Pomoc při ladění - podladění ladičkou?
Pravidla fóra
Pomoc při ladění - podladění ladičkou?
Dobrý den,
Hraji elektriku už rok a potřeboval bych poradit. Kdybych chtěl hrát řekněme písničku v normálním ladění E-A-D-G-H-E a pak sólo o půl tónu níže tedy: Eb-Ab-Db-Gb-Hb-Eb.
Potřebuji vědět co mám použít, aby se mi to takto podladilo.. Napadlo mě jestli třeba Chromatickou ladičku co slouží jako pedál. Ale s efekty nemám zkušenosti tak nevím jak to funguje. Umožní mi nějaká ta ladička to aby při sešlápnutí mi podladilo kytaru o těch půl tónu? A jak vlastně to je s tím pedálem? Abych ten efekt dostal musím ho držet sešlápnutý, nebo ho sešlápnu a když musím znovu abych ho vypnul?
Díky za odpovědi.
Hraji elektriku už rok a potřeboval bych poradit. Kdybych chtěl hrát řekněme písničku v normálním ladění E-A-D-G-H-E a pak sólo o půl tónu níže tedy: Eb-Ab-Db-Gb-Hb-Eb.
Potřebuji vědět co mám použít, aby se mi to takto podladilo.. Napadlo mě jestli třeba Chromatickou ladičku co slouží jako pedál. Ale s efekty nemám zkušenosti tak nevím jak to funguje. Umožní mi nějaká ta ladička to aby při sešlápnutí mi podladilo kytaru o těch půl tónu? A jak vlastně to je s tím pedálem? Abych ten efekt dostal musím ho držet sešlápnutý, nebo ho sešlápnu a když musím znovu abych ho vypnul?
Díky za odpovědi.
Re: Pomoc při ladění
Tak ladička, ti to sama určitě nenaladí natož pak podladí. Myslím, že se vyrábí pedál, kterej umí "přeladit", ale nevzpomínám si přesně jak se jmenuje ani na výrobce, to bych musel trochu pohledat. Každopádně to není úplně levná záležitost, to vím jistě.
Edit: Už se to tu taky řešilo viz kytarove-efekty/efekt-na-podladeni-t119 ... AD#p191177
Edit: Už se to tu taky řešilo viz kytarove-efekty/efekt-na-podladeni-t119 ... AD#p191177
Naposledy upravil(a) J.J. dne 6.10.2011 17:31, celkem upraveno 1 x.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Proč třeba http://kytary.cz/boss-tu-3/HN108454/ slouží jako pedál? Vždyť tu ladičku ani sešláplou mít nepotřebuji ne?
Ne chromatické ladičky, ti pouze umožňujou naladit jakýkoliv tón. Ladička ti kytaru sama nepřeladí, to bys musel udělat sám, ale těžko to stihneš před sólem. Každopádně ladit chromaticky snad už dnes umožnujou skoro všechny ladičky i ty klipový.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Kytarista z mé oblíbené kapely.. Hraje píseň, která je v normálním ladění, po skončení hraje ihend další která je ale už podladěná..
Tak nevím tedy jak to dělá.
Tos jako viděl na živo, že to hraje na stejnou kytaru nebo co?
Edit: Přeladit kytaru s pevnou kobylou je záležitost několika vteřin.
Edit: Přeladit kytaru s pevnou kobylou je záležitost několika vteřin.
No, mají DVD, teď na to zrovna koukám.. a kytaru má pořád stejnou.. Ale tam právě je na něj záběr a on nic nepřelaďuje tak nevím no..J.J. píše:Tos jako viděl na živo, že to hraje na stejnou kytaru nebo co?
A o jakou kapelu jde?
Edit: řešej to např. tady http://www.ultimate-guitar.com/forum/ar ... 19154.html , ale jak to funguje např. na tom G-majoru, nemůžu posoudit, nikdy jsem ho nezkoušel. Zkus se zeptat někoho, kdo ho má, každopádně to není levná záležitost.
Edit: řešej to např. tady http://www.ultimate-guitar.com/forum/ar ... 19154.html , ale jak to funguje např. na tom G-majoru, nemůžu posoudit, nikdy jsem ho nezkoušel. Zkus se zeptat někoho, kdo ho má, každopádně to není levná záležitost.
Naposledy upravil(a) J.J. dne 6.10.2011 17:51, celkem upraveno 2 x.
AFI (A Fire Inside) není moc známá..
Omlouvám se.. právě jsem zjistil.. že i tato písnička je podlazená, a orpavdu jsem se přesvědčil o tom, že když hraje písničku v normálním ladění, tak si dají 35 sekundovou přestávku..
Tak už je mi to jasný.. Jinak dík za rady 
Omlouvám se.. právě jsem zjistil.. že i tato písnička je podlazená, a orpavdu jsem se přesvědčil o tom, že když hraje písničku v normálním ladění, tak si dají 35 sekundovou přestávku..
Jo, a ještě poslední otázečka.. s tím šlápákem.. musím ho ho držet pořád sešlápnutý? Nebo sešlápnu pak pustím a při opětovném sešlápnutí se vypne?
Jakým zase šlapákem. Myslíš tu TU-3? Jestli jo, tak při sešlápnutí se zapne a při dalším se vypne.
No myslel jsem to jako celkově o těch efektech.. No to je všechno co jsem potřeboval vědět.
Tak díky!
Tak díky!