Ahoj,
hodlám pořídit novou kytaru, mám vybrané tyto 2, chci čistě názory na ně, nechci prosím žádné jiné ani z bazaru, spíš zhodnotit, pomoci porovnat, doufám, že Vás tímto nebudu obtěžovat.
Obě mám odposlouchané, obě se mi líbí a hraji punkrock/rock/grunge.
Mohli byste se mnou udělat pros/cons a pomoci mi se rozhodnout?
Já jsem spíš přikloněný k té Epiphone, přecijen je levnější, zvuk se mi zdál téměř stejný (obě testované na marshallovi) a má "pravej" lespaulovskej vzled.
Za mě Cort, ale taky bych se ještě koukl po kouscích, které zmiňoval Nero. Za stejné prachy jako stojí Cort, se dá sehant už LP od Bachu/Fokusu s nějákým tím lepším snímačem.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Osobně bych se nebál Bachu - sám jeden vlastním (akorát explorer). Zpracováním je super, akorát snímače stojí za prd. Starší Bach LP z bazáče jde sehnat hrubo pod 5 a za litr dokoupíš nějaký fajn RM na kobylu a máš super kejtru.
Akustika: Fender CD-60 Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups) Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Vzhledem, že nechce nic jiného ani bazar, tak je zbytečné radit jiné kusy atd. atd.
Obě kytary jsou na tom kvalitou hodně podobně. Takže bych nečekal odlišnosti ve zpracování a podobně. Je to čistě o tobě, která se ti více líbí jak zvukově, tak i vzhledově. A jak už bylo zmíněno, nejdůležitější je na jakou se ti lépe hraje. Pořádně to zkusit, ta Epina si myslím bude těžší.
tak když už si vlastně rozhodlý tak co řešíš. Víš co bys rád a co se ti líbí tak si to pořid a hotovo. Osobně bych taky radši Epi. Ten Cort se mi vůbec nelíbí
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Náhodou, mně se ten Cort líbí. Ale proti gustu, žádný dišputát! Navíc Co mám od lidí co na Cort kytary hrají, prý kvalitní a dobře znějící. Náš basista kupoval basu téže značky a je spokojen.
Ale LP je LP, Epi je mi bližší!
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Mam epi lp custom a mel jsem i toho Corta a za me muzu doporucit toho Corta, moji epine ktera byla skoro trikrat drazsi slapal na paty... na druhou stranu nema to takovy ten LP feeling
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:) Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Vím, že nechceš bazar, ale zrovna tenhle cort EVL se na něm válí co dva týdny. Většinou skoro nehraný a taky dost pod cenou. Takže celkem zbytečně vyhodíš prachy z okna, ale tvůj boj.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshardKdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
A toho Corta asi ne, že? Mahagon tam bude nejspíš ten samej, ty EMG-HZ jsou asi tolik EMG jako ty SD-USM Seymour Duncan (na vysvětlenou - ty EMG nejsou žádnej zázrak, ale vzhledem k tomu, že ty SD byly dle stránek Washburn "vyvinuty speciálně pro kytary Washburn a Parker", tak bych od nich rovněž nečekal zvukovou nirvánu) a lepený krk není výhoda, lepený krk je vlastnost.
Bummer píše:A toho Corta asi ne, že? Mahagon tam bude nejspíš ten samej, ty EMG-HZ jsou asi tolik EMG jako ty SD-USM Seymour Duncan (na vysvětlenou - ty EMG nejsou žádnej zázrak, ale vzhledem k tomu, že ty SD byly dle stránek Washburn "vyvinuty speciálně pro kytary Washburn a Parker", tak bych od nich rovněž nečekal zvukovou nirvánu) a lepený krk není výhoda, lepený krk je vlastnost.
Je pravda toho Corta sem v ruce neměl, nijak se mi ty jejich spatlaný tvary nelíbej.Pravda je že ta Washburna taky není přesnej tvar LP ale už to víc připomíná LP než ten Cort.Co se týče lepenýho krku tak mi to přijde pro LP jako výhoda, ale to už je věc osobního názoru.
Kytara: Epiphone Les Paul Custom Zakk Wylde 2011, BaCH Les Paul Custom White
Efekty: Dunlop Wylde Wah ZW-45, MXR Wylde Overdrive ZW-44, MXR Black Label Chorus ZW-38, Modtone Tremor
Zesilovač: Engl Gigmaster 30
Reprobox: Palmer 1x12 Celestion Vintage 30
Trsátka: Dunlop Jazz III
Struny: D'addario EXL 110+
Popruh: Perris Leathers
Kabely: Klotz La-Grange