco DSP, Vanguard, Imposcar2 a ještě si rozšíříš barevnost zvuků. Stojí pár kaček a kvalitou často překonávají HW mašiny.
Ze začátku bych se vyvaroval velkých investicí, protože až časem poznáš, co ti nejvíc vyhovuje a co ti schází. A rovněž bych doporučil synthy vyzkoušet a osahat.
Ano konečně mě někdo pochopil. Ale to je opravdu to co hledám! Tím rackem myslíš jako propojení nebo co to přesně znamená? Ale je to ono. Ty to myslíš takhle http://www.youtube.com/watch?v=U_OAiW3OuaU
rackem se mysli nastroj bez klaviatury.JohnyPD píše:Tím rackem myslíš jako propojení nebo co to přesně znamená?
Ale máš pravdu že je to na ty workstationy takový divný. Třeba tady je to jen o smyčce pořád dokola. Ale na těch dražších zas jsou tlačítka na změnu bicích sad a rytmů atd. Ale ten TI je asi opravdu nejlepší volba.
Myslel jsem tady jako tady http://www.youtube.com/watch?v=qeyP8Slm ... re=related
A proč zrovna Korg M3 v tom racku? To je taky taková špička v tom?
A jak se prosím ten rack zapojuje? Ten Access Virus TI2 Keyboard na to má vstup přes nějakej speciální vstup nebo je to jen line-in nebo jak? A snesou se všechny?Nemůže se stát že něco se nesnese nebo navzájem je něco špatně?
Já požívám na dělání hudby FL Studio a hodil jsem si do něj plugin Nexus a tak jestli to někdo znáte tak takový zvuk a sekvence a to všechno po klávesách požaduju. A ten Access Virus TI2 Keyboard podle videí nejspíš vyhovuje.
http://en.wikipedia.org/wiki/MIDIJohnyPD píše:A jak se prosím ten rack zapojuje? Ten Access Virus TI2 Keyboard na to má vstup přes nějakej speciální vstup nebo je to jen line-in nebo jak? A snesou se všechny?Nemůže se stát že něco se nesnese nebo navzájem je něco špatně?
edit: hele ... a jestli muzu jeste poradit, tak trochu zpomal, porid si nejakou midi klaviaturu a zvukovou kartu, sezen si par virtualnich nastroju, nejaky dalsi software (kdyztak se o tom muzem pobavit dal, kdyz budes mit zajem) ... a zkousej si zhruba to, co bys pak delal s tim, o cem je tu rec...
...a az si ujasnis (v jakes-takes praxi) pojmy jako "midi", "sekvencer", "sampler" ... a tak podobne, bude mit tahle diskuze uplne jiny rozmer. zatim se zda, ze si tu trochu nerozumime... ale verim, ze se to vylepsi.
Naposledy upravil(a) Paris dne 22.09.2011 16:17, celkem upraveno 1 x.
A pochopil jsem dobře že ta M3 v racku s propojením s Access Virus TI2 Keyboard vlastně k němu nahrazuje i bicí sekvence a reaguje tudíž i hrajou na akordy jako na samohrajce? Jedná se mi aby to teda umělo i bicí stopu a všechny drumm atd. Protože co jsem koukal na videa ten Virus to asi sám o sobě neumí.
-
Peetronius
Přesně tak, bez základní znalosti pojmů jako MIDI, sekvencer, sampler, synth, se nikam nepohneš. M3 je workstation, čili v něm najdeš samply bicích, piána, orchestrální zvuky, basy, pady atd. Navíc má M3 KARMU, což je takový generátor na bicí smyčky, arpégia, dokáže v reálném čase měnit fráze, výraz, loopy atd. Chce si to vyzkoušet a nastudovat. Koupíš-li si TI2, M3, budeš z toho jako Alenka v říši divů. To jsou velice dospělé a seriózní nástroje, které potřebují alespoň základní znalosti, jinak nevyužiješ ani 10% potenciálu nástroje.
TI2 obsahuje bicí smyčky, ale vesměs se jedná o elektro bicí, fx. Pokud chceš používat akustické bicí, v M3 jich najdeš spousty, nebo v softu. Dnešní eletronická muzika se nedělá jen na HW mašinách, z větší části ji tvoří soft synthy, které jsou levné, znějí skvěle. Třeba takové synthy z logicu jsou taky bezkonkurenční, na nich je udělaná třeba Lady Gaga....
Nexus je skvělý, ale je to tzv ROM player, nic víc od něj nečekej. Navíc s expanzemi je to velice drahá záležitost.
TI2 obsahuje bicí smyčky, ale vesměs se jedná o elektro bicí, fx. Pokud chceš používat akustické bicí, v M3 jich najdeš spousty, nebo v softu. Dnešní eletronická muzika se nedělá jen na HW mašinách, z větší části ji tvoří soft synthy, které jsou levné, znějí skvěle. Třeba takové synthy z logicu jsou taky bezkonkurenční, na nich je udělaná třeba Lady Gaga....
Nexus je skvělý, ale je to tzv ROM player, nic víc od něj nečekej. Navíc s expanzemi je to velice drahá záležitost.