POD HD

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: POD HD

Příspěvek od hyenik »

vladan píše:Ono to asi nejlíp spolu funguje.Akorát u nás je nový Variax takřka nedostupný prý budou až vyprodají ty staré :lol: :lol: :lol:
no jestli to nebude spis tim, ze korean tyler variax je takrka nedostupny vsude. Mimo USA zatim bylo jenom par kusu a i v zemi zazraku nadsenci poprve cekali mnoho mesicu od objednavky a po prvni varce znova! Line6 s nim maji nejake nespecifikovane problemy, coz se rozhodli resit tim "nejlepsim" zpusobem - delanim mrtveho brouka. Takze od pocatecniho nadseni se to zmenilo v rozcarovani, driv pravidelne a peclive zodpovidal i sebedementnejsi dotazy na foru man in charge, dnes je ticho po pesine. Proto taky neni zadna zaplava testu, ukazek a diskuzi.... protoze vlastne ta kytara rok po uvedeni do prodeje nejde poradne sehnat.
Takze nasi milí holiči jsou v tomto případě nevinně :)

to spojeni POD HD + JTV vypada naprosto komfortne, ovladani jednim slapnutim zmena presetu na aparatu i v kytare (jiny zvuk, jine ladeni napr.) a taky to v audioteku uz predvadeli. Nicmene ja se drzim pravidla zdraveho rozumu, ze kdyz simulovat tak ne vsechny clanky v retezci. Na hrani po svatbach atd, je to parada, ale poradny plnokrevny sound z teto kombinace vytlacit nejde.

PS: Jsem realisticky uzivatel jak variaxe tak PODa (gearboxu v PC)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Luky

Příspěvek od Luky »

Lze pouzit efekt jako realtime zvukovou kartu pro nahravani a prehravani pres pocitac?
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Luky píše:Lze pouzit efekt jako realtime zvukovou kartu pro nahravani a prehravani pres pocitac?
samozřejmě
Luky

Příspěvek od Luky »

honzek68 píše:
Luky píše:Lze pouzit efekt jako realtime zvukovou kartu pro nahravani a prehravani pres pocitac?
samozřejmě

Děkuju :)
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

vladan píše:
pupack píše:nemyslím že kvalita procesů, zvuků ale mohlo by to mít vyšší výkon a zvládnout vícero věcí, když už je to "PRO" protože jestli to je PRO jenom PROto že to je do racku a má to fantoma, tak by to bylo špatně.
Taky by to mohlo mít spillover mezi presetama, protože to je hlavní a hlavu neberoucí nedostatek podlahových verzí a díky tomu jsou presety s delayem defacto nepoužitelné...

Počkáme pár týdnů na reakce majitelů a pak o tom budu přemýšlet :)
U minulých podů to bylo pouze o tom že je to do racku tak uvidíme.
Na sto procent je HD PRO funkčně a výkonnostně stejný jako HD 500, stáhnul jsem si editor a je úplně stejný.
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Tak jsem si vyzkoušel Tylera Variax do kytary za 3000.- narvaná elektronika hnus,Line6 jsou mistři převážně v tom prodávat jeden nápad 3x.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vladan píše:Tak jsem si vyzkoušel Tylera Variax do kytary za 3000.- narvaná elektronika hnus,Line6 jsou mistři převážně v tom prodávat jeden nápad 3x.
sice je to trochu OT, ale kytara za 3litry to neni. Leda by PRS SE staly 3litry ;)
dela se to ve stejne fabrice. Se zbytkem souhlas, s malou poznamkou ze je to vysledek rozsahleho pruzkumu mezi uzivateli (sam jsem vypisoval ten 20strankovy survey :) ... a vsechno vlastne vychazi z tuzeb uzivatelu predchozich variaxu.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

vladan píše:Tak jsem si vyzkoušel Tylera Variax do kytary za 3000.- narvaná elektronika hnus,Line6 jsou mistři převážně v tom prodávat jeden nápad 3x.
Mám Variax 700 a Fender Stratocaster American De Luxe HSS, hraji na obě a každá má něco do sebe. Na live hraní převážně na Fender, protože tam je ta duše. Variax používám na nahrávání, live na akustické zvuky a na tvrdší věci. Variax je variabilní a duše tam holt není, ale pokud mám mít na pódiu dvě kytary, tak jedna z nich bude Variax.
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Suhlasím ,mě jen štve že to stojí 30.000.- mělo by to být za 15.000.-.Vpátek jsem u Thomanna vyzkoušel JTV-89.Zvuk stejný jako na předchozích modelech, výrazně lepší přeladění tam vlastně přidaly k vůli tomu jeden procesor.Ale prostě to provedení ,laciné plastové díly,lehounké dřevo....Jednu výhodu to má že všechny budou hrát stejně a nemusí se vybírat z více kusů. :D Já jsem si vybíral Gibsona Custom shop V.O.S 58 ze 4 kytar a takový rozdíl u kytar za takové prachy jsem nečekal.Vyzkoušel jsem i naprosto geniální kombíčko Hughes Kettner TubeMeister 18 Combo hraje senzačně,18W, 3 kanály, power break - výkonová brzda (18W, 5W, 1W, 0W), nahrávací DI OUT,doporučuji.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

s variaxem uz bych se presunul do threadu o variaxu, je toho ted dost noveho......takze pokracovani tam
elektricke-kytary/line6-variax-t15064-40.html
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Tak jen poslední poznamka k ceně Variaxu. Nejspíše je takova jaka je, protože není alternativa. Kde není konkurence jsou ceny vysoké.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

No, konkurence tu je. Kytary se synth výstupem + efekťáky Roland GR-55 nebo VG-99, které dávají dle mě daleko víc možností právě díky té syntéze. Nemáte jen modely kytar, ale i plnohodnotný synťák. http://www.rolandus.com/products/produc ... arentId=53

A taky model kytary není ukryt v kytaře, ale vytváří se až v efektu. Kytary se Synth Access výstupem v kombinaci s normálními mag. snímači mi přijdou nadčasovější, protože tam se už nedá moc co zlepšovat na rozdíl od Variaxu, kde je procesor v kytaře (teda myslím, že to tak je).

Line6 by udělalo líp, kdyby přešlo na univerzálnější Synth access řešení a začlo dělat konkurenci Rolandu.
Lime

Příspěvek od Lime »

Vyšel nový FW na LINE 6 HD v1.4... http://line6.com/news/general/1146/
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Lime píše:Vyšel nový FW na LINE 6 HD v1.4... http://line6.com/news/general/1146/
Já ho budu instalovat až tak za 14 dní. Pak k tomu asi něco napíšu. Co jsem zatím četl mohou být zajímavé přednastavené presety.

New Presets – This firmware includes lots of new presets. Many of the pre-existing Set Lists have gotten new presets and reordered based on customer feedback. The “BASS/ACO/VOC” Set List includes presets which provide a starting point for bass, acoustic guitar, and vocal processing.
Lime

Příspěvek od Lime »

zde ke stažení 5. banka presetů - docela ok (pro akustiky a tak podobně), asi je to ta věc, o které psal jirikrov http://line6.com/support/message/330655
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Připravil jsem set list podle charakteru lamp třeba se to bude někomu hodit
Přílohy
CHARACTER LP.rar
(2.61 KiB) Staženo 158 x
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Tak jsem se konečně dostal k novému firmware http://www.marshallmalinovsky.cz/news/l ... mware-1-4/
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Včera po obdržení vánočních bonusů jsem konečně koupil tenhle bomba multiefekt a už si ho užívám. Zvuky sou suprové a hlavně se mi líbí ovládání a intuitivní vypínání jednotlivých efektů které zrovna nemám chuť v danném patternu použít :) Looper taky skvělej a pedál nevím co je na něm fórového ale třeba časem změním názor...

Pokud se mi něco nebude líbit tak písnu.

Možná se časem dopracuju ke koupi Line6 DT25 hlavy.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Bearder píše:Včera po obdržení vánočních bonusů jsem konečně koupil tenhle bomba multiefekt a už si ho užívám. Zvuky sou suprové a hlavně se mi líbí ovládání a intuitivní vypínání jednotlivých efektů které zrovna nemám chuť v danném patternu použít :)
No já to sice považuju za velký pokrok v jejich zvuku, fakt se to trochu hnulo vpřed, líbí se mi možnost křížovýho vypínání a zapínání efektů společně jením switchem (nezávisle na tom, kde jsou v řetězci), ale docela bych uvítal nějaký HD1000 jak po tom občas volají lidi ze zahraničních fór. Ten výkon DSP je na hranici občas se dostanu do situace, kdy při duálním zesilovači jsem na limitu DSP a nemůžu nic přidat (rada z Line6, tj. "kupte si ještě jeden", je hezká, ale má mouchy). U podlahového HD500 bych ocenil ještě možnost volby ovládání 8 (10) presetů v bance, nejen režimy stomp a 4 v bance. Taky bych ocenil lepší režim zobrazení jména presetu pro pódium. Takhle je to malý nebo jak kráva A2, C1 a pod., asi bych měl radši režim se třeba 2 řádky a zkráceným názvem, aby to bylo větší, ale nejen A3... A tak podobně, poznatků (i kladných) je víc, ale jinak na modeling za tyhle prachy OK (fw1.4). Co se orig. zvuků týče, tak se mi nelíbily, naštěstí na netu jsou jich mraky a některý jsou od komunity podstatně lepší, než ty od Line6, takže podle mne je pro začátek lepší nastartovat prohlížeč a stahovat.
Obrázek
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Omezení DSP já pocítit nemohu. Nehraju na profi úrovni a je jasné že hudebníci musej nadávat. A zdvojit celej systém no ha ha ha.
Cybermuff píše:Taky bych ocenil lepší režim zobrazení jména presetu pro pódium. Takhle je to malý nebo jak kráva A2, C1 a pod., asi bych měl radši režim se třeba 2 řádky a zkráceným názvem, aby to bylo větší, ale nejen A3...
S tímhle souhlasím. V dnešní době by tam tedy mohly dát i daleko větší či delší a ostřejší display... vývoj je daleko jinde než za zrnitým monochromem a jako IT jsem na to háklivej...

:idea: Ovšem zkrácené větší názvy řetězce je slušnej nápad, já na to včera taky ve zkušebně brejlil a snažil se zapamatovat pidiikonky tvořené pár pixelama jako ve win 3.11 :D
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“