DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Teorge

Re: reverse delay zaroven s hraným tónem

Příspěvek od Teorge »

tomkinson:Já tě asi blbě pochopil. Myslel jsem, že chceš ten upravený signál jen v "ozvěnách" delaye.

Jestli to má být "jen" reverse ke všemu co hraješ, tak to asi nijak použitelně udělat nepůjde. Z principu, že by jsi musel mít minimálně zpoždění o délce toho, jak dlouhý by jsi ten reverse chtěl mít. Efekt prvně musí stejnou délku nahrát, aby to pak mohl otočit.

EDIT: přes několik krabiček by to určitě šlo pořešit, že by ti neupravený i reverse lezli do zesilovače zároveň, ale celé by to muselo být opožděné. A nedokážu si představit hrát se zpožděním 2s a taky záživnost toho hraní.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

a reverse je vždy digitální? nejde to udělat analogovou cestou?
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Když vynechám reverse v G-major 2, mohu zmínit line 6 echo park a dl4, samozřejmě klon echoparku od behringera EM 600, a nakonec skončit u své oblíbené mašiny na kouzla s reverse delay v kombinaci s harmonizérem, na což používám starýho Rolanda GP100, který tohle umí skvěle. Má pětihlasý harmonizér, každý hlas může být libovolně zpožděn a nastavena mu harmonie a režim hlasu, kde je právě i reverse. To vše se pak dá míchat a vytvářet slušnou psychedelii.
Naposledy upravil(a) Cybermuff dne 22.09.2011 9:14, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
tomkinson

Příspěvek od tomkinson »

díky moc všem,především cybermuffovi, ten roland zní přesně jako neco co hledám, omlouvám se, že jsem se nedokazal asi vyjadřít předtím uplně přesně ;) ještě jednou díky za pomoc, hezký den všem ;)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

z principu DELAY = zpoždění. Osobně jsem se nesetkal s delayem, kde by šlo nastavit 0ms. Tuším nejníže jsem viděl 10 - 20 ms u svého PODxt (ale už ho nemám abych to otestoval) to je pak skoro "online" reverse.
Samotný efektor který by dělal reverse bez delaye sem ještě neviděl.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

no jasně, že tam musí být zpoždění - vždy co by mohl otáčet, když by nic neměl v paměti... Může otočit jen to, co má v RAMce.
Obrázek
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Cybermuff píše:no jasně, že tam musí být zpoždění - vždy co by mohl otáčet, když by nic neměl v paměti... Může otočit jen to, co má v RAMce.
ano, ale kolem těch 10ms se s tím ještě relativně dá hrát. Jen ne všechny reverse delaye mají možnost takhle nízkého nastavení. Pořád hovořím o tom, že tázající chce co "nejrychlejší" reakci, ne klasický delay v řádech desitek či stovek ms. Jinak z principu je to jak píšeš. Nejdřív musí efekt nahrát to co bude otáčet a opakovat.
Naposledy upravil(a) pupack dne 22.09.2011 9:37, celkem upraveno 1 x.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
tomkinson

Příspěvek od tomkinson »

to jsem se právě asi mizerně vyjadřil. tím "zároveň" jsem měl na mysli, aby hráli jakoby dvě kytary - čili normalni delay + reverse
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

:mrgreen: no to je ale uplně jiná situace chlape
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tomkinson píše:to jsem se právě asi mizerně vyjadřil. tím "zároveň" jsem měl na mysli, aby hráli jakoby dvě kytary - čili normalni delay + reverse
aha, tak to pak jo :lol: z cenově dostupných a poměrně jednoduchých podlahových řešení se mi zatím na reverse asi nejvíce líbil Stereo Memory Man with Hazarai od EHX
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

60'Rock_N'_Roll píše:a reverse je vždy digitální? nejde to udělat analogovou cestou?
Ne. Lze jen najít digitální delay simulující analog schopný dělat reverse.

S tipem na EHX SMMH souhlasím :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Dark Axel píše:
tomkinson píše:to jsem se právě asi mizerně vyjadřil. tím "zároveň" jsem měl na mysli, aby hráli jakoby dvě kytary - čili normalni delay + reverse
aha, tak to pak jo :lol: z cenově dostupných a poměrně jednoduchých podlahových řešení se mi zatím na reverse asi nejvíce líbil Stereo Memory Man with Hazarai od EHX
Hazarai má kromě hlavního programu REVERSE ještě jeden reverse a ten je spojenej s prostřední sekcí MULTI TAP. Když si nakroutíš mod 1sec + rev tak si nastavíš klasickej tap delay ale když stoupneš a přidržíš switch TAP/REC, tak vyvolá obrácenou frázi. Je to nedokonalé ale zřejmě nejjednodušší, nicméně i trochu nekomfortní...

Asi se nevyhneš kombinovaní různých FX jednotek... V minulosti jsem toho měl dost a třeb ENSONIQ DP/4 má zajímavý algoritmy na dozvuk, jeho nelineární reverby jsou legendární a nepřekonané, reverse echo tam je taky, další zajímavej stroj byl DigiTech IPS-33B SUPER HARMONY MACHINE... Od Ensoniqa by stačil v podstatě model DP/2. Mě osobně přestaly digitály v souvislosti hlavně s živým hraním zajímat. Čím více ADDA konverze, tím méně přirozený zvuk, takže mi stačí ten Hazarai. A na rovinu - ty převodníky v těhle efektech jsou low end. A člověk nemá hned na EVENTIDE že?
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

suprovej tapovatelnej reverse ma line6 DL4. uzivatelsky jednoduchy a dobre plnici svoji funkci. navic v nem vsechny ty zvuky zneji super a ma looper :) akorat ma jednu velkou vadu, neni mozne jej zapojit do smycky (teda je, ale hrozi ze odejdou nejake vstupni obvody, je to primio na strankach line6).

na reverse bych teda urcite chtel tap tempo.
lostleg

Delay do 1000 Kč

Příspěvek od lostleg »

Čus, jakej delay by jste mi doporučili do 1000 Kč? Zaujaly mě ty Danelectra ae nemám s nima žádnou zkušenost.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Delay do 1000 Kč

Příspěvek od rotten77 »

Když se podívám na e-shop (kytary.cz) a dám delay do 1000, tak mi vyjde:

DANELECTRO BLT Slap Echo echo (990,-)
DANELECTRO FAB Slap Echo echo (390,-)
DANELECTRO Fab 600ms Delay Delay (690,-)

První dva nejsou delay, ale echo. Z FAB Slap Echo jde udělat přidáním jedné součástky delay (vyzkoušeno, funguje vcelku dobře) - nejsem elektrikář, ale kdybys to chtěl zjistit, tak to zjistím od známého, který mi to tak upravoval.
Jedinou volbou se tak zdá Ten 600ms delay (pokud chceš nový)

Na bazaru je teď jeden starší DOD (http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum) nebo se podívej na Aukro, je tam jeden Dinosaur (http://aukro.cz/digitalni-delay-dinosau ... 34046.html)

Za 1000 dobrej delay asi neseženeš, spíš by to chtělo našetřit aspoň tak 2000 nebo sledovat bazar a u případné nabídky si zjistit jak to hraje na YouTube.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

1000 je na delay málo pokud nechceš být zklamaný nebo nemáš hodně nízké nároky. Možná bys mohl něco sehnat na bazaru ale to by muselo být opravdu štěstí za tuhle cenu ikdyž nedávno tam bylo Dan-Echo od Danelectra za cca 1000.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ty mrňavý plastový Danelectra (FAB série a pak ta mini série) jsou dost fórový a odcházejí u nich footswitche.
Doporučil bych ti Behringer EM600 (je to modeler, kopie Line6, univerzální delay nabízející simulace analogových a páskových ech, multi tap a reverzní delaye). Bohužel, krabičky Behringer nějak zmizely z trhu, nikde je nemají na skladě.
Mrkni na toto:
http://www.jedlickamusic.cz/beta-aivin- ... ulti-efekt
Kromě výběru z několika modulačních efektů (velmi slušných - efekt vlastním) má i nezávisle zapojitelný digitální delay (nebo reverb, ovšem zvolit jde pouze jeden z nich) spínaný externím footswitchem.
Jen ta cena se mi nějak nezdá, mě stál před 2 lety skoro 3k.
Další tipy pro jednodušší (a kratší - max. 500-800 ms) levné delaye:
http://www.netshopy.cz/cz/produkt/beta-aivin-dd2
http://www.cmias.cz/hudebni-nastroje/ky ... shton.html
Dostupnost u těchto obskurních e-shopů (snad krom CMI) je ale většinou nezaručena.
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Díky všem za odpovědi :)

K Fořtovi: Tak ten multiefekt mě dost zaujal, tolik funkcí, jestli je opravdu dobrý jak říkáš, tak bych ho bral. Ta cena mě taky přijde divná, tolik funkcí a tak nízká cena.. Všude jsem viděl multiefekty minimálně o tisícovku dražší. Můžeš mi ten multiefekt nějak víc popsat? Opravdu se to vyplatí? Sorry za dotěrný otázky ae nerad kupuju naslepo :D
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

lunchie

Příspěvek od lunchie »

behringer dd-400 nebo jak se ta jebka jmenuje - za ty penize docela v pohode. Mela by to byt kopirka nejakyho bosse. Ja ji koupil kolem za necelych 600Kc. Ma jeden malej problem - jak ji vypnes, tak utne signal. Pro srovnani digitech digidelay krasne dozni. Dale jsem mel danelectro pb&j, taky levnej a svuj ucel plnil, ale ten digitech je proste lepsi. Ted mam doma ten behringer nekde v krabici a ve smycce je digitech.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“