Rozdíly mezi LPčkami od EPI

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
mathas

Rozdíly mezi LPčkami od EPI

Příspěvek od mathas »

Docela by mě zajímalo jestli jsou podstatny rozfíly mezi. A Jaký LP by ste koupili?
EPI LP standart
http://www.thomann.de/gb/epiphone_les_paul_standard.htm
a
EPI LP Studio
http://www.thomann.de/gb/epiphone_lpstu ... itarre.htm
a
EPI LP Sandard Plus
http://www.thomann.de/gb/epiphone_lp_st ... lus_tb.htm

Hledal jsem zde ve fóru, ale nic o studiu sem nenasel.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

LP studio je ze všech zmíněných "nejošizenější", tělo nemá klenutí a hlavně není pouze z masiv mahagonu, ale míchaný z olší, tudíž nebude hrát jako klasický LP, ale spíš ostřeji, i díky odkrytým snímačům.
LP standard je podle mě nejlepší kopie LP originálu - stejný materiály a zpracování je moc hezký, jen je třeba pečlivě vybrat dobrý kus, protože se od sebe dost lišej.
LP standard + je dražší jenom kvůli vrchní desce, která je z žíhaného javoru a vypadá ještě víc jako originál, je to čistě jen kosmetická záležitost...jinak, kdybys nehledal u Thomanna, ale tady v e-shopu, tak tam ty rozdíly máš napsaný..a po česku 8)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

Já bych koupil Standard nebo Standard plus a tak jsem koupil Standard plus.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Ony jsou tyhle kytary z mahagonu, krom toho, ze to uvadi vyrobce??
Ja na svych 2 Epi Custom nikdy nenasel po tomhle dreve ani stopu, jedina vec z mahagonu jsou snad ladici mechaniky, alespon tomu nasvedcuje kvalita drzeni ladeni..Mahagon je u Epiphonu asi jen obchodni znacka pouzivanych technologii, namisto opravdoveho nazvu dreva..
Muzu primo porovnat, protoze mi celomahagon Gibson a olso-lipo-balsa:)Epiphone stoji vedle sebe..
z tvych variant bych hledal bazarovy Standart..kdyby se ti libil Custom, davam ho pryc, staci napsat.
mathas

Příspěvek od mathas »

No custom by se mi libil, ale az tak v lednu :D. Pac ted delam jenom předběžnej pruzkum trhu :D
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Nerikej, ze neposkladas 10haku, ceka tu na tebe :)
mathas

Příspěvek od mathas »

Hele je mi 16 :D 10 klacku je pro me nenašetřitelná částka :D . Až v Lednu mi přijde stavebko, to víš no ty hovada ve spořetelně na to maj 3 měsíční výpovědní lhůtu. Ale samo jestli budeš takovej smolař a neprodáš jí do ledna tak jsem zájemce č.1 :D
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jinak vidim, ze jses z Mostu, to si pro ni budes moci dojit pesky:)
mathas

Příspěvek od mathas »

A odkud jsi? :D
humus

Příspěvek od humus »

mathas píše:A odkud jsi? :D
z Ostravy... a šup pěšky :D
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

mathas:mas SZ
ARP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ARP »

Na kytary.cz pisou ze i standart je mahagon+olse..tak jak to teda je . nevite nekdo?
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Epiphone (eshopy) vsude mate temi popisy - telo: olse/mahagon.....
Najdete kus s pruhlednym lakem a vidite pod tim mahagon, a taky ho slysite i na 17. prazci, a citite v brise ten sustain....
A pak najdete zalakovany kus, ktery ma podezrele stejny sustain jako sroubovany Ibanez, a premyslite, co se to asi skryva pod tim nepruhlednym lakem za drevo....

Proste Epiphone neverim... vybudovali si postaveni na trhu v devadesatych letech jako "dcerinna" spolecnost Gibsonu (resp. mohli delat naprosto identicke kopie se svolenim Gibsonu) kvalitnimi kytarami, ktere jsou dneska na bazaru dost cenene (kupujte!), no a ted z toho tezi a prizpusobili se trhu, takze produkuji spis kvantitu nez kvalitu...
Pri kazdy navsteve obchodu osahavam Epiny, a dnesni produkce je des... to co stoji za to, je cenove hodne vysoko (20t. a vic)

Ale je zbytecny o tom psat.... kazdy si proste pod pojmem Epiphone porad bude vybavovat "dobra kytara" i kdyz uz budou delat fakt uplny shi... staggy...
A mladosi, co hrajou rok na strata za 1500,- budou pak uneseni z toho, ze maji najednou novou "Epiphone - znacku" a vubec nepoznaji jetsli je dobra nebo ne... A kdyz uslysi treba nedoceneny Cort (taky potreba vybrat dobry kus) za polovicni penize, tak se bud budou mlatit do hlavy, nebo budou sami sebe presvedcovat, ze maj jenom nekde neco blbe nastaveny... :lol: :lol: :lol:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

No a kdyz se teda nekomu libi LP a nema zrovna moznost investovat do Gibsonu tak co am delat???... Myslim, ze i kdyz uz epi neni co bejvalo porad to jsou nejlepsi kopie toho co kopiruji... kdyz si vezmete standart plus za 14,000,- tak ktera kytara typu LP se tomu vyrovna???... a myslim ze to neni nic hrozneho a spis jde o nazor jednotlivcu... kazdy se lisi s nazorem na znacklu... nekdo mohl mit zkusenost s vadnym kusem a uz to jede... ale kdyz vezmete Fender mexico a epi standart plus, ktery je zhruba za stejnou cenu tak kvalitnim zpracovanim je na tom lip epi... to zase podle me...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

je pravda, že lidé, kterým se líbí LP jsou na tom hůř, než obdivovatelé SG...Gibson SG se dají sehnat starší klidně třeba za 18 000, LP nikoliv
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Mylann píše:No a kdyz se teda nekomu libi LP a nema zrovna moznost investovat do Gibsonu tak co am delat???... Myslim, ze i kdyz uz epi neni co bejvalo porad to jsou nejlepsi kopie toho co kopiruji... kdyz si vezmete standart plus za 14,000,- tak ktera kytara typu LP se tomu vyrovna???... a myslim ze to neni nic hrozneho a spis jde o nazor jednotlivcu... kazdy se lisi s nazorem na znacklu... nekdo mohl mit zkusenost s vadnym kusem a uz to jede... ale kdyz vezmete Fender mexico a epi standart plus, ktery je zhruba za stejnou cenu tak kvalitnim zpracovanim je na tom lip epi... to zase podle me...
zkousel jsem jich vic... osobne me zaujal Joe Perry, ale i ty od 13-14ti tisic (s pruhlednym lakem) hrali pekne... nejaky ty drobny kosmeticky vady holt uz clovek nejak prekousne, nebo si necha doopravit....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Nechapu co myslis pod pruhlednym lake... zatim jsem nevidel zadny Epi LP v barve prirodniho dreva... A tim, ze hraji pekne myslis to, ze maji v sobe mahagon???
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Mylann píše:Nechapu co myslis pod pruhlednym lake... zatim jsem nevidel zadny Epi LP v barve prirodniho dreva... A tim, ze hraji pekne myslis to, ze maji v sobe mahagon???
Ono možná nepůjde ani tak o barvu, jako spíš o strukturu toho dřeva :wink:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

No a jak poznas strukturu toho dreva, kdyz je to prestrikany??? Treba Epi LP Standart plus maji zihanou desku... jdou tam videt "linie dreva"(nebo jak se to jmenuje), ale ta deska je z olse...az pod ni je mahagon, takze jak mam poznat "linie dreva"???

A jeste bych se chtel zeptat...snad me pochopite... proc jedno to LP ma ladici koliky takove chromovane ve tvaru jakoby pulkruh, a stejna druha kytara ma takove ty koliky no ze nejsou v chromu...takove ty nekulate... nevim jak to popsat...
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Mám SGčko od Epiphonu, pod uštíplým kusem laku se kupodivu opravdu skrývá mahagon, ač tomu někteří kritici nemusí věřit, navíc se teda petrpeter uvedl tím, že nerozezná mahagon od olše, která je vidět pod poloprůhledným lakem LP :) ale co, odpuštěno, jestli to opravdu pozná zvukově, tak všechna čest... myslím si, že u toho zvuku se projevuje spíš kvalita mahagonu, než to, že by tam místo něj dávali něco jinýho.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“