stojan hi hat Gibraltar 9607ML-UA

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
willy/šali

stojan hi hat Gibraltar 9607ML-UA

Příspěvek od willy/šali »

máte někdo skušenosti s tímto stojanem? moc se mi líbí, jen nevím jak funguje jestli nemá nějakou prodlevu. hodil by se mi ,protože mám rád ,když je více vepředu a stím by to zřejmě šlo.gibraltar se mi líbí mám pedál 9611dd a jsem spokojen tak jsem zvědav na vaše recenze
zzbar
Rádce

Re: stojan hi hat Gibraltar 9607ML-UA

Příspěvek od zzbar »

S touto hajtkou konkrétně zkušenost nemám, ale kdykoliv jsem na něco, co mělo na sobě značku Gibraltar hrál, tak to bylo kvalitní. Jak zpracováním, tak funkčností. Pokud tady někdo nepřinese konkrétní poznatky, takhle z placu bych se toho nebál. Určitě bych si to ale na prodejně pořádně vyzkoušel a potom i doma (záruka vrácení peněz). Ale to se týká vlastně všeho, co si kupuju :wink: .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Já také tenhle stojan osobně nemám, ale narozdíl od kolegy, jako hráčka spjatá se jmény GRETSCH a GIBRALTAR, velmi dobře znám tenhle kousek. Obecně je Gib velmi kvalitní HW a není vyjímkou ani tenhle stojan. nakonex řada 96xx je vlajkovou lodí - top class!!! Samotné klouby drží dobře a navíc dávají hráči luxusní komfort nastavení. jako ústupek tomu lxusu je to, že reakce na sešlap je malinko pomalejší, neboť jde de fakto sice špičkovou, nicméně "stále jen" kabelovou hihatku. S tím je třeba počítat! :idea:

Pokud si můžu dovolit osoní poznatek, pak bych já do tohohle nešla. jako hihat stojan mám prostě raději robusnější kousek klasickéhotypu s běžným "táhlem" v podobě tyčky....... a také že takový mám... a zrovna z řady Gib 96xx s otočnou trojnožkou :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:...Pokud si můžu dovolit osoní poznatek, pak bych já do tohohle nešla. jako hihat stojan mám prostě raději robusnější kousek klasickéhotypu s běžným "táhlem" v podobě tyčky....... a také že takový mám... a zrovna z řady Gib 96xx s otočnou trojnožkou :wink:
Tak to já zase Moniko bych do toho šel a taky o tom dost silně delší dobu uvažuju. Hajtky s táhlem mají určitě oproti bowdenkám výhodu v lehounkém chodu a v tvrdém došlapu ale pokud někdo potřebuje vyosit hajtku třeba kvuli dvojšlapce nebo prostě chce mít plechy jinde ( před bubínkem) je to dobrý řešení a na měkčí došlap si v pohodě za chvíli zvykne. Na set s podobnou hajtkou jsem si nedávno zahrál, rozdíl pro nohu byl skoro neznatelný a poloha h.h. před bubínkem je fakt moc příjemná, hajtka je pěkně po ruce, doporučuju vyzkoušet :)
Snad jediná další "nevýhoda" je v údržbě a občasné výměně bowdenu, tohle se u h.h.s táhlem nemusí.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Pehve: Stará moudrost praví, že "každé zboží má svého kupce" a v případě téhle kloubové hajtky je těch kupců až překvapvě dost, na to, jaká je to unikátní technická raritka. takže naprosto v pohodě... skeptická jsem byla kdysi k pevnosti těch použitých kloubů, ale překvapvě dobře drží svoji pozici a nevyžaduje to nějaké silové utažení na krev.
Co se týče toho polohování z hlediska hry.... hlavní hajtku nějak víc před bubínkem si ani představit nechci a neumím hlavně z hlediska současné techniky hry. Co se týče dvojšlapky versus hajtka, tak proč myslíš, že se dělá ta otočná podstava trojnoky, případně modely jen se dvěma nohama???? :roll: 8) Já ten "problém" mám ž celá léta zmáklý právě tím natočením trojnožky, což je to nejideálněší, co si asi můžeme my dvojšlapkáři přát.... a takový model stojanu mám i poslední roky od Gibrataru :wink:

každopádně pokud tobě vyhoví, rozhodně do toho jdi. kdyby to bylo neúčelné, nebo neprodávané, u by to dávno bylo staženo z trhu a Gibraltarem nepodporováno :!: 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Cloudy

Příspěvek od Cloudy »

Nezlobte se prosím na mne, pokud budu vypadat důležitě, to nejsem a nechci, ale musím se smát, jak zde mnohý přispěje svojí troškou do mlýna ohledně kloubové hihat Gibraltar, ale přispívají hlavně ti, kteří ji znají pouze z obrázku. Takže hlášení od majitele:
Pozitiva:
- mít činely hihat téměř před virblem (a ne někde kilometr vlevo) je prostě PARÁDA!!!
- velmi kvalitní HW, stačí trošku utáhnout a nic se ani nehne, prvotřídní klouby a všecko
- latence mezi sešlápnutím pedálu a pohnutím činelů je nulová
- chodí hladce až na (viz negativa)
- slušná cena
- velmi vhodná pro zavěšení efektového snare vlevo od činelů. Stojan to hravě unese a ještě to zvýší jeho stabilitu

Negativa:
- citlivějšímu hráči může vadit malé zadrhnutí těsně před úplným dovřením hajtky, rasantnější bubeník patrně nepozná rozdíl od klasických stojanů, ale na nějaký jemný jazzík bych nedoporučoval
- těžká potvůrka, blbě se skládá a převáží, moji spoluhráči jí nadávají "Transformer"
- regulace výšky je omezená. Mně náhodou vyhovuje jak to je, ale kdo má rád hajtku nízko, možná narazí

Shrnutí: Díky pozitivu č. 1 jsem ochoten přehlédnout všechna mínus. V ŽIVOTĚ SE MI NEHRÁLO TAK DOBŘE!!! Mám i nejvyšší řadu Yamaha která má jen 2 nohy a dá se naklánět, ale už se k ní nevrátím. Na kardanovou HiHat od DW těch 12.000,- prostě nemám :-(
KLOUBOVOU GIBRALTAR DOPORUČUJI. S úctou Tomáš "Cloudy" Chmura.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“