Jednoduchy nahravaci program?
Pravidla fóra
- citizen.one
Jednoduchy nahravaci program?
Tak jsem si poridil konecne zvukovku, preamp a pak mikrofonu...cili krom toho, ze diky zacatku skoly za chvili zas nebude cas s tim delat, bych chtel vedit, jestli existuje nejaky program typu audacity, ktery ale nataci v podobne kvalite jako DAW typu Cubase, ProTools atp.
Potazmo teda Cubase i ProTools mam - zatim v trialech, ale je to krapet slozitejsi a hlavne kdyz potrebuju stocit zaznam jen na booku, tak se blbe pracuje na te mrnave obrazovce.
no a audacity krom toho ze nenabizi nez tocit stopu po stope, se mi zda ze ma nejak nic moc zvuk - hlavne oproti Cubase. Cili bych byl rad i kdyby to dokazalo jet na par stopach naraz.
otazka tedy jestli je lepsi najit neco jineho jednoducheho na obcasny zaznam nebo se radsi poradne naucit se zminovanymy a delat jen na nich...
Potazmo teda Cubase i ProTools mam - zatim v trialech, ale je to krapet slozitejsi a hlavne kdyz potrebuju stocit zaznam jen na booku, tak se blbe pracuje na te mrnave obrazovce.
no a audacity krom toho ze nenabizi nez tocit stopu po stope, se mi zda ze ma nejak nic moc zvuk - hlavne oproti Cubase. Cili bych byl rad i kdyby to dokazalo jet na par stopach naraz.
otazka tedy jestli je lepsi najit neco jineho jednoducheho na obcasny zaznam nebo se radsi poradne naucit se zminovanymy a delat jen na nich...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jednoduchy nahravaci program?
Cockos Reaper http://www.reaper.fm/
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Podepisuji. Mne naprosto vyhovuje a oproti vetsim a drazsim konkurentum mi v nem nic nechybi.pupack píše:Cockos Reaper http://www.reaper.fm/
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
ha dik!
btw s tim audacity se mi to zda nebo to opravdu nahrava nic moc? kdyz si na zvukovce dam primej monitoring, tak to zni super a kdyz to na stejny nastaveny stocim, tak celkem bida...
btw s tim audacity se mi to zda nebo to opravdu nahrava nic moc? kdyz si na zvukovce dam primej monitoring, tak to zni super a kdyz to na stejny nastaveny stocim, tak celkem bida...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
noo popravde, podle me by software nemel mit vliv na kvalitu nahravky, resp. o prevod se stara zvukovka/prevodnik a software by to mel jen "zapsat". Ale nekdo technicky víc sotisfikovanější by to mohl rozvinout. Já osobně si myslím, že bud tam máš něco nedobře, nebo je to subjektivní pocit.
Spis dokazu vnimat, ze jinak přehrává různý software.
Spis dokazu vnimat, ze jinak přehrává různý software.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ano, neco bude spatne nastaveny. tipnu si, ze vstup visi i v prehravacim mixu.
Já se Audacity musím zastat, už dva roky s ním mastruju živé nahrávky koncertů stažené z mixu a nemůžu si stěžovat. Zpracovaná nahrávka je vždy lepší než původní. Ale nahrávám na samostatný záznamník. Takže je možný, že ta tvá zvukovka nebude nic moc (při direct monitoringu se ti analogově propojí vstup a výstup, takže v tom nejsou AD/DA převodníky) a nebo to máš špatně nastaveno v programu/Windows. V jaké kvalitě to nahráváš?
Zvukař z Podkrkonoší
- citizen.one
jo copak ja vim
asi 44,1kHz
je to RME Fireface UC, coz sice nebudu tvrdit, ze je nejak profi, ale slysel jsem z toho uz velmi solidni nahravky, takze v ni chyba nebude...spis s tim asi krapet zapasim...no jdu zkusit ten program...
je to RME Fireface UC, coz sice nebudu tvrdit, ze je nejak profi, ale slysel jsem z toho uz velmi solidni nahravky, takze v ni chyba nebude...spis s tim asi krapet zapasim...no jdu zkusit ten program...
- citizen.one
tak jsem se k tomu ted konecne dokopal...no a ten reaper nemuzu si pomoct, zni proste lip...
ma to vic prostoru a celkove je to prokreslenejsi a vernejsi...kazdopadne oba toceny na uplne stejny podminky...a navic audacity mi dvakrat stacilo klasicky spadnout, zatimco tadyto vypada o dost stabilnejsi...
co me jeste zajima je, ze mi do signalu leze neco jako papinak, takovej piskot vsude...nevim odkud by to mohlo vazbit, pruchod do repraku jsem utip...tak me napada ze to taky muze byt tim, ze kartu jsem napojil na rozdvojku, ktera je napojena na dalsi rozdvojku a na tomhle stromku je pocitac a bedny ktery celkem samovolne vydavaji ruzny pazvuky, takze by me to asi ani neprekvapilo...
j a je normalni ze musim mit u dynamik vytazeny preamp az na nekam -65dB aby mi to vzalo na akorat hlasitost?
a jak se resi to (byt vyrazne) mensi zpozdeni karty kdyz tocim do sterea?
popr. by me zajimalo jeste reaper umi tocit i do vicero stop, jakoze treba vsech 8mi co mam k dispozici...
ma to vic prostoru a celkove je to prokreslenejsi a vernejsi...kazdopadne oba toceny na uplne stejny podminky...a navic audacity mi dvakrat stacilo klasicky spadnout, zatimco tadyto vypada o dost stabilnejsi...
co me jeste zajima je, ze mi do signalu leze neco jako papinak, takovej piskot vsude...nevim odkud by to mohlo vazbit, pruchod do repraku jsem utip...tak me napada ze to taky muze byt tim, ze kartu jsem napojil na rozdvojku, ktera je napojena na dalsi rozdvojku a na tomhle stromku je pocitac a bedny ktery celkem samovolne vydavaji ruzny pazvuky, takze by me to asi ani neprekvapilo...
j a je normalni ze musim mit u dynamik vytazeny preamp az na nekam -65dB aby mi to vzalo na akorat hlasitost?
a jak se resi to (byt vyrazne) mensi zpozdeni karty kdyz tocim do sterea?
popr. by me zajimalo jeste reaper umi tocit i do vicero stop, jakoze treba vsech 8mi co mam k dispozici...
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Víc stop zaráz by neměl být problém. Přidáš si kolik potřebuješ stop, u každé nastavíš potřebný vstup a potom ty které chceš nahrávat označíš tím červeným Record Arm buttonem. Když spustíš nahrávání rozjedou se všechny.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- citizen.one
j jasne, k tomu jsem dosel, spis ze v mapovani vstupu se mi zobrazilo bud nejaky to mapovani windows automaticky ktery obcas slape, obcas ne...a nebo pak vstupy po parech, tzn. 1+2, 3+4 atp...a reaper pak u vstupu nabize bud Left/Right nebo Left+Right, nic vic, mozna kdybych se v tom hrabal vic, tak asi ok, kazdopadne diky moc za tip, vypada to, ze s tim budu o dost spokojenejsi nez s Audacity...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ovladač, ovladač, ovladač..!!! A s tím i případná konfigurace v rámci programu (čili Reaper). Například v Cubase lze nakonfigurovat buď "MONO Bus" nebo "STEREO Bus". Což ve výsledku znamená, že se buď pro stopu nabízí jeden vstup nebo Left/Right půlka. Jde jen o konvenci.
P.
P.
V reaperu se nastavuje rozsah vstupu, standardne tam mozna jsou jen prvni dva stereo. Mrkni se do nastaveni 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
j no, rikam ze s tim trochu zapasim...
btw. to piskani v nahravce jste se nesetkali nekdo?
a nepiska to jen v nahravce, ale i kdyz treba propojim kytaru do guitar rigu...
edit: tak po prepojeni karty na zasuvku z vedlejsiho pokoje je to vyreseno
btw. to piskani v nahravce jste se nesetkali nekdo?
a nepiska to jen v nahravce, ale i kdyz treba propojim kytaru do guitar rigu...
edit: tak po prepojeni karty na zasuvku z vedlejsiho pokoje je to vyreseno
mějte na paměti že Audacity nepoužívá ASIO ale WDM tudíž pokud nahrávání ve Windows není v pohodě pak není v pohodě ani v Audacity. Někdy se mi stalo že ASIO šlo ale wdm bylo hrozny a na opak
Zdravím,potřeboval bych radu ohledně reapru.Zatím se z programem seznamuji,na vše základní už jsem nějakým způsobem došel,akorát nemůžu přijít na to,jak mám udělat abych nemusel zahrát celý song na jednou bez chyby(myslím do té jedné stopy).Prostě abych mohl nahrát rif nějak ho označit,pak se vrátit o něco zpátky začít hrát,ale nahrávat aby se začalo až v ten moment kde to bude označený.Doufám že chápete co po vás chci a že to jde.Zatím to řeším způsobem že mám každý rif v jiné stopě a pak tam mám těch stop mraky.Předem díky za rady.
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
Options -> New recording that overlaps... -> Trims existing items...
Díky za rychlou odpověď,hned vyzkouším.
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
a jeste k tomu druhymu:
Options -> Metronome/pre-roll -> Metronome/preroll settings -> Preroll before recording
Options -> Metronome/pre-roll -> Metronome/preroll settings -> Preroll before recording
Bohužel v OPTIONS tuto nabídku nemám
,mám verzi 2.58.