Relic look na strata
- johnyluthier
Re: Relic look na strata
kluci ja nevim... nas ve skole ucej a rika to kazdej kdo ma ke kytaram urcitej inteligenci a citem pro umeni odvozenej vztah, ze kazda kytara je jako zenska a chce to chovat se k ni jako k zensky... mne kdyby nekdo rekl ze si chce udelat na kytare relic tak mu asi vrazim... pokud si na kytaru udelate relic tak je to jako by ste zmlatili svoji babu... a to je ubohost... at uz je to levna holka z pradelny nebo baronka ze zamku, nikdo nema pravo se k ni takhle chovat... pokud ale s tou kytarou zestarnete a budete pak lezet na smrtelny posteli, oba odreny, zezloutly a hnusny... jo, to ma panecku citovou hodnotu...
Asi budu litovat, že vůbec reaguju, ale když si někdo chce svoji VĚC upravit, tak aby se líbila jemu, coby jejímu MAJITELI, tak nevidim jedinej důvod proč mít takový kecy.. mimochodem, já bych taky relic nechtěl.
A srovnávat kytaru a ženskou z tohohle hlediska.. To snad nemyslíš vážně
A srovnávat kytaru a ženskou z tohohle hlediska.. To snad nemyslíš vážně
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Přirovnání kytary a ženský sedí,ale s tím relic je to jinak..Hrát na zcela zalakovanou kytaru je jako sex s oblečenou ženskou.Relic je svlékání...Já ho také nechtěl,ale když jsem se dostal náhodou ke kytaře,která ho měla,tak po 2 dnech už nechci žádnou bez něj.Chce to zkusit a nemít předsudky!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Rozumná řeč,pod to bych se podepsal...grock píše:Přirovnání kytary a ženský sedí,ale s tím relic je to jinak..Hrát na zcela zalakovanou kytaru je jako sex s oblečenou ženskou.Relic je svlékání...Já ho také nechtěl,ale když jsem se dostal náhodou ke kytaře,která ho měla,tak po 2 dnech už nechci žádnou bez něj.Chce to zkusit a nemít předsudky!
Johnylutier -
co je moc, to je moc, ale záleží na vkusu a jak správně píše grock - z tebe mluví předsudky.
Já svoji práskačku mám taky odrbanou a ne uměle. Ale ta kytara tím pádem má svůj život.
To si pak člověk zavzpomíná, jó, todle je odrané z prvního koncertu, když jsem musel mět kejtru pověšenou na popruhu od báglu a ta kreténská sponka to odrýpla ... a tady mě tam na loňského silvestra spadly štípačky ... atd ... pokud je to přirozenou cestou, líbí se mi to skoro vždy. Pokud je to uměle, tak to málokdy vypadá věrohodně. Ale každému jeho chuť.
A to o mlácení žen - to mi přijde jako zoufalá snaha moralizovat.
Umělý relic je blbost, kýč. To nejsou předsudky, ale vkus.
Přirozené stárnutí budiž, ale štípačky k tomu nepatří. Semtam taky něco odřu, a štve mě to pořád. Snesu rýhy od trsátka klidně na dřevo, ale né stopy blbého špatného zacházení.
Přirozené stárnutí budiž, ale štípačky k tomu nepatří. Semtam taky něco odřu, a štve mě to pořád. Snesu rýhy od trsátka klidně na dřevo, ale né stopy blbého špatného zacházení.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
tak já jsem si tam ty štípačky nehodil naschvál, ale ta díra tam mě nesere. A když je to odrbané používáním, tak proč ne. Čím víc, tím líp, ale zas ne moc. Prostě tak akorát.
Mám 11 let starý strat relic.Který šrám na něm je umělý a který pravý na něm nepoznám.Když mluvím o relic úpravě,tak nemám na mysli brusku ala worn z mexika.Ono je to navíc i o psychice,když jsem měl úplně nový ´57 vintage bez škrábanečku,bál jsem se na něj skoro sáhnout,natož se na podiu trochu pohnout,u relic kytary myslíš už jen na hraní,pasuje jak zajetý džíny...Já bych trochu brzdil u úpravy kovových částí,zvláště oxidace kamenů na teleti je šílená,nedá se skoro pohnout šrouby a seřídit,ale lak tam jsem pro.Myslím,že i v knize Vše o kytarách jsem četl,že i první hráči na tele objevili,že bez laku to hraje líp a sami ho škrabali dolů...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
grock - mohl bys hodit fotku ? 
Když koupím v zastavárně 30 let starou krasavici odřenou všude, na dřevo, rezavé šroubky, převrtané poťáky atd, tak to beru, mám ji rád, je to bomba.
Štvou mě ty uměliny, puboši s pilníkem a kyselinou, debílkové mlátící tělama o asfalt...
Štvou mě ty uměliny, puboši s pilníkem a kyselinou, debílkové mlátící tělama o asfalt...
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
jiste,,to je ale neco jineho,to je debilita.....
- ombre
- Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie
Svatá pravda,dá se tomu lehce pomoct ale válet kytaru po asfaltu a třískat do ní kladivem je ko..tina.Rocky_MK píše:jiste,,to je ale neco jineho,to je debilita.....
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
- johnyluthier
hosi... vzdyt sem to napsal tak ze pokud to je prirozeny tak s tim nemam problem... taky nemam vsechny nastroje v uzasnym stavu a vlastne uz vsechny nastroje na ktery hraju utrpely nejaky sramy... ale kdyz si borec koupi kytaru v bazu a zacne s ni mlatit o asfalt a rejt do ni bruskou, tak promin, ale je to debil... navic kdyz napise neco ve smyslu "no a co... vzdyt to je jenom smejdacka kytara"... a to se svlikanim zensky... zajdi si za svym lokalnim kytararem at ti udela bilej nastroj a nemusis nic prznit frajere...
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
To je na internetu krásný tohleto. V reálu se vám nestane, že by do "klubu přátel zahradního plastovýho nábytku" přišel troll, řekl: "Dobrej, plastovou židli si koupí jenom debil. Učili mě, že židle je jako holka. A dřevo rulez." a zase odešel. Miluju internet.
1.já nic neprzním a relic nevyrábím,já si ho hotový kupuji.Psal jsem,že když jsem si koupil relic strat z (výroby) od majitele po 10 letech používání,tak na něm nepoznám "umělý" šrám od "pravého",relic úprava nejsou jen jen ty šrámy,ale i hlavně popraskání laku a jeho vyšší prodyšnostjohnyluthier píše:hosi... vzdyt sem to napsal tak ze pokud to je prirozeny tak s tim nemam problem... taky nemam vsechny nastroje v uzasnym stavu a vlastne uz vsechny nastroje na ktery hraju utrpely nejaky sramy... ale kdyz si borec koupi kytaru v bazu a zacne s ni mlatit o asfalt a rejt do ni bruskou, tak promin, ale je to debil... navic kdyz napise neco ve smyslu "no a co... vzdyt to je jenom smejdacka kytara"... a to se svlikanim zensky... zajdi si za svym lokalnim kytararem at ti udela bilej nastroj a nemusis nic prznit frajere...
2 mám i druhou stejnou BÍLOU ale NOS a když jsem si na ní udělal první ťukanec,tak mě štve.Ale to nic nemění na faktu,že na relic kytaru se hraje líp,stejně tak na starou kytaru se hraje líp.Už jen proto,že k ní nepřistupuješ s obavou,že ji pokřtíš tím prvním šrámem a soustředíš se jen na to hraní.
3.to,co je na mexických "worn" není relic,viděl jsem i nepovedený relic na Gibson goldtop od T.Marphy,kde všechny praskliny v laku vedly jedním směrem(koupil známý za 150.000!).Nepleť si relic a "napodobeninu relicu"!
Mám rád opotřebovaný věci s patinou. Ale dělat umělou patinu na novejch věcech je prostě nevkus. U všeho, nejen u kytar.
jenže dělat relic na kytaře není jen patina,to je jen jedna stránka věci a navíc ne ta hlavní v tomto případě,třeba zadní strana krku přímo ovlivňuje hratelnost.Mě třeba otravuje ta oxidace kovových částí,hlavně na kobylce,tam je to daň estetice,ale u dřevěných částí je to opravdu přínos.
OK, odstranění laku z krku je jiná věc, to není relic, ale legitimní přistup, věc názoru. Relic v dnešním slova smyslu je, když ten lak sundáš střepem z pivní lahve a zabrousíš podrážkou martensky.
Mimojiné, viděli jste na živo Dodo Doležala? Mě dost štval, jak po stratovi šlapal, hrana pódia měla ostrou hliníkovou lištu, a von tím krkem do té lišty furt narážel.
Mimojiné, viděli jste na živo Dodo Doležala? Mě dost štval, jak po stratovi šlapal, hrana pódia měla ostrou hliníkovou lištu, a von tím krkem do té lišty furt narážel.
-
woro90-1
Ne vždy relic napodobuje léta špatného zacházení. Ale napodobit léta dobrého zacházení s občasným lehkým škrábnutím je přece jen daleko těžší. A na nástroj, který je už celý pokrytý drobnými škrábanci a prasklinkami se hraje lépe, člověk se nemusí starat, že když se rozvášní, poškrábe lak - on už poškrábaný je. Většina lidí má ráda vybledlé džíny (já moc ne), tohle je něco podobného. Orezlý HW nemusím, to je v rozporu s funkčností, ale dobře udělaný relic nemám problém akceptovat. Existuje spousta vkusných variant a způsobů jak to udělat, ačkoli bych si takovou kytaru asi nekoupil.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
U všeho ? Co modelářství ? Je to sice trochu OT, ale když říikáš u všeho, tak u všeho.kmensik píše:Mám rád opotřebovaný věci s patinou. Ale dělat umělou patinu na novejch věcech je prostě nevkus. U všeho, nejen u kytar.
Patina na modelech je dost zásadní věc. Líbil by se ti model tanku naleštěný a neposkvrněný, nebo radši zdravě zablácený a odřený ? Vypadá to reálněji, ne ?
A co tenhle nereálně čisťoučký jak-3 :

Oproti daleko reálnějšímu Zeru :

nebo He-111Z:

Svým způsobem je to taky relic look. A vypadá výborně, pokud to člověk umí a nepřežene to.