Výběr hlavy s čistým i hutným kanálem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Dirt
Bandzone: www.bandzone.cz/fiveoclocktea
Kontaktovat uživatele:

Výběr hlavy s čistým i hutným kanálem

Příspěvek od Dirt »

Čau muzikanti:),

Potřebuju hlavu co umí jak čistý zvuk, tak i hutný zkreslený zvuk.

Mám ve hře 3 hlavy, pokud můžete pomozte mi s výběrem:

Peavey 6505+ - nevím jestli se z toho dá vykouzlit opravdu čistý zvuk bez zkreslení
Mesa Boogie Single Recto - zkresleny super, cisty se mi ve zkusebne z toho dostat s EMG nepodarilo (mel jsem zapujceny dual recto)
Biohazard HCR 120W Tri-amp mode - nemám zkušenosti:(

Díky za vaše komentáře a rady:) Sháním výhledově něco do 30 000 Kč, což se dá každá z těch hlav sehnat (nová,stará).
Esp-Ltd EC-500, Fender Telecaster Blacktop, Blackstar 1046L6 100w, Marshall 1960 AV

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

--------------------------------------------------------
http://www.bandzone.cz/fiveoclocktea [/b]
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběh hlavy s čistým i hutným kanálem

Příspěvek od bubucci »

Namátkou VHT SigX, Pitbull CL One Hundred, Mesa Dual Recto atd.
Vesměs všechny 100W hlavy by měli mít dost velkou rezervu na čistém kanálu. Jde o to, jak moc ti záleží na clean kanálu, protože na většině higain hlav je takový, no prostě ''čistý''
S 30 papírama už se dá velice dobře vybírat. Mě poslední dobou naprosto nadchlo Soldano :twisted:
Dirt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirt »

bubucci píše:Namátkou VHT SigX, Pitbull CL One Hundred, Mesa Dual Recto atd.
Vesměs všechny 100W hlavy by měli mít dost velkou rezervu na čistém kanálu. Jde o to, jak moc ti záleží na clean kanálu, protože na většině higain hlav je takový, no prostě ''čistý''
S 30 papírama už se dá velice dobře vybírat. Mě poslední dobou naprosto nadchlo Soldano :twisted:
Hele popravdě je pro mě čištý kanál dost důležitý. Vím, že to je nesrovnatelný, ale teď hraju na "Peavey ValveKinga", kterej je opravdu levný chrastítko, ale prostě čistej kanál fakt nekreslí a zkreslenej jo. Bohužel na tom mám postavenou i muziku ve FiveOclockTea, takže je to pro mě důležitý. Koupit něco co funguje stejně, ale zvukově je to lepší.
Esp-Ltd EC-500, Fender Telecaster Blacktop, Blackstar 1046L6 100w, Marshall 1960 AV

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Já myslim že ta 6505+ by ti měla sednouot. Já ji zluošel a pro mě čistej fajn. Bohužel to bylo jen v hudebninách takže nevim jak při větší hlasitosti. Ty VHT umí docela "kouzla" koukl bych po nich.
Edit : Ten biohazard je kopierecta a čistej si lidi moc nechváí. Je tu celý vlákno o rockwellech
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Dirt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirt »

Rohlajs píše:Já myslim že ta 6505+ by ti měla sednouot. Já ji zluošel a pro mě čistej fajn. Bohužel to bylo jen v hudebninách takže nevim jak při větší hlasitosti. Ty VHT umí docela "kouzla" koukl bych po nich.
Edit : Ten biohazard je kopierecta a čistej si lidi moc nechváí. Je tu celý vlákno o rockwellech
Díky moc, právě si nejsem tím RockWellem taky moc jistej:)

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Jako já ho mam ale 1kanál a ten zkreslenej je paráda, ale myslim že za ty prachy co máš se dá vzít i líp. Já osobně bych vzal 6505+ protože miluju to brutální zkreslení. Nebo mě lákaj VHT jsou docela neokoukaný a zvouček krásnej. VHT jsou dle mně asi jedny z nejuniverzálnějších apců. Ale musíš si to vyzkoušet protože 1000 lidí 1000 chutí.
http://www.youtube.com/watch?v=LZCAMUTs ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=qmEnpwhf ... re=related = 6505 s el34
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Tak mně se čistý na 6505+ s mojí kytarou moc nelíbí :( Mám taky EMG snímače a přijde mi to takové neslané nemastné. Podle mě je to právě snímači. EMG nejsou na čistý zvuk zrovna ideální... Když zapojím strata se singlama, tak je čistý o něčem jiném :D
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mrkni jeste na laney VH100r, myslim ze to je dost obstojny konkurent 6505, single recta atd...a je za dobre prachy, navic zvlada pokryvat hodne stylu
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tady je ukázka čistého kanálu se silnýma pasivama.
http://www.youtube.com/watch?v=P-K_azRu ... re=related
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Ak je čistý pre teba taký dôležitý, tak odporúčam Hughes and Kettner Trilogy. http://www.youtube.com/watch?v=7HilDb0w0-Q Odporúčam pustiť od 01:32...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Já bych rozhodně začal tím, že bych tu VK bednu vyměnil za něco lepšího s repro dle chuti. Jelikož ti hodně záleží na čistém zvuku tak ideální by bylo něco ve stylu Mesa halfback (V30+C90?)
Dirt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirt »

rain píše:Já bych rozhodně začal tím, že bych tu VK bednu vyměnil za něco lepšího s repro dle chuti. Jelikož ti hodně záleží na čistém zvuku tak ideální by bylo něco ve stylu Mesa halfback (V30+C90?)
To bude určitě první krok:). Rozhoduji se mezi Orangem 4x12 s V30 nebo Marshall 1960 AV taky s V30:)

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

Johny_Hard

Příspěvek od Johny_Hard »

líp by mi k VK seděl marshall :-)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

urcite poridit napred lepsi bednu, pokud hrajes na tu puvodni peavey tak ta neni fakt nic moc. co jsem 5OT slysel nazivo tak recto by tohle melo zvladat v klidu, mam opravdu silne pasivni humbuckery (silnejsi nez EMG) a cisty na tom vykroutim i s podiovou hlasitosti v pohode, to same se zkreslenym. za tyhle prachy uz mas dost moznosti - VHT, marshall DSL, singl/dual, mesa DC, mozna by se i nejaka ta MTS hlava od randallu dala sehnat.
jestli se rozhodujes mezi orange a AV ber urcite orange, ta bedna je proste lepsi :) AV neni spatna (sam ji mam) ale jak jsem jiz psal - orange je zvukove pevnejsi, charkater je porad V30.

jinak zminovane 5150 bych bral ve verzi II nebo III, kde je cisty kanal samostatne. zkus taky engl blackmore, ma sice jedny korekce ale je to tak dobre udelane ze to nastaveni fakt funguje ve vsech modech.

edit: u peavey se rozumi ze 6505 = 5150 a 6505+ = 5150 II , aby nedoslo k nedorozumeni :) ty hlavy jsou stejne, jen se menilo oznaceni. 5150 III uz vyrabi fender pod znackou EVH.
Naposledy upravil(a) Kinx dne 9.10.2011 2:19, celkem upraveno 1 x.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No když oranžovou tak komplet - Orange Rockerverb má gainu dost a zkreslení se mi líbí. Čistý je takový normální, nic extra vyntyč, ale neurazí, s EMG a V30 to stejně zas tak žhavé nebude, jsou to trochu protichůdné požadavky...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me se treba cisty s EMG, rectem a V30 libi :) ale je fakt ze se mi libi vic kdyz ho udelam potakem nez kdyz pouziju primo cisty kanal, je to o vkusu. ten RV je ted docela v mode, je to fakt super aparat. akorat mi prijde ze se moc na bazaru nevyskytuje.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Padl tu moc dobrý tip s tím halfbackem. Sám to mám podobně (jedna 212 otevřená, jedna uzavřená) a zvuk je hezky vyvážený jak na čistý, tak na zkreslený zvuk.
Johny_Hard píše:líp by mi k VK seděl marshall :-)
Bravo, tohle rozřeší všechny jeho problémy :roll: Hrál jsi vůbec na jeden z těch boxů někdy? Jak pročítám různé vlákna, tak na tvé posty začínám být alergický.
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

J.T1

Příspěvek od J.T1 »

Jestli chceš něco co umí hrát skvělej čistej zvuk na zkreslenej kanal to má k***a tvrdej ale konkrétní zvuk tak Krank Revolution+1 Head .Všecky ty hlavy sem skoušel co se tu o nich lidi zmiňujou ale Revolution je u mě číslo 1.Ale bacha je to pěknej prevít na ruce nic ti nedaruje ale když to zmákneš tak ti to všecko vrátí cena kolem 36 tisíc sice to není těch 30 ale vyplatí se to si připlatit.http://www.youtube.com/watch?v=XxM0e-Fx2fc
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Taky se přimlouvám za Krank revolution 1+, co jsem ho zkoušel tak zvuk mě posadil na p***l jako málo kterej aparát. Čistej byl parádní krásně křišťálovej a to i s EMG aktivama (kytara LTD Viper-400) takovej ten pěknej cinkavej jak by měl bejt. No a zkreslenej to je prostě doména Kranku. V první chvíli jsem myslel že to bude nějaká uječená přegainovaná bestie (to je proto že Krank používal Dimebag :D ) a o to víc mě udivil mohutnej brutální zvuk kterej byl ale krásně čitelnej, dynamickej a šel pěkně za rukou.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“