Přepínač na kytaře.
Pravidla fóra
Přepínač na kytaře.
Zdravicko, byl jsem vcera v hudebninach, a skousel jsem cortku, ani nevim nazev, takova ta gothic style. měla přepínač, tonovou clonu a 2x volume. a kdyz sem jedno nebo druhe volume zeslabil, a dal přepínač do střední polohy, nehrál ani jeden snímač. bylo jedno ktery poták sem mel na max, a ktere zeslabene, nevíte čim to?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Jens Ludwig
- Odborník
to už tak je - nepovim ti přesně čim, ale když máš něco v duchu LP zapojení snímačů (= každej snímač vlastní volume a pak až switch), tak střední poloha switche vždycky bere tu slabší hodnotu z těch dvou volume knobů.... resp. když jeden utneš, tak to přestane hrát uplně
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
tak to potom jo, to sem nevěděl....... ale dybych jeden jenom ztlumil, tak budou hrat oba a jeden slabej, nebo jen ten slabší?Jens Ludwig píše:to už tak je - nepovim ti přesně čim, ale když máš něco v duchu LP zapojení snímačů (= každej snímač vlastní volume a pak až switch), tak střední poloha switche vždycky bere tu slabší hodnotu z těch dvou volume knobů.... resp. když jeden utneš, tak to přestane hrát uplně
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
U tohohle přepínání to je o tom, že si uprostřed ladíš barvu tónu právě tím, jak moc hlasitosti jde z kterýho snímače. Vždy musí trochu běžet oba, jinak nic neuslyšíš. Pomocí poměru jednotlivých hlasitostí vytváříš požadovanou barvu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008