Nastaveni aparatu doma vs. live
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastaveni aparatu doma vs. live
ja doma hraju na sucho nebo pres pocitac. a to si spis hraju s rezonatorama, dylejema a hlavne cisty zvuky.. svuj zvuk zatim jeste uplne nemam vychytanej, menili jsme ted rozestaveni ve zkusebne, a bude mi to chvili trvat najit, ale zaklad mam. tak jsem zvedavy jak bude fachat s kapelou. zkreslene hraju jen ve zkusebne a na koncerte to nemenim, jen podle bedny a podle ucha to trochu doladuju, bednu si na akce pochvopytelne netaham.
Čau, omlouvám se, spletl jsem si to s jiným koncertem.J.T1 píše:Klobasník ja sem kejtrista s Fourth Face nikdy jsem Mesu nevlastnil hraju na Kranka a druhej kytarista hraje na Triaxise ale to je jedno svým způsoben na co hraješ duležitý sou ruce a pak kytara o aparátu to není.
Kdyt se nic neděje omlouvat se nemusíšklobasnik píše:Čau, omlouvám se, spletl jsem si to s jiným koncertem.J.T1 píše:Klobasník ja sem kejtrista s Fourth Face nikdy jsem Mesu nevlastnil hraju na Kranka a druhej kytarista hraje na Triaxise ale to je jedno svým způsoben na co hraješ duležitý sou ruce a pak kytara o aparátu to není.
- citizen.one
nevim teda jak jsi se dostal k tomuhle tematu, ale z toho co pises mi pripada jakobys nebyl s tim zvukem spokojenej vubec, at uz doma nebo ve zkusebne...jinac abych prispel, tak aparat zasadne ladim tak, aby mi repraky hraly primo do hlavy, tzn. abych to neladil na zvuk nekde mimo jejich osu, ale na to, co sejme reprak...ve zkusebne to pak obvykle pochopitelne zni trochu zastrene, ale zas kdyz s tim clovek pocita, tak posleze neni treba zachranovat zvuk nekde jinde...
- ...EDGE...
Prosim o foto, chci videt, jak to vypada.J.T1 píše:nikdy jsem korekce na zesíku do véčka neměl mám basy středy vejšky na prostředku někdy sem dodám fotku
Ja jsem teda zastáncem středovýho zvuku (bassy 5 , středy 7 vejšky 4 gain 4 presence 6) a zatím jsem něměl problém že by ten zvuk někde neprolezl hraju se stejným nastavením jak venku tak doma ... nehledě na to že fakt děsně záleží na apci na každym má člověk optimální nastavení jiný a na akcích je stejně zvukař takže to co leze z apce na podiu většinou neleze pod podiem ...tím nijak nehaním zvukaře jen konstatuju že stejně 50% zvuku na koncertu dělá zvukař...
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Trochu pro odlehčení...
Nastavení Engl Fireball 100 do Engl 412 Pro, hráno s kytarou Vox SDC-33. A věřte tomu, že to mělo fakt hodně dobrý rockový zvuk...
Nastavení Engl Fireball 100 do Engl 412 Pro, hráno s kytarou Vox SDC-33. A věřte tomu, že to mělo fakt hodně dobrý rockový zvuk...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
dal bych tam vic stredu.Nero píše:Trochu pro odlehčení...
- ...EDGE...
No ackoliv to nicitelprasat myslel sarkasticky, mohl bys ubrat basy a vysky.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Vcelku zajímavý thread a ty nejrozumnější řešení tu už padla. Pokud má někdo pořád tendence s něčím kroutit a štelovat, měl by přemýšlet nad jiným aparátem. Já osobně jsem zastáncem malého aparátu na doma a velkého do zkušebny/koncerty.
ja svy nastaveni na aparatu vetsinou neznam, protoze ty genialni stribrny knofliky na rectu vypadaj stejne ve vsech polohach. nastesti se to pri transportu skoro nikdy nerozhasi, takze saham jen obcas na master 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
ono popravdě u recta to ve zvuku nějak nepoznáš, jestli se to o milimetr pohneKinx píše:ja svy nastaveni na aparatu vetsinou neznam, protoze ty genialni stribrny knofliky na rectu vypadaj stejne ve vsech polohach. nastesti se to pri transportu skoro nikdy nerozhasi, takze saham jen obcas na master
to si troufam rict ze jo. navic ty korekce fungujou jak je u mesy obvykle, tudiz pro me naprosto svehlave. jako tvrdohlavej aparat vnimam treba jcm 800 kde to fakt neni skoro slyset 
Noo ten muj marshall je takovy proste marshall
Presence 6
Master 5
Vysky 0
Basy max
Stredy max
Preamp max
Gain max
amp->kabel->kytara
a jak to panecku hraje posledni dobou
Presence 6
Master 5
Vysky 0
Basy max
Stredy max
Preamp max
Gain max
amp->kabel->kytara
a jak to panecku hraje posledni dobou
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
U mě na Voxu taky neni moc co vymejšlet. Vytažený basy, vejšky na minimu, obě preamp volume na max, master na celkem nízko. Případný změny zkreslení reguluju poťákem na kytaře.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....