Šlapka k el. bicím?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Honziss

Šlapka k el. bicím?

Příspěvek od Honziss »

Ahoj, uvažuju o koupi el. bicích, ale stojím před zásadním rozhodnutím.

http://muziker.cz/elektronicke-bici/ele ... m-kit.html
anebo
http://muziker.cz/elektronicke-bici/ele ... b-kit.html

PODSTATNÉ pro mě je to, že si chci přidat dvojkopák. Ty lepší první mají větší průměr basového padu, ale zajímě mě, JESTLI SI K EL. BICÍM MŮŽU PŘIDAT DVOJŠLAPKU z akustických bicích?

Děkuji za odpovědi
zzbar
Rádce

Re: Šlapka k el. bicím?

Příspěvek od zzbar »

Můžeš, ale pozor! Některé pady berou pouze v úzkém prostoru uprostřed. Nevím jak jsou na tom konkrétně ty tvoje vyhlídnuté, určitě si to na prodejně vyzkoušej.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

A pokud dvojšlapku ještě nemáš, tak doporučuji vyzkoušet Mapex p710tw .. Má symetrickou vzdálenost beaterů, takže by to mělo brát oba (v horším případě ani jeden)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Honziss píše:.......PODSTATNÉ pro mě je to, že si chci přidat dvojkopák. Ty lepší první mají větší průměr basového padu, ale zajímě mě, JESTLI SI K EL. BICÍM MŮŽU PŘIDAT DVOJŠLAPKU z akustických bicích?........
je hodně pozitivní, že se otázkou dvojšlapky ke kick padu zaobíráš před koupí. Poradím ti jediné.... než koupíš, vyzkoušej raději sám v obchodě!!!
Ač při svém technickém vzdělání bych si uměla velm dobře představit princip snímače, který v padu je a i to, že de fakto každý pad nutně musí ty údery dvojšlapky pobrat, tak tomu v praxi prostě není. je to divné, je to nelogické a postrádá to jakékoliv vysvětlení, ale prostě mnoh pady opravdu 2 beatery nepoberou. :?
nemluvím te´d o velikosti kick padu. O tu nejde vůbec!!!! Často ani prodejce ti nedokáže říct zodpovědně, pokud věc nezkusí sám live........ tedy jediná cesta je VYZKOUŠET na vlastní kůži, případně mít zprávu od někoho, kdo to vyzkoušel.

S těmi konkrétními typy el padů zkušenost nemm...... pokud to pomůže, tak MEDELI DD502J na dvojpedál fungují! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:A pokud dvojšlapku ještě nemáš, tak doporučuji vyzkoušet Mapex p710tw .. Má symetrickou vzdálenost beaterů, takže by to mělo brát oba (v horším případě ani jeden)
Logická úvaha, kterou jsem šla kdysi taky.... bohužel mylná. Z nevysvětlitelných důvodů to na NĚKTERÝCH kick padech takhle prostě nefunguje.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:Můžeš, ale pozor! Některé pady berou pouze v úzkém prostoru uprostřed. Nevím jak jsou na tom konkrétně ty tvoje vyhlídnuté, určitě si to na prodejně vyzkoušej.
Přsně tak kolego!!! :wink:
Predator

Příspěvek od Predator »

A čo tak použiť normálne dva single pedály, dva pady a výstupy zlúčiť do jedného, a ten pichnúť do modulu?
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Honziss

Příspěvek od Honziss »

Predator píše:A čo tak použiť normálne dva single pedály, dva pady a výstupy zlúčiť do jedného, a ten pichnúť do modulu?
No, tak to by taky mohlo jít, ale to by se mi docela prodražilo... ale kdo chce kam.. :-) Dík
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Predator píše:A čo tak použiť normálne dva single pedály, dva pady a výstupy zlúčiť do jedného, a ten pichnúť do modulu?
Tohle je ideální řešení pro bubeníky s dvěma kopáky, ale totální blbost pro dvojšlapkáře...sorry.
pehve

Příspěvek od pehve »

s továrními elektronikami nemám zkušenosti a proto mě napadá pár otázek
- to všechny pady jsou tak citlivé na "přesnost zásahu" jako kick pad? Pokud má nějaký kick pad problém pobrat tak malý rozptyl úderů (vzdálenost beaterů je hodně malá ) a tom pady jsou stejné konstrukce vychází mi že se musím trefit i paličkou pokaždé na stejné místo.. to by byl dost vopruz
a obráceně - pokud jsou tom pady citlivé po celé ploše proč je kick pad citlivý jen v jednom malém fleku?
uvažuji nahlas protože jsem měl triggery na akustických bubnech a snímač přilepený na bláně bral spolehlivě celou plochu blány.
Tak co je to za krámy ty elektroniky?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:s továrními elektronikami nemám zkušenosti a proto mě napadá pár otázek
- to všechny pady jsou tak citlivé na "přesnost zásahu" jako kick pad? Pokud má nějaký kick pad problém pobrat tak malý rozptyl úderů (vzdálenost beaterů je hodně malá ) a tom pady jsou stejné konstrukce vychází mi že se musím trefit i paličkou pokaždé na stejné místo.. to by byl dost vopruz
a obráceně - pokud jsou tom pady citlivé po celé ploše proč je kick pad citlivý jen v jednom malém fleku?
uvažuji nahlas protože jsem měl triggery na akustických bubnech a snímač přilepený na bláně bral spolehlivě celou plochu blány.
Tak co je to za krámy ty elektroniky?
přesně touhle cestou se teoreticky ubírají i moje úvahy.... nakonec pžed lety, když jsme v rámci experimentu vyráběli "el. buben" za pomoci doma letovaného tónového generátoru a jako čidlo byl použit piezo snímač z digitálek, tak jej stačilo přilepit izolepou k desce stolu a bouchat prsty do stolu kdekoliv - a hrálo to!! některé tovární kick pady bohužel ale takhle fakt nehrají. Asi nějaká zvláštní konstrukce, co mechanicky stíní ty nárazy od beaterů, nebo něco s utaženou citlivostí.... těžko říct, kde je kámen úrazu...
pehve

Příspěvek od pehve »

taky jsem kdysi vyráběl - potřeboval jsem nějaký perkusní zvuky do latinských tanců tak jsem sesmolil 4 zonový pad. 4 placky potažené gumou a každá osazená snímačem, vše v jednom rámu a na stojanu. Oddělil jsem to od sebe jak to šlo a přesto docházelo k přeslechum do vedlejších zon. Bylo potřeba na modulu poladit citlivosti. To se po chvíli podařilo a pad mi sloužil několik let.
Pokud je možnost v modulu poladit citlivost snímače kick padu myslím že by se tímto problém mohl vyřešit.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“