AKG bezdrát - zapojení kabelu

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
johnatán
Kontaktovat uživatele:

AKG bezdrát - zapojení kabelu

Příspěvek od johnatán »

čau lidi,
mám už rok bezdrát AKG WMS 40 FLEXX, jsem s nim spokojenej až na jednu věc - originál AKG kabel neni nic moc (no spíš nic než moc:-))..takže jsem se rozhodl, že vytvořim kabel novej, z kvalitního drátu a konektorů Neutrik...problém se ale vyskytnul...hraje to, nechrastí, neprská, nevynechává, ALE zvuk je ořezanej na vejškách a na gainu...netušim vůbec čim by to mohlo bejt, s origo kabelem je to OK....
zapojení pinů na mini XLR je podle výrobce:
pin 1: stínění
pin 2: audio signál
pin 3: napájení + 4 V pro kondenzátor. majky
do kytary jede MONO jack, takže jsem to zapojil jenom stínění + signál a pin 3 nechal volnej...
nemáte s tim někdo zkušenost?? moc by mi to pomohlo protože ten originál kabel je spíš taková šňůrka a rád bych tam měl kvalitní kabel, nicméně originál AKG se prodává jedině zase tenhle špatnej...
předem moc díky...
vysílačka je tahle:
http://www.audiotek.cz/product-13590-ak ... -set-flexx
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
dzony

Re: AKG bezdrát - zapojení kabelu

Příspěvek od dzony »

Mám stejnou vysílačku a když jsem ji koupil, řešil jsem naprosto stejný "problém". Napájel jsem to podle schématu: http://www.mediacollege.com/audio/conne ... ojack2.gif (tuším ale, že jsou tam nějak prohozený čísla, asi jen zrcadlově podle samec/samice a úhlu pohedu), ale výsledek byl stejný, jako ten tvůj - užíralo to signál. Nakonec jsem se na to vykašlal a používám original AKG kabel. Že není kdovíjak silný mě ani nevadí, měl by být na tohle dělanej. Spíš mě trochu vadí jeho zbytečná délka a že nemá zalomenej jack, ale kašlat na to. Přemýšlel jsem i o jeho zkrácení a napájení zalomenýho jacku, ale nechce se mi takto vrtat do kabelu za sedm stovek, aby to nedopadlo stejně...
gear:
Duesenberg Starplayer Special Black - fucking awesome!!!
+ kopie Gibson Les Paul Goldtop '57, kopie Fender Stratocaster all black body, maple neck
-> Marshall JCM 2000 DSL 100 + Marshall 1960 AV
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

hele mě už se ten problém nějak záhadně sám vyřešil...vůbec to nechápu, s nastavením jsem nijak nehejbal, prostě to začalo fungovat a jede to bez jedinýho výpadku nebo jakýhokoliv jinýho problému....to Tvoje schéma nedává na tohle smysl, právě kvůli tomu +4V napájení...takhle Ti tam to napětí protejká do kytary, správně to je tak, jak to mám já, tzn. ten napájecí pin nechat bejt....zapojit živej na živej, kostru na kostru a na napájení ani nesáhnout...to Tvoje schéma se používá pokud potřebuješ hodit klasický symetrický XLR na mono jack....;-)
a jinak, kdyby někoho náhodou napadlo, jak se mohl kabel sám od sebe rozehrát, sem s poznámkama, protože pro mě je to jedna velká záhada:-)
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
podlet
Bandzone: www.bandzone.cz/podlet

Příspěvek od podlet »

Stejný problém, nevyřešen. Ani s jednou z rad co tu jsou :D
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Stejně to je i u AKG WMS80, stejné symptomy, žádné z výše uvedených řešení, investice do Sommer Cable a konektorů Neutrik/Hicon byla k ničemu...Původní AKG kabel jsem rozřezal, abych viděl, jak je to uvnitř, opravdu je to tak, jak píše Johnatán, zapojeno to mám stejně, přesto, výšky, gain, šílená ztráta, po několika pokusech šla vysílačka bráškovi na baskytaru, tam to nemá tak negativní důsledky jako na lampáči...
Die Hard or Die Home
podlet
Bandzone: www.bandzone.cz/podlet

Příspěvek od podlet »

Hele, me se to nakonec nejak vyresilo, podle me tam bejvaj nejaky problemy s kontaktama nebo nevim...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“