Přepínač na kytaře.

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Přepínač na kytaře.

Příspěvek od Caggan »

Zdravicko, byl jsem vcera v hudebninach, a skousel jsem cortku, ani nevim nazev, takova ta gothic style. měla přepínač, tonovou clonu a 2x volume. a kdyz sem jedno nebo druhe volume zeslabil, a dal přepínač do střední polohy, nehrál ani jeden snímač. bylo jedno ktery poták sem mel na max, a ktere zeslabene, nevíte čim to?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

to už tak je - nepovim ti přesně čim, ale když máš něco v duchu LP zapojení snímačů (= každej snímač vlastní volume a pak až switch), tak střední poloha switche vždycky bere tu slabší hodnotu z těch dvou volume knobů.... resp. když jeden utneš, tak to přestane hrát uplně
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Jens Ludwig píše:to už tak je - nepovim ti přesně čim, ale když máš něco v duchu LP zapojení snímačů (= každej snímač vlastní volume a pak až switch), tak střední poloha switche vždycky bere tu slabší hodnotu z těch dvou volume knobů.... resp. když jeden utneš, tak to přestane hrát uplně
tak to potom jo, to sem nevěděl....... ale dybych jeden jenom ztlumil, tak budou hrat oba a jeden slabej, nebo jen ten slabší?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

U tohohle přepínání to je o tom, že si uprostřed ladíš barvu tónu právě tím, jak moc hlasitosti jde z kterýho snímače. Vždy musí trochu běžet oba, jinak nic neuslyšíš. Pomocí poměru jednotlivých hlasitostí vytváříš požadovanou barvu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“