Je výměna snímačů stejná jako originál
Pravidla fóra
Je výměna snímačů stejná jako originál
Zdraví, přemíšlím o výměně snímačů, mám Bach SG a chtěl bych mít Gibson SG standard
zjistil jsem si že jsou tam snimače Gibson 490 T a R. Nejraději hraji AC/DC tak hledám zvuk Anguse. Moje otázka zní: Když si do svého Bacha dám tyto snímače (stejné jako v Gibson SG Standard) bude zvuk stejný jako originál nebo je nezbytné si kvuli zvuku Angus koupit za nekřesťanské originál. (Smozřejme nepočítám že zvuk bude uplně stejný k tomu je zapotřebý pořádná Marshall aparatura, já mam jen Hayden 40w lampu) Děkuji za reakce
Re: Je výměna snímačů stejná jako originál
Zdar, na zvuku se nepodílí jenom snímače. Důležitou roli hraje i dřevo a vzhledem k tomu, že zde porovnáváme levného Bacha a drahého Gibsona, tak ten rozdíl bude nejspíš znatelný.
Co by jsi mi poradil? Tolik penez na gibson asi nedam dohromady jen tak snadno, myslel jsem že bach + gibson snimači bude dobrý, ale jestli ten zvuk nebude dobry.
Kdyz vymenis stock Bach snimace za ty Gibsony, tak se to urcite na kvalite zvuku projevi. Ja jen tim chtel rict, ze nestaci narvat snimac na libovolny kus dreva, protoze samotny snimac nedela 100% kytaroveho zvuku. Mnohem podstatnejsi, co se tyce vysledneho zvuku, bych vsak videl zesilovac, ale nechci moc radit, najdou se tu totiz i mnohem zkusenejsi hudebnici 
Díky za radu, newím jestli je muj zesilovač dobrý, abych vybíral kytaru. Mam Hayden lampu 40w a hraju pres Bo districtor DS-1, nejsem moc zkušený hudebník a určitě méně zkušený než ty, nevím na kolik je důležité mít kavalitní dřevo a na kolik procent se to podepíše na zvuku, myslim že bach nemá špatné materiály, ale samozřejmě Gibson to není, nemáš zkušenosti s výměnou snímačů? Zajímá mě jestli když provedu tu výměnu jestli zvuk bude 50% jako gibson, nebo jak moc se zhorší, samozřejmě odhadem.Amid píše:Kdyz vymenis stock Bach snimace za ty Gibsony, tak se to urcite na kvalite zvuku projevi. Ja jen tim chtel rict, ze nestaci narvat snimac na libovolny kus dreva, protoze samotny snimac nedela 100% kytaroveho zvuku. Mnohem podstatnejsi, co se tyce vysledneho zvuku, bych vsak videl zesilovac, ale nechci moc radit, najdou se tu totiz i mnohem zkusenejsi hudebnici
Já měnil na své Ibanzece původní kobylkový INf. snímač na Seymour Duncan SH-4. Jako na zvuku se to podepsalo, samozřejmě, ale nebyl to nějaký razatní skok (v té době jsem hrával ještě na tranzistorové kombo, takže možná proto jsem nepocítil razantní změnu). Vyměn snímače, to zvuk určitě posune dál, bez debaty. Jak moc to však zvuk "zkvalitní", tak to ti už neřeknuDusty95 píše:Díky za radu, newím jestli je muj zesilovač dobrý, abych vybíral kytaru. Mam Hayden lampu 40w a hraju pres Bo districtor DS-1, nejsem moc zkušený hudebník a určitě méně zkušený než ty, nevím na kolik je důležité mít kavalitní dřevo a na kolik procent se to podepíše na zvuku, myslim že bach nemá špatné materiály, ale samozřejmě Gibson to není, nemáš zkušenosti s výměnou snímačů? Zajímá mě jestli když provedu tu výměnu jestli zvuk bude 50% jako gibson, nebo jak moc se zhorší, samozřejmě odhadem.
Stejně díky, moc jsi mi pomohl, dám tomu čas když se mi ty peníze nepovede dat dohromady tak pujdu to vyměny snímačů.
Není to tak úplně jednoduché.Čím je snímač a aparát kvalitnější,tím lépe přenese to,co se snímá.Tedy tím víc i ty nedostatky dřeva...Nebo opačně-může se stát,že míň kvalitní komponent bude náhodou zrovna kompenzovat a nebo zakrývat ty nedostatky.Je to blbý,ale je to tak.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Kterého máš toho Haydena ? Ty aparáty mě docela zajímají...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Výměnou snímače si na 99 % pomůžeš. Pokud máš omezené finance, jistě má smysl jít touto cestou. Další krok může být to, že si koupíš nějaké SG opravdu od Gibsona, například Fadede modely jsou dnes už hodně dostupné. Tím se zase dostaneš o něco dál.
Co se týče současné výbavy, ještě bych doporučil řešit zkreslení něčím trochu lepším, než je DS-1, což je distortion, ne "districtor"
Co se týče současné výbavy, ještě bych doporučil řešit zkreslení něčím trochu lepším, než je DS-1, což je distortion, ne "districtor"
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Aha, díky za reakce, každá rada je mi k dobru, co by jsi mi doporučit za pedál nebo změnu čehokoli jiného? Moje veškerá papratura je : Epiphone LP 100 vs, BaCH SG (nevím přesné označení, dal jsem za něj 5500), Kombo Hayden 40 w lampa s chorusem, BOSS distortion (omlouvám se za překlep
). S pedáli moc skušeností nemám tak si rád nechám poradit. Hraju takovou trochu zvláštní směs kytaristů, hraju Slashe, Anguse Younga a Zakka Wylda. Přemýšlím o nové kytaře nevím jestli měnit snímače (můj původní plán
) nebo jestli jít do nové, to by teda chtělo ještě chvíli šetřit (ale nejsem schopen dát dohromady peníze na Gibson LP traditional
ale nějaké ty slušné peníze dohromady dám). Bohužel si nejsem jistý jaký typ kytary by byl nejlepším kompromisem pro hudbu kterou hraju. Moc děkuji za všechny rady, cením si jich.
- Nero
- Rádce
Všechno je jen otázka peněz. Jde o to, kolik dokážeš dát stranou a co s tím budeš dělat. Pak má smysl se ptát, jestli nové snímače a jaké, jestli novou kytaru a jakou a jestli novou krabičku a jakou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No dokazal bych datdohromady tak 15 000 + jestli bych sel do nove kytary ta bych prodal ty dvě co mam teď (pc 6000, 5200) no a chtel bych hrat to co jsem psal AC/DC, Slash, Zakk Wylde. Jo a nerad bych šel do Strata nebo Tele, protoze se mi vzhledově nelíbí.
- Nero
- Rádce
Tak za takové peníze dnes už koupíš nový SG, a na bazaru se za takovou sumu dá najít dost slušných nástrojů, a už SG nebo LP. Takže bych asi spíš šel cestou nového nástroje, pokud jsi schopný na něj našetřit.
PetrPeter 1975 - 2008
aha no, ja bych radsi sel do neveho, je to jistota. Moc se mi nelíbí SG pecial, radsi bych pridal na standard ale kdyby to byl LP tak jsem mimo, nevím co by se dalo sehnat jestli Gibson nebo neco jineho, koukal jsem jen na Studio modeli a z tech se mi nak ani jeden nelibil. co se tyce krabiček tak těm moc nerozumim.
- Nero
- Rádce
Tak když chceš nový nástroj a máš na to 15k, navíc se ti nelíbí SG Special, tak na Gibsony zapomen. Já bych ti radil jak gibsony, tak non-gibsony bazarové. Pokud chceš nový nástroj, budeš muset jít cestou nějakého kompromisu - bud zachováš design a půjdeš dost dolů s kvalitou (Epiphone), nebo najdeš kvalitní nástroj, který ale už nebude designově věrný (Hagstrom, Richmond...)
PetrPeter 1975 - 2008
No pokud by jsi mi radil novy nastroj a ne vyměnu snimaču, tak mužu prodat ty co mam teď to znamena že bych mohl myt tak cca 20 000 - 25 000 tak za to už by byl i gibson ne? No nejsem někdo komu zaleži hlavně na vzhledu kytary ale třeba ten gibson studio s hnědým dřevem je fakt dost hnusnej
Nevim co by vubec bylo vhodne tělo kytary jestli LP, SG nebo jine a ktere pedaly pro kytaristy ktere hraju, díky za odpovědi a rady 
- DL
- Kontaktovat uživatele:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Nero
- Rádce
Tohle je sekce o HW a patří sem debata o snímačích. Pokud chceš opravdu řešit nový nástroj, najdi si nějaký již existující thread v sekci Elektrické kytary a ptej se tam.
PetrPeter 1975 - 2008