FENDER FM 212R - Leze z něj jen brum
Pravidla fóra
-
Elvis Pešlik
- Kontaktovat uživatele:
FENDER FM 212R - Leze z něj jen brum
Dobrý den, potřeboval bych poradit... Mám aparát Fender FM212R a z ničeho nic přestal hrát....zapnu ho a jakmile zapojim kytaru (stačí jen samotný jack) do některého ze vstupu (3) tak z repráků leze jen hlasitý brum, volume potenciometry nemaj žádný vliv, ozývá se jen brum. A ještě nefunguje přepínání kanálů..... dal jsem kombo ke kámošovo známému, který kombo "opravil".. prý někde nepřiletovaný kondík... kombo mi hrálo celý večer a ráno když jsem ho zapnul tak znovu to stejný, jen brum.... chtěl jsem mu to dát znovu opravit, ale nejeví zájem.... Poradíte mi někdo co s tím?? jak a co proměřit popřípadně jestli měl někdy podobný problém?? Vytáhnul jsem z komba zesík a zkontroloval spoje ale všechno se zdá být zaletovaný...
(
hlava Hughes and Kettner Statesman Dual EL 34 + box STM 412, Kombo Fender FM212R, Gibson Les Paul studio - whine red, Epiphone les paul special II (Gibson P-94 bridge pickup), Jolana Vicomt (epiphone humbucker bridge pickup), Boss - CS3, Korg AX5G, Marshall ladička
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Re: FENDER FM 212R - Leze z něj jen brum
tipuju to na odvareny reprak (nebo oba), u tehle frontmanu nam ve zkusebne vyhorely ctyri repraky
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
doufám že to má FX smyčku ... do FX sendu si píchni sluchátka a zahrej na kytaru, uvidíš , jestli je něco s předzesem ... pokud ne tak je něco nejspíš s reprákama, na těchle apcích to odchází dost často ... (zvlášť když to tavíš)
Pánové, pánové. Proč myslíte, že by měly vyhořelé repráky bručet?
Když jen nahlas brumí, tak se někde nejspíš něco urvalo. Zkoušel jsi to kombo s jinými nástrojovými kabely? Při přepínání kanálů - reagují signalizační dioda/diody? Co když šoupneš kytaru do vstupu Return? Je trochu slyšet?
Když jen nahlas brumí, tak se někde nejspíš něco urvalo. Zkoušel jsi to kombo s jinými nástrojovými kabely? Při přepínání kanálů - reagují signalizační dioda/diody? Co když šoupneš kytaru do vstupu Return? Je trochu slyšet?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
bummere bummere ... měl jsi v ruce vyhořelýho frontmana ? já ano
...
a zvuk co vycházel z těch repráků s p******** cívkama bych klidně brumem nazval, ale pokud dotyčný nenahraje zvuk, budeme polemizovat zbytečně, pravdu můžeme mít oba, nebo ani jeden

a zvuk co vycházel z těch repráků s p******** cívkama bych klidně brumem nazval, ale pokud dotyčný nenahraje zvuk, budeme polemizovat zbytečně, pravdu můžeme mít oba, nebo ani jeden
+1, dobre vim jak to dycky skucelo kdyz to shoreloJohnyWM píše:bummere bummere ... měl jsi v ruce vyhořelýho frontmana ? já ano...
a zvuk co vycházel z těch repráků s p******** cívkama bych klidně brumem nazval, ale pokud dotyčný nenahraje zvuk, budeme polemizovat zbytečně, pravdu můžeme mít oba, nebo ani jeden![]()
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
No to bych si docela rád poslechl, ať vím, co považujete za brum.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
Elvis Pešlik
- Kontaktovat uživatele:
No já se na to vys**u, teď sem ten zesík zpátky nainstaloval do komba, že nahraji ten zvuk a ono to zase normálně hraje jakoby nic
... ale i přesto nevíte která součástka by to mohla dělat abych jí mohl popř. přeletovat??
..... jinak přepínání kanálů nereagovalo, nesvítili ani diody a kabelem to nebylo....
Lezlo z toho spíš takový hlasitý hutný praskavý prdění než brum
Lezlo z toho spíš takový hlasitý hutný praskavý prdění než brum
hlava Hughes and Kettner Statesman Dual EL 34 + box STM 412, Kombo Fender FM212R, Gibson Les Paul studio - whine red, Epiphone les paul special II (Gibson P-94 bridge pickup), Jolana Vicomt (epiphone humbucker bridge pickup), Boss - CS3, Korg AX5G, Marshall ladička
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tak reprákama to určitě nebude. Není nad rady zkušených borců... Prostě to hoď do servisu a víc neřeš,
jsi-li dosud v záruce, tak to omlať prodejci o hlavu. Studeňáky se Ti budou špatně hledat, když nevíš o co kráčí.
jsi-li dosud v záruce, tak to omlať prodejci o hlavu. Studeňáky se Ti budou špatně hledat, když nevíš o co kráčí.
Popřípadě pokud se v tom chceš vrtat, tak zkus něčím nevodivým přitlačit na různé součástky, a pokud tím najdeš, která je špatně přidělaná, tak ji přeletuj.
Takhle jsem to měl s Valvestatem.. Jeden odpor zdánlivě byl připájen dobře, ale když se na děj přitlačilo, tak to hrálo jinak ne.... Připájel jsem a bylo vyřešeno
Takhle jsem to měl s Valvestatem.. Jeden odpor zdánlivě byl připájen dobře, ale když se na děj přitlačilo, tak to hrálo jinak ne.... Připájel jsem a bylo vyřešeno
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
-
Elvis Pešlik
- Kontaktovat uživatele:
No zkouším to 4tým dnem a žádný problém..zkusil jsem do něj párkrát praštit, přenášet ho a furt hraje. Právě že kombo prodávám a mám i kupce, tak snad bude vše OK. Díky za rady... ještě zkusím přitlačit na ty součástky za běhu