Fokus LP alebo Vintage V100
Pravidla fóra
Fokus LP alebo Vintage V100
Čaute. Chcem si kúpiť Les Paul gitaru. Rozhodujem sa medzi :
1. Fokus: http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,31,!P,85 do ktorej by som namontoval snímače Seymour Duncan SH-2, SH-4 (4000+5000)Kč cca
2.Vintage: http://www.bigmusic.sk/vintage-v100cs?ItemIdx=3&id=6881 cca 350 eur.
čo sa my viac oplatí z hľadiska výsledného zvuku? Resp. aké sú snímače wilkinson vo V100.
Gitarka len tak pre hru na doma, napr. Led Zeppelin ale aj Metallica
1. Fokus: http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,31,!P,85 do ktorej by som namontoval snímače Seymour Duncan SH-2, SH-4 (4000+5000)Kč cca
2.Vintage: http://www.bigmusic.sk/vintage-v100cs?ItemIdx=3&id=6881 cca 350 eur.
čo sa my viac oplatí z hľadiska výsledného zvuku? Resp. aké sú snímače wilkinson vo V100.
Gitarka len tak pre hru na doma, napr. Led Zeppelin ale aj Metallica
Re: Fokus LP alebo Vintage V100
Tak určitě fokus+SD, ale Vintage, by měl mít lepší zpracování než fokus. Ideální by byl podle mě Vintage+SD snímače.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
To my je jasné len peniaze nepustia.
Fokus budeš kupovat naslepo a vintage můžeš vyzkoušet?
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Vintage môžem vyskúšať. Fokus sa dá do 14 dní vrátiť bez udania dôvodu takže tam problém nevidím.
- Topster
- Kontaktovat uživatele:
Můj dobrý kamarád má Vintage V100 a je nadmíru spokojen - zpracování super, všechno ladí. Dokonce i snímače jsou super. Na duncany zřejmě nemají, ale i kytarář při posledním seřizování jeho kytary říkal, že byl snímači velmi příjemně překvapen. S Fokusy osobně nemám zkušenosti, ale osobně bych bral spíše tu Vintage. 
Akustika: Fender CD-60
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Nas druhy kytarista ma Fokus LP Std 2, kterou si jel do Trebice vybrat z vice kusu. Ma na ni snimace Gibson burstbucker a ta kytara v poro vnani s lp od bacha, kterou mame ve zkusebne vyhrava na plne care. Z bazaru kupovat nechces?
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
- Alternátor
Tak pokud porovnáš Fokusku s Gibson snímačema a jakoukoliv jinou běžnou asijskou produkci se stockama, tak je jasný, že Fokuska vyhraje na celý čáře... Nicméně ty Fokus LP Customy nejsou zas zlý, jen je potřeba fakt dávat bacha na pražce a na drnčení ladící mechaniky... ale osobně ti doporučím černý provedení. Na většině těch, kde je vidět kresba dřeva zároveň vidíš i to, jak je to kolikrát zaprasený... Proto mám černou 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
z bazáru nechcem kupovať resp. nič dobrého som v blízkom okolí nenašiel.A inak ako si spokojný s gitarou?? aké maš snímače?? Ešte som našiel RM snímače, ktoré niektorý porovnávajú s kvalitnými značkami.
přikláním se jednoznačně k Vintage!
Fokusek jsem měl v ruce pár, V100 má druhej kytarista z kapely a je to podle mýho někde jinde...jak zpracováním, tak hratelností (to je samozřejmě hodně subjektivní) tak i zvukově (taky subjektivní, ale zas ne tolik z pohledu šumů, brumů a podobných neřestí)...
prostě za mě palec nahoru pro V100!
Fokusek jsem měl v ruce pár, V100 má druhej kytarista z kapely a je to podle mýho někde jinde...jak zpracováním, tak hratelností (to je samozřejmě hodně subjektivní) tak i zvukově (taky subjektivní, ale zas ne tolik z pohledu šumů, brumů a podobných neřestí)...
prostě za mě palec nahoru pro V100!
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
- Alternátor
No, ještě jsem neměl v ruce šumící ani brumící LP s humbuckerama... Rukama mi prošlo víc Fokusek, jak Vintageů, ale vždycky mi víc sedly ty Fokusky, sice maj na pohled horší zpracování (většinou), ale zvuk je prostě lepší. Těma RMkama rozhodně nic nezkazíš. Původní snímače nejsou nic moc, ale nikdy jsem se nedokopal k tomu je vyměnit a teď už se na to asi vykašlu. Beztak na tu kytaru hraju už jen nasucho, když si chci potrénovat a nedělat u toho kravál.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Rozhodně se přiklánim k Vintage V100. Mam jí doma, a jsem s ní naprosto spokojenej za ty peníze, jen je hrozně těžká oproti ostaním a začala mi drnčet jedna ladící mechanika (ale co jsem slyšel tak je to u těch V100 docela častej problém) jinak snímače taky celkem ok... 
pokud bys chtěl tak bych ti mohl nahrát čistou kytaru do PC tejhle kytary -> http://www.hudebnisvet.cz/vintagelv100tsb-p-1767.html je teda levoruká ale myslim si že to bude těžce podobný....s těma kolíkama a drnčením to mám stejný ale vzhledem k tomu že je to elektrická kejtra tak to ničemu moc nevadí akorát na čisto bez komba je to hnus...
tak se dyžtak ozvi kdybys chtěl
Jak říkam prej častej problém
no nevadí, ono to nevadí do tý doby než se začne kromě drnčení ta kytara na těch strunách kde drnčej ty mechaniky rozlaďovat, pak už to celkem naštve no... Zkusim to nějak zjistit co by se s nima dalo dělat, kromě kompletní výměny mechanik teda:)
-
woro90-1
Poměrně často se v mechanikách povoluje šroubek, který drží na hřídeli ozubené kolečko. U Staggu jsem musel nějak sundat to víčko, které celý převod kryje; nakonec jsem na to šel tak, že jsem mechaniku sundal, klepnul jsem hřídelí o stůl a vyčnívající povolený šroub to víčko vyrazil.