trigery
Pravidla fóra
-
willy/šali
trigery
čau bicmenky a bicmeni,prosím je někdo kdo používáte trigery? jaký máte skušenosti ,má to nějakou výhodu?
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: trigery
Nepoužívám triggery. neznamená to však že s tím nemám osobní zkušenost
Pokusím se ti odpovědět takto. nejčastěji používané triggery jsou jednoznačně od firem DDRUM a YAMAHA. Vlastně ani nevím, jsou-i na trhu i jiné
Jistě ale ano. každopádně je tohle prověřená kvalita v relativně všší cenové hladině. Pokud někdo chce ušetřit, nejspíše se pustí do stavby doma sám. někde koloval i přesný plánek a mám kamaráda bubeníka, co to podle toho zhotovil. Nicméně není to podstatné, jedná se o obyčejné piezočidlo (v dostání za nějakou desetikorunovou cenu v každé prodejně radioamatérských součástek), to celé chemoprenem nalepené na kusu ohnutého plechu a vybaveno jack konektorem 
V podstatě jde principiálně o snímání úderu určité intenzity... de fakto takový spínač při nárazu, jako mají třeba airbagy v autě
Na celém zvuku soupravy přez triggery je podstatný zvukový odul, nikoliv až tak ty hle čidla.
V muzice se to pokud mám přehled používá hlavně v žánru určité odnože tvrdšího metalu, kde se, hlavně u kopáků, používá poměr smíchání elektronického zvuku (modul spouštěný triggerem) a akustického zvuku bubnu samotného. vyzní to potom hodně "bombasticky" ale jen pro některé ucho. mě například sedí víc klasický zvuk bubnu.
Co se týče triggerování celé sopravy, tak to samozřejmě lze také, ale trochu mi pak uniká smysl. Chci-li docílit proměných zvuků své souravy, případně jim přiřadit nějaké futuristické elektronické zvuky z banky modulu, pak je o moc praktičtější koupit rovnou elektronickou soupravu bubnových padů! Akustická sada je totiž při 100% triggerování degradována na obyčejný "držák" triggerů a to je při cenách i rozměrech akustických bubnů docela zbytečné.
Můžu vědět, proč se o trigerování zajímáš??? Doplňuješ vědomosti, nebo chystáš experimentovat, případně chceš dosáhnout zvuku soupravy, jaký se ti nedařáí bez triggerů vyloudit??, Fakt mě to zajímá..... jsemprostě zvědavá

Pokusím se ti odpovědět takto. nejčastěji používané triggery jsou jednoznačně od firem DDRUM a YAMAHA. Vlastně ani nevím, jsou-i na trhu i jiné
V podstatě jde principiálně o snímání úderu určité intenzity... de fakto takový spínač při nárazu, jako mají třeba airbagy v autě
V muzice se to pokud mám přehled používá hlavně v žánru určité odnože tvrdšího metalu, kde se, hlavně u kopáků, používá poměr smíchání elektronického zvuku (modul spouštěný triggerem) a akustického zvuku bubnu samotného. vyzní to potom hodně "bombasticky" ale jen pro některé ucho. mě například sedí víc klasický zvuk bubnu.
Co se týče triggerování celé sopravy, tak to samozřejmě lze také, ale trochu mi pak uniká smysl. Chci-li docílit proměných zvuků své souravy, případně jim přiřadit nějaké futuristické elektronické zvuky z banky modulu, pak je o moc praktičtější koupit rovnou elektronickou soupravu bubnových padů! Akustická sada je totiž při 100% triggerování degradována na obyčejný "držák" triggerů a to je při cenách i rozměrech akustických bubnů docela zbytečné.
Můžu vědět, proč se o trigerování zajímáš??? Doplňuješ vědomosti, nebo chystáš experimentovat, případně chceš dosáhnout zvuku soupravy, jaký se ti nedařáí bez triggerů vyloudit??, Fakt mě to zajímá..... jsemprostě zvědavá
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
-
willy/šali
spíše jsem zvědavej,a přemýšlím ,co mě čeká a nemine.Mrzí mě , když se přijedu někam podívat a poslechnout na bigboš,nebo metal,vetšinou ucho trpí.když přijde nějaká smaženice bicí si můžu leda domyslet.Samořejmě prostor,akustika atd.Hledám prostě něco...?když jsem hrávávál 1987-1997 ,tak trochu jsem přetahoval blány ,a bylo to konkrétnější.dnes se docela často hraje na malý průměry a tam to bývá v celku v poho.I já jsem docela ulítlej na malý průměry a hloubky korpusů.Proto taky zatím zdálky vyhlížím své budoucí pdpéčka.prostě jen tak vyzvídám. takových otázek bude daleko daleko více ,než chytím zase ten správný krok já nebo můj syn.jsem rád žě to tady má trochu úroveň.Díky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - ale to je věc, kterou ti triggery mohou, ale také nemusí vyřešit. Samozřejmě jedna věc je nazvučení, ale druhá věc je ta, že i když budeš mít triggery na jednotlivých bubnech, bude tam i jejich zvuk - takže moc experimentů se s tím asi neudělá.
P.
P.
- Monikad
- Rádce
Otázek se neboj, dáme hlavy dokupy a podebatujeme. zdá se že jsi také jeden z těch dříve narozených, takže si budeme rozumětwilly/šali píše:spíše jsem zvědavej,a přemýšlím ,co mě čeká a nemine....... zatím zdálky vyhlížím své budoucí pdpéčka.prostě jen tak vyzvídám. takových otázek bude daleko daleko více ,než chytím zase ten správný krok já nebo můj syn.jsem rád žě to tady má trochu úroveň.Díky
Zaráží mě jen to o těch PDP (jak víme je to licenční bratranec od DW) ve spojení s triggery. To mi přijde jako zneuctění. Zaplatit celkem balík za kvalitní sadu a pak ji de fakto zvukově odrovnat a lidem nabízet umělotinu z modulu. Popřemýšlej nad tímhle......
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
- Monikad
- Rádce
To si nemyslím. jasně, v nějaké "komůrce" 5x5metrů je slyšet i vrzání podlahy, ale na běžném podiu polez ven jen zvuk triggerů, pokud jima osadí soupravu komplet. Akustický zvuk bbnu je ovšem třeba trošku utlumit hlavně kvůli nějakému nazvučení plechů, neboť nepředpokládám, že by kolegáček šel i do elektronických plechů....pavlii píše:Mno - ale to je věc, kterou ti triggery mohou, ale také nemusí vyřešit. Samozřejmě jedna věc je nazvučení, ale druhá věc je ta, že i když budeš mít triggery na jednotlivých bubnech, bude tam i jejich zvuk - takže moc experimentů se s tím asi neudělá.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to vlastně ano. No uvidíme, jak se totok bude vyvíjet, taky jsem zvědav.
P.
P.
je to už pár let co jsem přes to jel, s triggery a s moduly mám několikaleté zkušenosti. Placky jsem kupoval ty za 5 korun v elektrosoučástkách a pájel jsem si to sám. Připadlo mi to levnější než hotový kusy za stokoruny.Nějaký moduly jsem vystřídal a nakonec jsem si nechal legendárního Alesisa D4.
Výhody: "zvuk" bicích bez problémů v jakémkoli prostoru, odpadají mikráky, stojany a nekonečné zvučení, často bez uspokojivého výsledku.
Nevýhody: nezní nástroj ale modul, triggery nepoberou jemnou techniku - hlavně malý bubínek je pruser
Nyní to nepoužívám a už bych se k tomu nikdy nevracel.
Výhody: "zvuk" bicích bez problémů v jakémkoli prostoru, odpadají mikráky, stojany a nekonečné zvučení, často bez uspokojivého výsledku.
Nevýhody: nezní nástroj ale modul, triggery nepoberou jemnou techniku - hlavně malý bubínek je pruser
- Monikad
- Rádce
Taky tak!!!pehve píše:........ triggery nepoberou jemnou techniku - hlavně malý bubínek je pruser