Dobrý den, mám problém, mám konbo Laney LV100 a dnes se mi objevil takový problém. Už při dání hlasitosti na 3/10 mi začíná v kombu při zahrání basových strun šumět a bručet při přidání hlasitosti se to ještě zvyšuje.. Tak nevím jestli mám kombo vyreklamovat, protože mi to dříve nedělalo.. Kombo mám necelý rok.
Díky za odpovědi.
Šumění v kombu
Pravidla fóra
Re: Šumění v kombu
Vyreklamuj. Jestli jsi nedělal žádné modifikace, tak je to nejlepší cesta. Opravou v neoficiálním servise bys záruku stejně ztratil.
Takže hlavně se ujisti, že není problém někde jinde - po cestě signálu z kytary do aparátu. Odstraň z ní všechno a nech jen kabel. Když se to neztratí, zkus jiný kabel. Když ani pak, zkus jinou kytaru. A až pak reklamuj.
Takže hlavně se ujisti, že není problém někde jinde - po cestě signálu z kytary do aparátu. Odstraň z ní všechno a nech jen kabel. Když se to neztratí, zkus jiný kabel. Když ani pak, zkus jinou kytaru. A až pak reklamuj.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Ano, donesu do hudebnin.. kde vyzkouším víc kytar a tak.. přemejšlím jestli není i strunami, protože jsme to s tím prodavačem zvedali aby nedrnčeli. No uvidíme! Každopádně díky! 
Šum v kombu
Ahoj, koupil jsem starší kombo s tím, že ho opravím. Vyměnil jsem potenciometry a staré koďáky, ale kombo stále šumí jakmile tam zapojím kytaru, šum je téměř neúnosný, při hraní se nesnižuje, jakmile položím prsty na struny je tam slyšet něco jako zpětná vazba... prolézal jsem to tu celé, ale žádný takový problém jsem tu nenašel
.. je to 40W tranzistor marlboro
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 15.04.2015 12:19, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného vlákna.
Důvod: Sloučeno do sběrného vlákna.
Bez kytary nešumí? Jestli ne tak bych zatím hledal problém mimo kombo. (kytara může chytat různý ruchy, zářivku, monitory apod...)
šumí i bez kytary a roste s hlasitostí :/
Heade jakou máš kytaru? nemá aktivní snímače? ty jsou odost náchylnější na chytání růchů. používáš noise gate?
B.C. Rich Kerry King Metal Master V, Harley Benton Fv-430, Washburn win14, Kramer Pacer Imperial FR, Sx stratocaster ,Kombo: Line 6 spider 15 IV + Fs plus achátové trsátko
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ano, jistě. Aktivní snímače jsou svině, to pak kombo šumí, i když v něm kytara není zapojená.Štefan píše:Heade jakou máš kytaru? nemá aktivní snímače? ty jsou odost náchylnější na chytání růchů. používáš noise gate?
Staré tranzistoráky prostě šumí, bývá to většinou způsobeno tehdejšími mizernými operáky použitými v předzesilovači, proto se hladina šumu mění v závislosti na poloze poťáku hlasitosti. Někdy se dají relativně snadno vyměnit za novější typy, někdy je to takřka nemožné bez drsných úprav DPS. Žádný noise gate Ti opravdu nepomůže.