Nero píše:Na akustice není zrovna moc co seřizovat A vzhledem k tomu, že je dodání na dotaz, tak když ji budeš chtít, tak dojde zcela nová neošahaná z obchodu, takže bude úplně OK.
Já bych teda akustiku naslepo nekoupil v žádném případě. Tady je to osobní seznámení ještě mnohem důležitější než u elektriky.
Já bych jí taky naslepo nekoupil a ani jsem o tom nemluvil. Chtěl jsem tím říct, že ji do ruky dostane neohranou, se slušnejma strunama a "neopotřebovanou" od ostatních lidí, co jí zkoušeli, takže na ní nebude co seřizovat. O tom jestli ji vezme do ruky v obchodu nebo to riskne a nechá si ji bez ozkoušení dovézt domů, o tom jsem vůbec neuvažoval.
Saamozřejmě, kytaru bych bez osobního ozkoušení nekoupil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Obávám se, že akustiku nebo elektroakustiku od Washe tu opravdu nikdo moc nemá. Nutno podotknout, že tahle kytara papírově vypadá velmi dobře, četl jsem pár recenzí a zvukově nasucho i po zapojení prý hraje velmi obstoujně. Ale na druhou stranu - osobně jsem to v ruce nedržel, takže těžko říct.
Na Washburna jsem přímo nehrál,ale v hudebninách mi prodavač strčil do ruky nějakou jeho podznačku,už si za boha nevspomenu na název,ale cena byla kolem 4500kč a kytara měla velice pěkný zvuk a na tu cenu dost kvalitní smrkovou masívní před.desku,při přímém srovnání s Cortem Earth70 byla zvukově lepší a to už znatelně při prvních tónech.Co se týče zpracování,tak vypadala velice dobře a mnou hraný kus byl i solidně seřízen.
Kdyby někdo věděl,jakou podznačku Washburn má,tak to sem napište.
Obávám se, že akustiku nebo elektroakustiku od Washe tu opravdu nikdo moc nemá. Nutno podotknout, že tahle kytara papírově vypadá velmi dobře, četl jsem pár recenzí a zvukově nasucho i po zapojení prý hraje velmi obstoujně. Ale na druhou stranu - osobně jsem to v ruce nedržel, takže těžko říct.
Na Washburna jsem přímo nehrál,ale v hudebninách mi prodavač strčil do ruky nějakou jeho podznačku,už si za boha nevspomenu na název,ale cena byla kolem 4500kč a kytara měla velice pěkný zvuk a na tu cenu dost kvalitní smrkovou masívní před.desku,při přímém srovnání s Cortem Earth70 byla zvukově lepší a to už znatelně při prvních tónech.Co se týče zpracování,tak vypadala velice dobře a mnou hraný kus byl i solidně seřízen.
miraslozil píše:
Bucklay, Lyon a Oscar Schmidt, tyhle 3 značky spadají pod Washe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Zdravím všechny,
Vybírám první akustiku a když už mám doma aparaturu, proč ne elektroakustiku. Nebudu se ptát na obecné věci o kterých je tady informací dost....spíš o Váš názor na kvalitu značek.
Podle materiálu by to asi vyhrál Cort...jediný masiv.
1. Barva nehraje
2. Co máš za aparaturu? Na elektriku? Tak zapomeň na to hrát přes ni na akustiku.
3. Fenderu bych se v akustikách vyhnul.
4. Jestli nevyužiješ snímač, běž do normální akustiky. Za stejný prachy bys měl dostat kytaru s lepším zvukem.
5. Bych zašel do hudebnin a vyzkoušel je.
Z těch třech není co řešit jasně že Cort, chceš černé déčko s výřezem myslím že do 6000 nic lepšího neseženeš, kdyžtak si za zbytek kup kufr nebo pořádný gigbag a třeba kapodastr.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo http://www.retroblues.net/
jj děkuju za rady. Je asi pravda, že v této cenové hladině se liší kus od kusu a možnost si kytary vzít do ruky a porovnat omezená. Zajdu do prodejny a porovnám zvuk masivu a překližky...a podle toho se rozhodnu. Jinak už netrvám na elektroakustice, nemám v plánu to využívat tak silně...
Recording Kinga neber, zkoušel jsem je, zdály se mi po prohlížení na webu slibné ale v reálu dost hrozné, špatné zpracování Myslím že za 6000 nic moc lepšího než tu Cortku z elektronikou nekoupíš.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo http://www.retroblues.net/
Otázkou není, která je lepší, ale která lépe vyhovuje Tvým potřebám... Ta SFX má užší luby a menší tělo, takže její využití vidím spíše při zapojení přes aparát, tedy na pódiu (či jinde při produkci před publikem)... MR je klasický univerzální dreadnought...
a chci si prave taky koupit kombo ale zatim nemam v planu hrat pred publikem ale chtel bych si taky koupit nekdy elektrickou kytaru. Co rikas na kombo http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-behr ... 11014.html a kterou by si mi tim padem doporucil SFX nebo MR?
cicos píše:a chci si prave taky koupit kombo ale zatim nemam v planu hrat pred publikem ale chtel bych si taky koupit nekdy elektrickou kytaru. Co rikas na kombo http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-behr ... 11014.html a kterou by si mi tim padem doporucil SFX nebo MR?
Pokud neplánuješ vystupovat před publikem, je kombo k akustice zbytečné - k ničemu Ti nebude... Pokud ho chceš s výhledem na budoucí koupi elektriky, tak stejně budeš potřebovat jiné (odlišné od komba pro akustickou kytaru)... A co se týká toho konkrétního, to Ti neporadím, neb v kombech se nevyznám
jo to jo ale ze bych si kombo koupil uz ted ze kdyz treba v hospode s kamaradama zahrajem tak at jdu slyset. Elektriku si koupim pozdeji ale kombo na elektriku muzu pouzit i na akustiku ze?