Na co hrajete?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Rommy

Příspěvek od Rommy »

To Maples: Blahopřeji Ti ke šťasné koupi PRSíčka!!! :) :wink: Myslíš, že bys mohl nějak zprostředkovat zvukovou ukázku? :wink: Pochlub se, beztak určitě při hraní táhlých sólíček každou chvíli koukáš, jestli Ti z komba nekape med :D 8) :wink:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

ale nekecej 8) jen bych Ti chtěl takle poděkovat za nabourání po vyslechnutí, jak hraje Carvin;) vidíš, narazil jsem na nabídku Belair za 13 500,- a jel jsem si ho vyzkoušet...no a nedalo mi to, za tu cenu je to královský aparát! už máš taky toho svýho Vintage 16?
s tou nahrávkou - muselo by toho bejt tolik! každá z 5 poloh přepínače snímačů, na obou kombech, tolik zvuků :roll:
ale pro informaci bych Ti něco mohl poslat :D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

nozaki píše:
Maples píše:bral bych to opačně, podívej: když máš levnější kytaru a dobrej celolampovej aparát, tak ti to bude hrát skvěle, díky kombu, pak si časem našetříš na pořádnou kytaru a do tý doby jsi v suchu. kdežto když si hned koupíš kytaru třeba za 50 a hraješ na nějákýho bychrchlanýho trandáka, nebo přes preamp někam do PC nebo tak, nikdy nedokážeš zvukově ten nástroj ocenit, nebude poznat rozdíl mezi kopíí a originálem...to umí rozlišit jen dynamickej lampovej aparát.)
Presne tak!Dulezitejsi je mit nejdriv poradny aparo a pak si vybrat poradnej nastroj.Opacne je to o nicem...Sam jsem tomu driv neveril a koupil jsem si nejdriv lepsi kytaru i kdyz jsem mel nic moc kombo :D Znova uz bych takovou chybu neudelal.
já jsem zvlolil jinou taktiku

cvičím doma na malé kombíčko, koupil jsem si kytaru svých snů podle možností mé peněženky, udělám si radost vyměněním snímačů za nové, zkusím nějaký multiefekt a na tom si vyjasním co chci a co nechci používat, koupím pořádný kabel a až pak přijde na řadu investice do komba snů :) ale až budu jeho výkon potřebovat, ne dřív
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

nozaki píše:Presne tak!Dulezitejsi je mit nejdriv poradny aparo a pak si vybrat poradnej nastroj.Opacne je to o nicem...Sam jsem tomu driv neveril a koupil jsem si nejdriv lepsi kytaru i kdyz jsem mel nic moc kombo :D Znova uz bych takovou chybu neudelal.
No vidíš a já si myslím opak...důležitější je podle mě nástorj než aparatura.. :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
mathas

Příspěvek od mathas »

Presne tak, v ruce drzis kejtru a ne kombo. To je jako by si dal na skodovku gumy z F1, myslis ze ten rozdil poznas?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to je blbost;)
jestli je důležitěšjí kytara, tak jdete hrát, jděte na zkoušku a machrujte tam s elektrikou nasucho...aparát je ta věc, díky který je ta kytara aspon slyšet, ale nejenom to, v dnešní době na něm záleží mnohem víc, aparát nechá vyniknout drahýmu nástroji a levnýho vyzvedne...ale špatnej aparát pose*e zvukem i tu nejpropracovanější kytaru...nejde o výkon, ale o zvuk
(aneb na velikosti nezálěží, kolikrát se to lidem eště bude vtloukat do hlavy)? ale dobře dobře, každej má svůj názor já vim já vim :idea:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

lépe řečeno - dej do škodovky volant z ferari, a nebo do ferari volant ze škodovky - držíš volant, ale ostatní záleží na aparátu, tedy autě, ne?
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

já sem taky toho názoru že je lepší mít top aparát než, top kytaru s šitovym kombem...

asi takhle- když vemu nějakou typicky šitovou kytaru, třeba svojí dimaverku a píchnu jí do kvalitního lampovýho apoše, ideálně nějakýho Ampega nebo luxusnějšího Kustoma bude znít rozhodně líp, než když vemu Fender Stratocaster a píchnu ho třeba do malýho 10W chrlátka Tenson. Záleží na aparatuře, protože aparatura je to, co dostane ten zvuk z tý kejtry
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já to smaozřejmě beru z toho uhlu pohledu, že koupím kvalitní jektru a obrat začnu šetřit na lepší apec :-) Ne že jako mám super kytaru a sh*t apec a jsem bůh :-)
Jako s kytarou pujdeš jinam, tam budou mít nějakej slabší (zvukově) apec a pobliješ se ze své kejtry :-) Zatímco když bdueš mít horší aparát a svoji kytaru pak do něčeho pichneš tak možeš byt překvapenej jedině příjemně :-)
Tohle je podle mě ale individuální pohled na věc, jako když někdo přeferuje spostu ozdob a někdy radši strohost, ale přehlednost..každý to má jak chce a je to jeho věc, tohle nejde tvrdit že "je to lepší takhle" :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Folťas

Příspěvek od Folťas »

tak tak záleží hlavně na tom jestli máš na co ve zkušebně hrát alesoň na zkouškách a do té doby než našetříš na něco silnějšího navíc ta moja kejtra je z ameriky a odtamtud bych si těžko nechal dovézt 30ti kilovou hlavu :D
RUSH RULES!!!
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Folťas píše:tak tak záleží hlavně na tom jestli máš na co ve zkušebně hrát alesoň na zkouškách a do té doby než našetříš na něco silnějšího navíc ta moja kejtra je z ameriky a odtamtud bych si těžko nechal dovézt 30ti kilovou hlavu :D
No tak to že "máš na co hrát" se předpokládá v obou případech - jako že máš kvalitní kytaru, msuíš mít aspoň nějakej chrčící apec, stejně jako když máš lampu musíš mít aspoň Stagga :-D Jako že musíš mít obě části, jen řešíme kterou kvalitnější jako první :-)

Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Hej lidi to je dilema :lol: nejlepší je, aby si udělal každej vlastní názor a pak to udělal podle sebe ne? :lol:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Folťas

Příspěvek od Folťas »

tak tak (skoro se divím že jsem to neřekl já) :lol:
RUSH RULES!!!
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Folťas píše:tak tak (skoro se divím že jsem to neřekl já) :lol:
:lol: a já si zas až do teď myslel, že mám s Kiwim stejný názory:D
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
suloco

Příspěvek od suloco »

Kytara: Les Paul Classic (Vintage Sunburst)
Kombo: Marshall MG 15DFX
Efekty: ZOOM G2.1u (na zapřenou :-))
Epiphone Les Paul Classic (Vintage Sunburst)
Oblíbenci: RHCP, Oasis, Foo Fighters, Nirvana, 65Daysofstatic, Rancid, Bad Religion, Billy Talent, The Cure, Vypsaná fiXa, Sto Zvířat...
milan11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milan11 »

Suhlasim - je lepsie mat super aparat a shitnejsiu gitaru nez opak. Hraval som na ZOOM 707 II. ku koncu to uz bolo utrpenie pre moje usi. Tak som zohnal lepsi (fakt dobry) aparat a zo skusky sa teraz vraciam very happy. ak by som kupil lepsiu gitaru, tak by som hrania pravdepodobne uz nechal, kvoli tomu ze moje usi by uz nezniesli to sumenie z digitalneho multaku (tym sumenim myslim skresleny zvuk ;-) ). Ale je to aj v prstoch - ak vies vytvorit super ton z tranzistoru tak lampa pocka :wink:
Ibanez GRX-70
MESA BOOGIE Single Rectifier 50
ZOOM 707 II
Bayerdynamic Opus 39
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

á další šťastný majitel M/B! Tady jsi možná uplně jediný, kdo má rectifiera! :P
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Momentálně hraju na tohle : :)

Obrázek
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

chmelda píše:Momentálně hraju na tohle : :)

Obrázek
To bych si nechal líbit. . .Mně by to stačilo ..
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Heh, já to budu prodávat... Chci kombo.......
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“