Prosím o radu jsou kytary typu sg uječené ???
Pravidla fóra
-
Michael147
Prosím o radu jsou kytary typu sg uječené ???
Ahojky kytaristi prosim Vás chtěl bych se Vás zeptat na kytary sg. Chci si totiž koupit el. kytaru typu sg. Ale v hudebninách mi většinou říkají, že Sgčka jsou uječené a já osobně nehci uječenou kytaru. Zkoušel jsem si jí a nepřipadala mi uječená a seděla mi až na to že přepadavala. Dále bych se chtěl zeptat jaký typ byste poradily začátečníkovi, pro, kterého to bude první el. kytara ?? Třeba strata, les paula atd. Jinak hrají skoro 3 roky na akustiku. Prosím kdo má s sgčkama zkušenosti tak napište prosím rád bych věděl jaký mají zvuk a jestli jsou univerzálnější. Omluvte mé přihlouple otázky ale v každých hudebninách mi říkají něco jinýho a už jsem z toho mimo. Mockrát děkují.
Jinak se jedná o SG http://kytary.cz/epiphone-faded-g-400-wb/HN099086/
Ještě děkují moc za vaše rady
Re: Prosím o radu jsou kytary typu sg uječené ???
Dogmatický kec... Z jakékoli kytary můžeš vytáhnout leccos, jde spíš o to, jaké máš k tomu prostředky.Ale v hudebninách mi většinou říkají, že Sgčka jsou uječené
SG pro začátečníky - často zmiňovaný fokus, bach, dražší epiphonyNero píše:SG – alias Solid Guitar, další legendární model firmy Gibson, který byl tentokráte představen roku 1961. Znovu je osazen dvěma snímači typu humbucker, krk je též lepený, tělo je užší, jeho zvuk je ale ukřičenější a agresivnější. Oblíben je hlavně mezi rockery, i když se dá najít i v jiných hudebních žánrech.
.Dále bych se chtěl zeptat jaký typ byste poradily začátečníkovi, pro, kterého to bude první el. kytara ?? Třeba strata, les paula atd
elektricke-kytary/novacci-popis-kytary- ... t4755.html

- ...EDGE...
Nojono, i v hudebninach obcas prodavaci placaji solidni hovadiny.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Vždy jde o to, s čím se kytara srovnává... Oproti LP SG rozhodně ukřičené je. Ale dá se z něj tahat opravdu hodně zvuků a nejen ty agresivní. Stačí se podívat, kdo všechno někdy SG používal - například i Clapton nebo Santana, a ty si s nějakým extra agresivním tónem jistě nespojíš.
O G400 tu bylo napsáno opravdu hodně, použij funkci hledat. A přečti si ten článek.
O G400 tu bylo napsáno opravdu hodně, použij funkci hledat. A přečti si ten článek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
SG má kultivovaný čistý tón, který nemá problém prolézt - drží si vyšší středy pro sebe. To ti potvrdí i spousta jazzmanů, kteří s ním měli co do činění. Původně bylo vytvořeno jako nový model LP pro bleskově se rozmáhající rock'n'roll, pro který byla klasická lespaulka příliš konzervativně vypadající a poněkud drahá. Proto dostalo SG své typické rohy, tenčí krk více vystrčený z těla a tenké tělo bez javorového vršku. Následkem odlehčení má méně basů, a stejně jako všechny mahagonové kytary s lepeným krkem nemá proti jiným kytarám (zvláště Fenderům) nijak mnoho výšek, jeho zvuk se tak stal dosti středovým a velmi čitelným. Na vytaveném Marshallu samozřejmě dokáže i pěkně vřískat, ale to kdejaká kytara. Na zkreslení je to výborná kytara, její posazení spíše do středů si velmi dobře rozumí s Marshally a Voxy. Jaký zvuk vyhovuje tobě si ale musíš ozkoušet sám.
-
Michael147
Děkují všem za odpovědi. Forum mam přečtené takže odkazy mi posílat nemusíte. Bude to moje první el. kytara a já mám problem si vybrat jaky druh apod... Tady je odkaz na mladika z ameriky, který hraje na SG http://www.youtube.com/user/davedays?blend=1&ob=4 naky takový zvuk bych chtěl proto jsem si vybral kytaru typu SG. Jelikož se v el. kytarách moc nevyznám tak mě mátou různe informace od prodavaču v hudebninách proto jsem rád když mi poradíte. Jinak všem co mi zatím poradily moc děkují
bude se ta kytara hodit k mýmu Blackheartovy s MT-2 (nebo jen k Bh) nebo je to uplně jedno? 
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Je to uplně jedno, můžeš to klidně zapojit i do megafonu a bude to hrát...Kuliman píše:bude se ta kytara hodit k mýmu Blackheartovy s MT-2 (nebo jen k Bh) nebo je to uplně jedno?
No SG mám, tak ti řeknu pár věcí:Michael147 píše:Ahojky kytaristi prosim Vás chtěl bych se Vás zeptat na kytary sg. Chci si totiž koupit el. kytaru typu sg. Ale v hudebninách mi většinou říkají, že Sgčka jsou uječené a já osobně nehci uječenou kytaru. Zkoušel jsem si jí a nepřipadala mi uječená a seděla mi až na to že přepadavala. Dále bych se chtěl zeptat jaký typ byste poradily začátečníkovi, pro, kterého to bude první el. kytara ?? Třeba strata, les paula atd. Jinak hrají skoro 3 roky na akustiku. Prosím kdo má s sgčkama zkušenosti tak napište prosím rád bych věděl jaký mají zvuk a jestli jsou univerzálnější. Omluvte mé přihlouple otázky ale v každých hudebninách mi říkají něco jinýho a už jsem z toho mimo. Mockrát děkují.
- uječenost se mi původně taky nelíbila, ale člověk tomu musí přijít na chuť a to mám toho pitomýho fokuse co moc nevříská, ale když to dobře vytavíš aparát, tak aji jo, záleží jak seš nakroucenej...
- přepadávání se dá vyřešit dobrým koženým řemenem za pár stovek
- mrkni do sekce recenze vaší výbavy, mám tam recenzi na toho mojeho fokusa...
- jinak je to hodně dobrá kytara, nakroutíš na tom co chceš od hustokrutopřísného metalového beglajtu, po cokoliv jiného...
-
woro90-1
Takový zvuk vytáhneš téměř z čehokoli. Ale SG se na to rozhodně hodí. Pokud ss ale vybral SG jen podle toho, že ten kluk v tom videu hraje na SG, zamysli se nad tím ještě jednou. A vyraž do hudebnin, kde si ozkoušíš, co ti bude nejpohodlnější. První kytaru je lepší vybírat podle pohodlí při hraní než podle zvuku, pokud nechceš hned zkraje hrát krutopřísný a hustodémonský 666metal, to pak potřebuješ kytaru s humbuckery, nejlépe roztřepeného tvaru se spoustou ostrých rohů a zásadně černou.Michael147 píše:Děkují všem za odpovědi. Forum mam přečtené takže odkazy mi posílat nemusíte. Bude to moje první el. kytara a já mám problem si vybrat jaky druh apod... Tady je odkaz na mladika z ameriky, který hraje na SG http://www.youtube.com/user/davedays?blend=1&ob=4 naky takový zvuk bych chtěl proto jsem si vybral kytaru typu SG. Jelikož se v el. kytarách moc nevyznám tak mě mátou různe informace od prodavaču v hudebninách proto jsem rád když mi poradíte. Jinak všem co mi zatím poradily moc děkují
SG jsem mel, mnohoikrat jsem hral i na jiny kusy a nerekl bych ani u jedny ze je ujecena
to mi prijde jako hrozne nekytarovej pojem, vzdycky jde prece o to jak se ta kytara pouzije. ujecena muze byt (a nemusi byt) tim padem kazda. takovouhle klasifikaci bych cekal od nekoho kdo videl kytaru maximalne tak v televizi.
- ombre
- Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie
Myslíš že kytarista Black Sabbath hraje na uječenou kytaru?
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
Já bych řekl, že SG má spíš míň basů, než moře středů či výšek.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle mých zkušeností bych volil spíš termín agresivnější (charakter zvuku) než uječená. Uječená může být každá když si člověk nevhodně pohraje s další výbavou. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- citizen.one
no heled ono je to jako s kazdou kytarou, co kus, to original...ja treba mam SG co hraje tlustejs nez vetsina LP co jsem potkal, zvukem spis ke Claptonovi nebo Moorovi, nicmene povetsinou jsou tenci, ne ale zase nejak ze by to bylo uplne v haji, jestli jsou ujeceny je spis otazka snimacu a jejich serizeni, jinak snad zadnej typ kytary, o kterym by se dalo takhle nekompromisne rict, ze je ujecenej, neexistuje...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To je jen slovíčkařeníSmrťokvítek píše:Podle mých zkušeností bych volil spíš termín agresivnější (charakter zvuku) než uječená.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Pardon za OT ale jak jsou na tom ty levnější Gibson SG s tou vyvážeností ???
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis 
jak se jim to zrovna povede ve fabrice, tj kus od kusu. stejne to je i u origo SG.
Já mám Gibson SG a je fakt že má opravdu příděl Gainu a na hlavu mi nepřepadává.
- Alternátor
S tím přepadáváním celkově origo Gibsonky moc problém nemaj, bůh ví, jaký kouzlo v tom je. Nicméně je SG a SG, na to nezapomínej. Jednak se liší kus od kusu a taky značka od značky. Taže zkoušet, zkoušet a zkoušet. Aby ses nakonec nezhrozil, co sis přines domů.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida