kombo do 100 eur FENDER MUSTANG MINI

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
4444

kombo do 100 eur FENDER MUSTANG MINI

Příspěvek od 4444 »

Chcem si kúpiť kombo cca 100 eur na domáce hranie
využiť chcem aj elktroakustickú kytaru ide mi hlavne o efekty. Aké
máte skúsenosti? s Line6 Spider IV 15 Zatial je mojím favoritom
FENDER MUSTANG MINI.http://www.fender.com/products/mustang/ ... dNo=230006 Má iba 7 W ale má naviac USB vstup. Druhý v poradí je vox mini 3
Tátá téma sa rozoberá aj na komba-zesilovace-reproboxy/porovnani-ko ... t8324.html ale málo ludí reaguje.
filo01

Re: kombo do 100 eur FENDER MUSTANG MINI

Příspěvek od filo01 »

Když někdo nereaguje tam, nebude ani tady :)
Primárně si musíš ujasnit, jestli trváš na baterkách nebo ne. Jestli ano, tak ti to radikálně zužuje výběr, třeba zmiňovaný Line6 IV 15 z toho automaticky vypadne. Pokud to máš čistě na domácí hraní, tak se nenechej zmást watty, i 2W MicroCube je na brnkání v obýváku až až. Jak jsem psal vedle, z baterkové trojice MicroCube, Mini3 a Mustang Mini ti největší možnosti nastavování poskytne Mustang (díky USB a sw FUSE). Až bude v obchodě, bude nejlepší tam sjet a vyzkoušet, ideálně i v porovnání s ostatními konkurenty.
Pokud na baterkách netrváš a jde ti o efekty, tak bych všechny tři zmiňované uložil k ledu a poohlídnul se po Fender Mustang, Peavey Vypyr, Roland Cube, připadně Vox DA15. (vědom si hranice 100E záměrně uvádím pouze tranzistory) U Line6 tu lidi dost nadávali na zkreslení.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
4444

Příspěvek od 4444 »

Takže trocha to zhrniem, naživo som počul VOX mini 3. Celkom slušné zvuky a nastavenia aj na obyvačku dostačujúca hlasitosť. Keď tam zapojil elektroakustiku tak to dosť chytalo väzbu a pískalo to. Včera som skúšal Line 6 spider 30W , pomerne dosť možností nastavenia, elektroakustika hrala celkom dobre aj cez efekty. Aký je rozdiel medzi Fender Mustang Mini a Fender Mustang I. Vyskúšal som aj fender G-DEC Junior tu ma zaujala možnosť nastavenie - doprovodné riffy. Na baterkách netrvám, takže zatial by som sa rozhodol pre Fender Mustang I 20W preto že má USB vstup. Druhý v poradí stále ostáva VOX mini 3, je lahko prenosný. Neviem či vlastne USB vsup je podstatný. Je dôležité mať USB ?
drahec

Příspěvek od drahec »

Včera sem byl v kytarách a prodavač mi radil, že Vox mini 3 radši nebrat, že je to oproti Roland Micro Cube nekvalitní chrchlátko, který nemá basy, co je na tom pravdy však nevím, nezkoušel jsem, ale během 14 dní až měsíce by mi měl dojít na obchod mini mustang, takže se všechny 3(mini mustang, micro cube, vox mini 3) vedle sebe pokusím porovnat a uvidím, teda spíš uslyším :p
Pak dám echo..
filo01

Příspěvek od filo01 »

drahec: už jsem se na fórech setkal i s opačnými názory, tj. že Mini3 hraje podstatně líp než MC. Takže mi to nedalo a před pár dny jsem ho vzal "na zkoušku" z Aukra, v neděli bych ho měl mít doma. Dám taky vědět, jak se mi to jeví. Je mi jasné, že proti mému MC s 8" reprem to bude mít těžké, ale zkusím zachovat co největší míru objektivity ;)
4444: O tom USB u Mustangu už jsem tu psal několikrát, výrazně rozšiřuje možnosti nastavení efektového řetězce, něco dokonce uděláš pouze přes něj (knoflíkama to nenamačkáš ani nenatočíš). Ovládání je jednoduché, ve FUSE si to připravíš, a až se ti to bude líbit, tak to uložíš do některého z 24 presetů.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
filo01

Příspěvek od filo01 »

Tak jsem projel všechny presety Mini3, pak si pro porovnání zapnul moje MC s 8" reprem a zůstanu u něho. Mé kdysi poměrně velké nároky na počty efektů a "kroutítek" se postupně zmenšují (u Mini3 jsem pořádně zkusil akorát kompresor, zbytek jsem letmo projel), takže budu hodnotit jen modely zesilovačů a celkový zvuk. U Voxe se mi líbily čisté zvuky až po AC15, pak UK 80, UK 90 a i Cali Metal. Naopak US HiGain, AC30 a UK70 mě neoslovily vůbec. Gainu je dost i s rezervou, tónová clona taky funguje, jak má, basů je přiměřeně velikosti 5" repráku. Co mě po diskusích na netu nepřekvapilo, je šum na pozadí a to i v klidovém režimu (se staženým volume na kytaře). Není to žádná tragédie, MC šumí taky, ale o něco míň.
Když to shrnu, tak MC má pro mě výhodu v Acoustic modelu a R-Fieru, které používám nejvíc, naopak Vox má z mého pohledu výborné "elektrické" čisté modely + rockové alá AC/DC až GnR. Cali Metal taky není špatný. U mě je to tak 50/50, kdybych měl nejdříve Voxe (kór s 8" reprem) a pak dostal do ruky origoš 4" MC, tak to hodnocení dopadne podobně a zůstal bych pravděpodobně u Voxe.

To 4444: Pokud o tom Mini3 uvažuješ, dej vědět přes SZ, koupil jsem ho poměrně levně a nemíním na tom rýžovat. Jinak ho dám na bazar.
4444

Příspěvek od 4444 »

PO dlhých úvahách som si objednal nakoniec fender mustang I
filo01

Příspěvek od filo01 »

Za ty prachy dobrá volba, ať slouží ;) Jestli umíš aspoň trochu anglicky, doporučuju zajít na Fender fórum, k Mustangu tam je dost zajímavých informací i čerstvé updaty FUSE a firmware.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“